Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Eloan
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > > Приймальня Ордену
1, 2
Eloan
Доброго вечора, шановані представники Ордену! Ось і настав той час, коли ми зустрілись у цьому залі, коли я вкотре перечитав, та сумлінно проникнувся ідеологією Кодексу Ордену Джедаїв.
Причиною подачі заявки є стремління вчитись у великих майстрів сили та мудрості, витривалості та духовності.
Історія мого життя була викладена в період першого знайомства з Республікою, коли я відповідально став її захисником в образі рекрута Армії Республіки. Якщо когось будуть цікавити мої юні літа - я з радістю розповім про них, проте зараз я хотів більш широко розкрити причину подачі заявки...і тому..
...Перші крорки молодого республіканського рекрута були зроблені у період активного протистояння Республіки та Імперії. Такий важкий час не прощає помилок, тому я, як новобранець, вступив до академії, що б підвищити свої навики володіння сейбером. Мене вчив досвідчений джедай Ральф. На кожне тренування я приходив максильно зацікавлений та уважний, що б уловити кожне слово неперевершеного вчителя. І так я тренувався, тренувався і ще раз тренувався, доки мудрому вчителю не довелось вирушити за межі нашої галактики по не відомим мені причинам.
Здобувши певний "фундамент" навичок володіння сейбером, я вирішив вступити до льотного підрозділу Флоту Республіки під назвою "Rogue Squadron" під командуванням досвідченого командира Yanek`а Kos`а. Зовсім скоро прийшов час реформування Армії Республіки, де мені присвоїли звання F.Soldier. Під мудрим командуванням командира я ніс свою службу, захищаючи небеса славетної Республіки.
Проте далі пішла низка неприємних подій, які змусили командира скласти свої повноваження та покинути Республіку на тривалий час...наш підрозділ фактично перестав існувати, проте кожен його солдат в міру своїх сил виконував обов`язки, покладені на нього присягою.
Але настав той час, коли і мені було потрібно покинути рідну галактику...подорожуючи по безкраїх просторах всесвіту я багато думав...працював над собою, розбирався в собі. Пізнати себе досконало - неможливо, але це не значить, що не варто приділяти цьому час...пізнаючи себе - людина "росте", так ріс і я...
І повернувся я знову в рідну галактику, і взяв напрямок, наче гіганський крейсер, до подальшого пізнання себе під керівництвом мудрих Джедаїв, тому, я зараз тут, перед вами, готовий відповісти на ваші мудрі питання та виконати ваші повчальні завдання, дякую, що даєте мені таку можливість, щиро ваш, Елоан.
Vovcheg
Чому багато людей використовують аватари на яких не видно обличчя?
Haydamaka
Ти багато кажеш про пізнання себе, про власне вдосконалення. Для чого це робиться? Хіба неможливо просто собі жити, працювати спокійно десь, отримувати свої n кредитів на місяць і бути від цього щасливим?
Eloan
В першу чергу люди, на мою думку, опираються на індивідуальні аспекти:
- хтось демонструє свій характер (прихований, інтригуючий);
- хтось можливо привуальовує свій погляд від когось;
- інший банально шаленіє від речей, що приховують обличчя або таким чином виражає особистий стиль.
Щодо мене, демонструє замріяний погляд, погляд на світло, якого так іноді не вистачає в похмурій, немов у дощову бурю, буденності.

(Haydamaka @ 8.12.2009, 19:26) *

Ти багато кажеш про пізнання себе, про власне вдосконалення. Для чого це робиться? Хіба неможливо просто собі жити, працювати спокійно десь, отримувати свої n кредитів на місяць і бути від цього щасливим?

Людина - істота жива, життя не місці не стоїть, бо якщо зупинитись - зупиниться і життя. Мудрі кажуть, коли людина зможе пізнати себе повністю - зникне багато буденних проблем, більш реальною стане перспектива гармонійного взаємоіснування з всесвітом, буде подолано багато хвороб та негараздів...невже це все не є прекрасним? невже воно не варте того, що б хоча б спробувати наблизитись до цього стану..
Vovcheg
Що найважливіше для джедая? Його зброя, риса характеру, свій варіант.
Eloan
Найважливішим для джедая є його вміння поєднувати власні духовні сили з силами, що його оточують, вміння мудро їх використовувати не для особистих цілей, а для блага загального...
А такі речі, як зброя, характер демонструють індивідуальні особоливості кожного джедая...його стиль, або бачення тієї чи іншої ситуації, уміння знайти доречний вихід з різних ситуацій.
Vovcheg
Один клон трохи повоювавши лайтсабером, називав його не зброєю, а інструментом. Як ти вважаєш чому?
Eloan
У кожного митця свій інструмент...він і є його зброєю, якою він творить неперевершені полотна, неймовірні скульптури та величні аплікації. Клон - це теж майстер, його створено універсальним солдатом, покликаним захищати інтереси Республіки, його інструмент - це зброя, яким він творить "шедеври" поля бою..
Vovcheg
Цікава думка. Можна поцікавитись чому ти так часто і багато використовуєш епітети і порівняння?
Eloan
Можливо це і є моя зброя) за допомогою якої я виражаю істину думки чи погляду)
Vovcheg
Чи можна пізнати темну сторону не торкаючись її?
Eloan
Темна сторона торкається нас постійно, тому що світ сповнений нечисті, вираженої у похабстві, егоїзмі, аморальності, хаосі, деградації, позбавленості моральних цінностей та почуттях: ненависті, злості... Ідеального "капсуля", який би захистив нас від всих цих каталізаторів темної сторони не існує...тому важливу роль відіграє вміння протистояти цьому, робити гідні, помірковані кроки, що б не потрапити в бездну темної сили. Тому я вважаю, що вона частково пізнана всіма, але не кожен здатен викоренити її з себе...
Vovcheg
Є два поняття "зло" і "Темна сторона сили". Поясни в чому різниця між цими поняттями.
Чи може допомогти контроль емоцій хоч частково створити
..."капсуля", який би захистив нас від всих цих каталізаторів темної сторони
?
Eloan
Зло - одне з першопочаткових джерел темної сторони сили, в свою чергу поняття темної сторони є більш масштабним, яке поєднуе в собі сукупність негативних факторів.
Контролюючи свої емоції - людина вчиться контролювати саму себе на більш досконалому рівні, ніж загальні фізіологічні аспекти контролю, це контроль свого внутрішнього, духовного "Я". Який в свою чергу, немов архітектор, будує "стіни" цього "капсуля", будує їх досконально, що б під впливом хвилі негативних емоцій ця стіне не вапала, іншкае доведеться починати все спочатку...або, настане найгірше...злам та підпорядкування темній стороні сили.
Vovcheg
Что лучше и что хуже было в Новом Ордене Джедаев по сравнению со старым?
Eloan
На мою думку найкращим в старому Ордені була атмосфера, щільна атмосфера джедаїв-ветеранів, котрі стояли на варті інтересів Республіки. І ряди престижного ордену поповнювались доволі рідко, тому що стояли суворі критерії до вступу, що стосується Нового Ордену, ці критерії дещо занизились, і атмосфера "взаєморозуміння з пів-погляду" трішки похитнулась, проте нові представники також странано та сумлінно стараються виконувати обов`язки, покладені на нього доблесним званням "джедая". Тому я вважаю, що орден як старий, так і новий успадковує лише найкращі традиціїї та вдосконалюється, поповнюючи мудрі голови ветеранів свіжими ідеями молодих падаванів.
Vovcheg
мм ти не зрозумів питання. Я мав на увазі різницю між орденом під керівництвом Люка Скайвокера і орденом під керівництвом Йоди і ін..
Eloan
Прошу пробачення, проте можна відповідь пов`язати з попередньою, так як Йода - це представник "старої школи" мудрості та духовності, але в той час, коли активно набирала оберти Імперія, невистачало новаторських ідей, молодих ідей, з якими прийшов Люк. В першу чергу на відмінності в старому та новому Орденах впливали події тих часів, за яких доводилось правити як мудрому Йоді, так і вправному Люку. Старий Орден тісно оточували брехня та відчай, атмосфера напруги відчувалась навіть у повітрі...тому правління було змушене відноситись з великою обережністю до всіх подій як всередині Республіки, так і за її межами. Був порушений баланс сили... слідували неочікувана зрада Палпатіна та Енакіна, починався хаос. Тому і рішення Ордену були відповідними, навіть з деякої міри відчайдушними, особливо після повстання клонів, коли загинуло обагато джедаїв і Орден прийняв рішення, грубо кажучи "розділитись".
В свою чергу Орден молодого Люка також був в пелені сурових подій, коли велася майже безнадійна партизанська війна, котра змінила хід історії навзнач. І так новостворений Орден діяв по законам гуманності, нової ідеології, опираючись на тисячолітню мудрість та ініціативність молодого Джедая.
Vovcheg
Люк Скайвокер пробачив своєму учневі знищення цілої планети. Як ти вважаєш чому?
Назви негативні мої риси.
Eloan
Всі ми люди і всі ми рано чи пізно робимо помилки...дитинча, щойно навчившись стояти на ніжках, часто падає, роблячи собі боляче...досвідчений інженер, іноді забуваючи найменшу детальку...стає причиною жахливої катастрофи мандрівного крейсера... Так і учень Люка...зробив помилку...велчиезну...помилку. Лююк поступив мудро, він не відвернувся від свого учня...котрий, немов мале дитя, розбивши дорогоцінну вазу...і з підсвідомим почуттям провини дивиться на батьків..., він підтримав його, і почав працювати з ним більше, що б той зробив вірний висновок, зумів пронести цей тягар, як шрам, на своєму життєвому шляху і більше ні в якому разі не скоїв такої помилки знову.
Якби Люк відвернувся від учня після скоєного...той явно почав би гризти себе зсередини...злитись або навіть біситись, наче неврівноважена людина...в нього залишився б лише один шлях...шлях бездни...шлях хаосу, шлях зневіри та занепаду, тому Люк цього не допустив.

Хіба може недосконало пізнана собою людина вказувати на недоліки іншої людини? Люди індивідуальні, у них розуміння переваг та недоліків особисті в міру свого світогляду...
Vovcheg
допустимо ти лицар-джедай. Твій учень через помсту за родича вбиває іншу людину. Якими будуть твої дії по відношенню до нього.
Я хотів дізнатись саме твою субєктивну думку про мою негативну сторону, щоб знати свої недоліки і виправитись по мірі можливостей.
Eloan
Так як я описував, на свою думку, поступок Люка, мабуть я підтримаю його погляд з точки зору на цю подію. Лише моя плідна праця над даним учнем зможе заспокоїти моє почуття провини від поступку учня...тому що його помилка, слабкість - це моя помилка.
По мірі моїх зустрічей з тобою у галактиці, ти поставав передімною в образі зрівноваженого, впевненого в собі Республіканця, який твердо ступаючи йде до своєї мети і на фоні цієї впевненості, вибач, але недоліків я не помітив.
Vovcheg
Не те що я хотів почути, можливо в тебе просто замало інформації про мене, но лан.
Розкажи мені про послідовників Потенціуму, як ти вважаєш чому їхнє вчення було відторгнене джедаями? Чи є раціональним бачити добро у всіх істотах?
Eloan
Послідовники Потенціуму мали своєрідне бачення сили як такої, та її видів. Вони стверджували, що сила - вона єдина, вона пронизує все живе, вона проходить через час та простір та є свого роду божеством. Я вважаю, що їх вчення було відхилене Джедаями по причині не повного відчуття сили, як такої, оскільки всежтаки вона не має єдиного вподобання, вона наче всі істоти в галактиці, має пару. Нажаль пара та є повною протилежністю. В світі, часі та просторі дуже багато факторів, котрі живлять ту, другу "пару" сили: темну силу, котра виокремлює її від протилежної, світлої сили, сили добра, чуйності, мудрості.
Я вважаю, що добро є у кожній живій істоті, проте показник добра у кожної істоти різний...тому не варто відноситись зневажливо навіть до тієї комашки, що вовтузиться на вашому плащі, намагаючись слідувати своїм природним інстинктам.
Vovcheg
Є твердження, що Сила єдина, а світла і темна її сторона це те, що несуть в собі наділені Силою. Як ти розумієш це твердження?
Eloan
Доволі цікаве твердження, проте на противагу йому постає питання, якщо сила єдина, то як Джедаї та Ситхи відчувають переважання світлої чи темної сили? Будь це індивідуальним для кожного, наділеного силою, то інші, мабуть, відчували б лише рівень наділеності цією силою, проте ні, тонке чуття майстрів сили відслідковує ще й її спрямованість. Проте з іншого боку, майстри могли б розвинути в собі чуття, що б просто відчувати масштабні потоки доброї налаштованості носіїв сили чи її протилежного сусіда, підлої та кавеозної темної стороні. Важко заперечити це твердження, це немов би історія зародження галактики, ніхто напевно не знає що, і як тоді виникло, тому я вважаю, що ця теорія має місце.
Vovcheg
"Хочу когда-нибудь встретить джедая, который прямо ответит на прямо поставленный вопрос." Сказав колись Хан Соло, як він цією фразою охарактеризував джедаїв?
Сор що довго мучаю, но щось ніхто естафету не підхоплює))
Eloan
Цією фразою Хан демонструє мудрість та красномовність Джедаїв. Тому що існує 3 типи людей, які можуть не зовсім прямо відповісти на чітко поставлене питання, це: політики, мудреці і ті, хто відповіді на це питання не знають.
Лише у людини мудрої буде вдосталь аргументів, фактів та контрастних коментарів, котрі підкріплюють питання більшим інформаційним та філософським змістом.
Нічого) саме для цього я тут, що б мучали)
Vovcheg
Як ти розумієш Кодекс джедаїв?
Eloan
Кодекс Ордену - це свого роду конституція міні-держави, в якій зазначені всі права та обов`язки так званих мешканців, а саме Джедаїв Ордену. Це універсальний статут розвитку молодого джедая, та Біблія його майбутніх вчинків.
Nikooz
Как ты видишь свое "джедайство" ?
Eloan
Спочатку я бачу себе "губкою", котра буде поглинати мудрість старших наставників та вчителів, беручи приклад з них. А далі, досягнувши певного рівня, планую активно допомагати Ордену вирішувати поставлені на нього завдання, співпрацювати з колегами та продовжувати вчитись. Можливо, колись, і сам когось чомусь навчу.
Nikooz
Ну если затронута тема учителей...
Скажи, у кого из Джедаев ты бы хотел учится мудрости, у кого боевым искуствам, а у кого тактике и стратегии..?
И скажи, кого из >>Рыцарей<< ты бы хотел видеть своим наставником ?
зы, разумеется все обосновано должно быть)
Eloan
Бажання учня вчитись у найкращих притаманно і мені, проте в цьому плані я не перебірливий, тому що кожна людина по своєму уіникальна і в неї є чому навчитись.
Мудрості навчитись: хочу я у Гайдамаки...скільни не потрапляли мої очі на його кмітливі статті в нашій галактиці, я завжди захоплювався його вільним польотом думки та мудрим духом поміж тексту;
Бойовому мистецтву: хочу навчитись у Ральфа... раніше за час моєї служби в армії він трохи навчав мене, лише він так зрозуміло та практично доносив до мене цілі заняття, що їх неможливо було не зрозуміти. Завжди з захопленням спостерігаю за ним, тому що він має універсальну філософію бою, неповторну, граціозну та нищівну для противника.
Тактика та стратегія: сипатизувала саме твоя, Нікоз) Колись, давно, коли я вперше завітав до нашої галактики, тоді я дуже полюбляв спостерігати за грою республіканців, їх умінням лояльно та тактично оцінити обстановку, зробити неочікуваний рух, що б збити з пантелику противника і нанести йому нищівну поразку і одним із моїх улюблених тактиків був і залишається Нікоз. Як на полі битви, так і в "політичній" сфері.
Nikooz
Хорошо:)
Скажи, а какую роль в ордене ты бы хотел отыгрывать? (Мастер боя; знаток Силы, хранитель мудрости, тактик и стратег)
Eloan
Я хотів би відігрувати не одну роль, а поєднати дві) Зокрема "майстра бою", тому що в наш час не завжди доводиться відстоювати власні інтереси лише словами, та "мудрецем", тому що це зброя внутрішнього світу, зброя, яка відокремлює Джедаїв від інших підданих силі.
Nikooz
Неплохой ответ) Думаю, ты знаешь какие сквады есть в Ордене. В какой ты собираешься пойти ?(если, конечно, собираешься). А если ни в какой, то какую дейтельнсть будешь вести в Ордене ?
Eloan
Хотів би стати членом скваду Останньої лінії захисту Ордену, оцінюючи всю престижність скваду, я бажаю спочатку гідно проявити себе, як учня, що б в подальшому стати членом Last Defence.
Vovcheg
Кхм, не так питання моє ти зрозумів. Не що таке Кодекс, а як ти розумієш його суть, розтлумач 4 принципи:
немає емоцій – є спокій;
немає невігластва – є знання;
немає пристрастей – є ясність;
немає смерті - є Сила.
Eloan
Друга частина відповіді і була моїм розумінням кодексу) Щодо принципів:
1.немає емоцій - є спокій: емоції - це одна з особливостей людини, які потрібно тримати під контролем, тому що давши їм волю, вони дестабілізують особистість, роблять її залежною від багатьох факторів та беззахисною від самої себе. Лише спокій та "холодний розсуд" тримають емоції в "кулаці", даючи свободу мудрості та поміркованості.
2.немає невігластва - є знання: знання - це шлях, йдучи по якому розвиваєшся, вчишся, вдосконалюєшся. Як стверджують мудреці, лише невіглас знає "все", тому що його кругозір, наче маленька крапка на папері бумаги, яка має малу поверхню дотику зі всім листком, у порівнянні з людиною, котра розвивається, накопичує знання, то крапка її значно більша і чим більша вона, тим більше розумієш, що не так вже й багато ти знаєш і тим самим спонукаєш себе до збільшення об`єму знань.
3.немає пристрастей - є ясність: пристрасть - це почуття, котре міцно впивається в людину і полонить її, проявляється в орієнтації всіх прагнень людини на одному. Це слабкість, тому що пристрасть відриває людину від інших речей, які також потребують чималої уваги. Повинна бути ясність і розуміння, що б не живити в собі пристрасті. Не пристрасті повинні керувати людиною, людина має стояти на їх варті.
4.немає смерті - є Сила: смерть - це поняття умовне, це лише вивільнення нашої внутрішньої сили в подобі душі від її матеріального вираження, тіла. Сила продовжить існувати за межами тіла і буде вільна у свому "польоті", тому що форма, в якій вона була "заточена" раніше, жалеко не завжди забезпечує так звану вільність...політ Сили.
Vovcheg
лан, не буду більше мучити. Я ЗА, терпіння маєш, хороші відповіді.
Nikooz
На кого из Ордена(по саге) ты хотел бы быть похожим ?
Eloan
Згідно з сагою мені ще з дитинства імпонував Обі-Ван, тому що він був ідеальним поєднанням розуму, сили, мудрості та майстерності в не ідеальному людському тілі. Уміння кмітливо вчити учня та сумлінно відстоювати інтереси Ордену характеризують його, як особу впевнену, рішучу. Здатність без граму остаху кинутись на величезну армію противника, чи віддати своє життя без секунди роздумів та жалю заради ідей Ордену та Республіки вцілому, демонструють в ньому патріота. Саме на нього хотів бути схожим і я)
Nikooz
А что ты думаешь о Мастерах Вин-Ду и Квай-Гон'е ?
Eloan
Квай-Гон мені здається джедаєм з "великим" серцем та відкритою душею, та чудовим відчуттям сили, котра допомагала йому спілкуватися з різними істотами, проте був він особою з власним характером, часто його точка зору не співпадала з баченням ситуації членами ради джедаїв. Його учнем був мій "кумир" Обі-Ван, якй, доречі, частково і впанував від Квай-Гона впертий характер. Також варто сказати, що він унікально міг поєднувати свої не звичайні особливості характеру, які навіть іноді призводили до суперечок з членами Ордену, та службу на виключно на боці світлої сторони сили. Нажаль він не завжди вважав доречним слідувати правилам, визначеним орденом...це, на мою думку, його єдиний мінус.
Винду також доволі цікава особистість...він мені асоціюється з справжнім, впевненим в собі лідером, котрому притаманний чудовий баланс розуму та харизми. Лише одне звання - члена Вищої Ради Джедаїв багато говорить про нього. Умів вміло застосовувати як свій розум та красномовність на нарадах, так і меч тримати в руці на полі бою, володів відмінною тактикою. Схожий мені на відмінника, котрий у всіх своїх справах знає толк та уміє довести їх до бажаного кіня.
Nikooz
А как ты относишься к тому, что Винду владел темной стороной Силы ?
Eloan
Я до цього відношусь дещо критично на підсвідомому рівні...проте з іншої сторони, він саме те людина, сильна та рішуча, яка може достатньо контролювати потомки темної сили, що б використовувати її у власних цілях, тобто що б пізнати ворога, він "тримав" його при собі. Іноді застосовував гнів, у боротьбі з противником, що і без того могутньому джедаю додавало непереможної сили, проте я це осуджую.
Haydamaka
Рішучістю називають здатність своєчасно приймати рішення. Іноді джедаїв звинувачують у тому, що оцінюючи ситуацію, вони можуть гаяти дорогоцінний час (як, скажімо, у Мандолоріанській війні). Чи згоден ти, що з огляду на це джедаїв можна назвати нерішучими?
Eloan
Ні, я не погоджусь, що джедаїв можна названи нерішучими. З моєї точки зору ліпше виділити особливий вид рішучості, як "поміркована рішучість", тому що "вчасно" прийняте рішення, без його доцільного осмислення може призвести до банального безумного вчинку. Іноді варто застосувати крапдю мудрості, що б "змити" пилину наслідків і прийняти помірковане рішення, нехай затративши на це зовсім не багато часу.
Haydamaka
А якби ти був лицарем джедаєм часів Старої Республіки, ти підтримав би Ревана чи послухався б Ради джедаїв, що закликала зачекати?
(Скажу наперед, тут немає однозначно правильної відповіді. Цікаво просто твоє бачення ситуації почути)
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.