Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Джедаї
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Star Wars
1, 2, 3
-Kreator
Цікаво дізнатися думку порталу. Якщо ніхто не буде проти - подібні опитування будуть і надалі (про Імперію і тому подібне). Ця тема створена БЕЗ провокаційних цілей та ЛИШЕ з ціллю дізнатися думку форуму (на всіх нормальних форумах таке опитування вже є).

Моя думка:
Мене від джедаїв нудить, бо вони думають лише про себе. Але ситхи - також, проте в них це свій стиль життя та вони сповідують це, але джедаї брешуть, прикриваючись благородними цілями (від слів "наша влада", промовлених джедаєм, я остаточно їх став зневажати). Сам факт різниці ситхів та джедаїв у їхній кількості: вищи посади джедаїв промивають мізки іншим (насамперед, падаванам), щоб врешті решт діставатися своїх цілей. І врешті-решт, джедаї - це як одна особа ("вони віддають себе у жертву заради Сили"), як один ситх....Це було суто моє імхо. А яке ваше?
Slicemenice
А хто це? О_о Це такi створiння, якi пожирають мізки ? о_О
Starforce
Если судить по 3 эпизоду, то как по мне, они все таки стремились к миру и справедливости, но где-то споткнулись.
Constantine
за второй вариант.

темную сторону в авторе опроса я ощущаю)
AiVeR
Брехуни smile.gif
Jaiden
2 варіант...
Вони "споткнулись" тоді,коли стали занадто самовпевненими після перемоги над Ситами і через це пропустили появу Палпатіна,тобіш Сідіуса...
-profy
"Демократія веде до деспотиї"... Джедаї - це такі борці за демократію і владу, просто на відміну від ситхів, їхні методи боротьби були більш гуманними чи як?.. ninja.gif
Garibaldi
(Starforce @ 1.8.2007, 1:48) *

Если судить по 3 эпизоду, то как по мне, они все таки стремились к миру и справедливости, но где-то споткнулись.

Стар о том месте где они споткнулись пишется в книге про третий эпизод(точно не вспомню – где-то от начала чистки) там до йоды доходит. Это “спотыкание” – консервативность, орден ситхов изменился, а джедай остались такими как и 1000 лет до 3 эпизода… По этому Палпатин и смог разрушить орден.

Дарк Ганнер меньше надо на империалбастион заходить.

А нащет моего мнения то это тоже самое как отношение человека к демократии и монархии. К доброму и плохому.
-Midnight
Брехуни, зрадники, маніпулянти ИМХО.Считаю,что они виноваты в том что случилось с Анакином.про Мэйса Винду вообще молчу,он был одной ногой на темной стороне.Про это утверждаю прочитав книгу и посмотрев на его стиль боя.
-Kreator
(Garibaldi @ 1.8.2007, 17:46) *

Дарк Ганнер меньше надо на империалбастион заходить.

Я на Імперіалбастіон давно не заходив - я не довіряю опублікованій там інформації. Це моє особисте імхо, яке в мене з"явилося, коли я читав книги та комікси та дивився фільми

Ось, знайшов фразу про істот, які мають ту-ж особливість, що й джедаї. Ось ця особливість (на прикладі істот):
"Тауриллы представляли собой коллективный разум, простые организмы тысяч и тысяч тел делили между собой одно сознание. Каждая из тварей была всего лишь чрезвычайно развитым пучком органов - глаза, уши и руки, для того чтобы выполнять приказы Сверхразума, державшего под контролем мозг каждого."
Pitiful
Защитники Республики и мирных граждан... Вершители светлой стороны... =) вот так ))
-Exiled
Поборники добра та справедливості. А проблема падіння джедаїв була у їхньому кодексі - не можна жити по тих правилах, по яких жили тисячі років тому.
-Yogi
Свій варіант:
Джедаї це... нудно. Джедайський стиль життя нецікавий й накладає забагато обмежень.
- Angev
Я за другий варіант
Evo
Варыант 2
А вобще я за Ниндзя=)
-Zmei
2 вариант
свет выше тьмы
-Rambo
Джедаи рулят , (Ответственные воины и точка.!!!) smile.gif yes.gif
-Snoop
(Rambo @ 6.8.2007, 21:57) *

Джедаи рулят , (Ответственные воины и точка.!!!) smile.gif yes.gif

правильно я тоже за 2 вариант......вконце концов добро всегда побеждает зло! smile.gif smile.gif
Rome
Брехуни, зрадники, маніпулянти....
Перечислять можно долго...
Roofless
Джедаї - боягузи, пояснюю:
1. Для досягнення цілі вони використовують інших
2. Вони увесь час сидять та бояться потрапити на Темну сторону Сили
3. Вони увесь час уникають сутичок, навіть у словесному плані
4. No jedi is a match for Mandalorian! thumbup1.gif
Garibaldi
(Roofless @ 11.8.2007, 13:11) *

1.Доказательства в студию.
2.Тут не поспоришь.
3.Хм... возможно...
4.Тут 100% ЗА за за! Не кто несравним с Мандалорианцами!
ARSQ
Хорошие и пушистые)
centrix
(Roofless @ 11.8.2007, 13:11) *

1. Неужели?
2. Не боятся, просто делают все что не попасть.
3. Да, ты прав, но тогда можно провести паралель даже с реал лайф. Джедаи умные, потомучто они уходят от конфликтов, а есле они есть, то решают их в словесном виде. А ситхи не отличаются сильным умом и сообразительностю. Чтоб помахать кулаками много ума ненада, а чтоб решить конфликт спокойно, об этом уже стоит задуматся. Есле бы у всех главнокомандуйщих стран во всем мире было такое же размышления как у тебя, то на Земле не осталось бы не одного живого существа.

З.Ы 2 вариант.
Roofless
Пояснення:
1. Невже ви скажете що Рада Ордену не використовувала рицарів-джедаїв, падаванів для досягнення своїх цілей? Ви можете назвати мені хоч один випадок, коли хтось з членів Ордену сказав "я цим займуся" замість "відішліть туди джедая такого-то"?
2. 2centrix - у багатьох книжках можна прочитати що падавани та лицарі-джедаї увесь час бояться під час бою перейти на темну сторону сили
3. Сентрікс, жжош...))) Проблема джедаїв не в тому, що вони уникають сутичок, а в тому, що вони чекають поки проблема реаьно зявиться, потім чекають поки вона стане загрожувати існуванню Ордену чи Республіки і лише після цього починають щось робити. Вони нерішучі і увесь час бояться припуститися помилки. Ситхи ж мало того, що оразу діють, так вони й роблять усе можливе щоб попередити саме виникнення проблеми як такої. Вони нищують причини проблеми ще до того, як вона стане актуальною.
4. Для тих, хто може засумнівається( _a1.gif ) - відомий випадок коли мандалоріанець без зброї, тобто в рукопашну(!!!) майже переміг джедая з сабером. В станній момент джедай зміг притягнути силою вибитий сабер та приставити його до шиї мандалоріанця. За його відвагу у бою джедай залишив йому життя.
Garibaldi
1.Йода в 3 Эпизоде(когда совет говорит про Кашиик - туда я полечу, в добрых отношениях я с вуки состою.
Jaiden
Атака Клонів.Мейс Вінду:"Я с Джедаями отправляюсь на Джионосис что-бы помоч Оби-Вану..."
Roofless
Та... Це ви кажете про завдання, які були б фатальними, якщо б вони не втрутилися: Кашик - дроїди фактично перемогли клонів, але потім приїхав Йода з боєвою медитацією; Геонозис - початок війни клонів + клони програли б битву якщо б не усі ті джедаї + Вінду туди ж не сам поїхів.
Отже члени Ради Ордену втручалися лише у тих випадках, коли невтручання призвело до катастрофічних наслідків. Якщо б члени Ради Ордену втручалися увесь час у всі справи, то війна ю закінчилася вже через 6-12 місяців і не шла б 4 роки + Палпатін би не прийшов до влади, якщо б джедаї не боялися втрутитися в політику.
-Riala Avery
Roofless

1. Щось я тебе не дуже розумію. Спочатку ти пишеш:"1. Для досягнення цілі вони використовують інших, потім:"Невже ви скажете що Рада Ордену не використовувала рицарів-джедаїв, падаванів для досягнення своїх цілей, тобто членів Ордену Джедаїв. Тоді питання, а кого їм тоді використовувати? huh.gif

2. Бояться Темної Сторони? Можливо і так. Інколи, дійсно, здається, що занадто Джедаї хвилюються про перехід на ТСС. Але також треба признати, що вони мають на це свої підстави. ЇВ них є свій кодекс, свої головні постулати, які не можна порушувати. А добре це чи ні вже інше питання.

3. Не так вже легко виявити де саме, чому і як виникне якась проблема. До того ж, Джедаї не могли втручатися у всі справи Республіки, в тому числі у місцеві конфлікти. В цілому, вони вступали лише за проханням чи наказом (кому як) Сенату, а як той може працювати всі здогадуються. Ну, а коли вже дійсно велика проблема вони діють _a1.gif
Сити, так намагаються все знищити ще до появи, тому виживають на багато створінь. Так краще? Не вважаю, хоча це моя думка. Є невеликий приклад "дієвості" Ситів по знищенню загрози - знищення Альянсу. Імператор разом з Вейдером щось не дуже добре змогли знищити загрозу до того, як вона стала актуальною.

4. Тут взагалі хочеться сказати "бугага" _a1.gif Причина просто блиск, дійсно. Але, імхо, не дуже стосується теми. Особливо, якщо починав ти з того, що Джедаї боягузи. Але навіть з прикладом, картина не приймає глобального значення, тобто все залежить від конкретного мандолоріанця та конкретного Джедая, хто сильніший, спритніший і т.п. Але ні як, щодо правила, імхо.

Що до війни, то все йшло так, як хотів Палпатин. Зміни Дждеаї свою політику, він би пристосувався. Нагадаю, Джедаї не було тією силою, яка могла у будь який час втрутитися у у справи Сенату, тож подібна витівка, нехай і з добрим результатом (війну виграли швидше, та з меншими жертвами), все одно призвела би до того, що Джедаїв обвинуватили в спробі узурпувати владу, скинути Сенат і т.п. Тож Орден усе одно знищили, а отже Палпатину ніхто би не заважав. Таж сама картина.
Roofless
(Riala Avery @ 12.8.2007, 22:24) *

Нагадаю, Джедаї не було тією силою, яка могла у будь який час втрутитися у у справи Сенату

Саме про це я і кажу - вони занадто боялися втручатися у справи Сенату, кажучи щось типу "нехай самі викручуються". Вони не хотіли та боялися брати відповідальность за долю Республіки. Адже у разі поразки спокійно можна тоді сказати - а ми не втручалися, це дурний Сенат винен.
-KRIGER
А хто це? О_о
-Riala Avery
Roofless

Орден Джедаїв, це, можна сказати, Орден монахів, які вивчали шляхи Сили. Так трапилося, що їм довелося допомогти Республіці у війні, добре вони навіть погодилися стати на службу до Республіки, щоб та не мала армії, яка б справлялася з внутрішніми конфліктами. Але за дорученням Сенату. Стара Республіка біла демократичною федерацією, в якій головним органом був Сенат.І що Джедаї встав на службу були повинні скинути законну владу зі сподіваннями, що самі впораються значно краще, так? huh.gif Це ж державна зрада. Чи може ти маєш інше уявлення?
Що до відповідальності, то, імхо, вона в них було, може навіть коли, дійсно, був повинен дурний Сенат. Згадайте кого завжди залишали крайніми? Джедїв.
-Glush Man
Брехуни, зрадники, маніпулянти
-Kreator
До речі, руфлес правий тут. Просто, джедаї замилювали всім мізки та брехали. І всім означає ще й падаванам... Якщо дивитися на принцип тауриллів - то напевно й собі.... І ще одне: як так виходить, що чомусь всі згодні стати джедаями _a1.gif, а? поміркуйте тепер над цим... саме джедаї роблять інших "по своему образу и подобию" (див. принцип тауриллів)
-Riala Avery
Dark Gunner

По-перше, просветіть, хто такі таурилли?
Про що Джедаї брехали? Кому і чим замилювали мізки? Що знову з падаванами? Про що ви? blink.gif

І ще одне: як так виходить, що чомусь всі згодні стати джедаями _a1.gif, а?

Маєш на вазі чому в Ордені так багато членів? Як батьки погодилися віддати дитину на виховання в Орден? Так таких виявилося багато. Не так легко відмовитися виховувати свою дитину, але також треба відмітити, що це не погані можливості для дитини. Вона розвиває свої здібності серед людей з такими же можливостями що й в неї, отримує гарну освіту, місце і статус в суспільстві. До того ж обставини в сім'ї можуть бути різні. А головне, якщо нам не показують тих хто відмовився, те це ще означає, що їх не має.

саме джедаї роблять інших "по своему образу и подобию"

Поясни, будь ласка.
-Exiled
Dark Gunner
У тауриллів правив 1 головний мозок і всі йому підкорялись, натомість у джедаїв керувала рада до якої входили наймудріші магістри Ордену і рішення приймались не кимось одним, а всіма магістрами. До того ж джедаї керувались своїми інстинктами і відчуттями і не завжди в усьому слухали Раду Ордену. Квай-Гона пам’ятаєш?

Не всі батьки були згодні зробити дітей джедаями. Наприклад Ута С’орн не дозволила джедаям навчати свого сина Рена.

Кому джедаї замилювали мізки? Якщо ти говориш про використання Сили, то вони робили це вкрай рідко, і тільки при нагальній потребі. Якщо ж ти про те що говорили джедаї своїм падаванам, то вони казали їм те у що самі вірили і навчали тих принципів по якх самі жили.

І кого це джедаї робять "по своему образу и подобию"?
-Kreator
Таурилами маныпулював суперрозум. Джедаями маныпулює також суперрозум, Сила. І не кажіть, що ніколи не чули фразу "джедаї - маріонетки Сили"

Кого роблять? Юнлінгів. беруть чистий розум та записують його таким, яким хочуть. Тому, рідко беруть індивідуальностей - с таким розумом працювати складніше....
-Exiled
Джедаями не маніпулює Сила. Це не жива істота що має свій розум і бажання, а субстанція присутня у всьому живому. І Сила не може кимось маніпулювати, а навпаки її використовують для своїх цілей як джедаї так і ситхи. А фраза "джедаї - маріонетки Сили" була сказана їхніми противниками, які хотіли виставити Орден в негативному плані.

Як ти розумієш фразу "беруть чистий розум та записують його таким, яким хочуть"? Джедаї не перезаписували розум ні юнлінгів ні когось іншого для досягнення своїх цілей. Вони навчали юнлінгів того, що знали самі і не змушували їх сліпо підкорятись, як це робили ситхи зі слабшими. Щоб стати ситхом учень повинен був убити когось зі своїх близьких, а падаван виконати завдання Ради Ордену, яка ніколи не наказувала когось убивати.
То де більший контроль над розумом?

Тепер щодо індивідуальності - кожен джедай є індивідуальним, їх не підганяли під один стандарт, як імперських штурмовиків. Магістри і Лицарі не робили з падаванів однакових істот, вони навпаки старались виділити кожного, показати, що кожен є особливим.
-Kreator
Ти наведи докази не-існування суперрозуму в Силі.
Те, що джедаї дуже рідко навчають когось, хто "надто старший" каже, що вони-таки працювали з "чистим розумом", що набагато краще сприймає інформацію та піддається впливу. До речі, індивідуальність штормовика не набагато більша за індивідуальність джедая....Сам Орден Джедаїв - ось це-вже індивідуальність...
-Riala Avery
Dark Gunner

Кого роблять? Юнлінгів. беруть чистий розум та записують його таким, яким хочуть. Тому, рідко беруть індивідуальностей - с таким розумом працювати складніше....

Джедаї виховують юнлінгів так, щоб ті змогли вирости Джедаями, членами Ордену. Цілком зрозуміло, що для цього краще всього брати дуже маленьких дітей, які ще не знають нічого іншого, так їм простіше призвичаїтись до життя Джедая, та пізнати свій дар. В принципі, це логічно. Що до дорослих, то в часи СР Джедїв було багато, вони мали певний статус, тому не думаю, що в них був дефіцит в учнях, а отже вони могли не возитися з дорослими людьми, в яких вже є свій складений світогляд.
Всіх виховують згідно зі своїм розумінням як буде краще. У всіх воно різне. У Джедаїв своє, і не бачу підстав вважати його жахливим.
Garibaldi
Ганнер вспомни почему не хотели брать Анакина – взрослому трудней бросить все – отказаться от его жизни.
-Kreator
Ваші слова лише підтверджують те, що великі дядьки робили малих хлопчиків такими-ж маріонетками, як і вони самі....
-Riala Avery
Dark Gunner

Ти наведи докази не-існування суперрозуму в Силі.

Епізод IV, Бен Кенобі: "Сила - це енергетичне поле, створене всіма живими організмами. Вона оточує нас, проникає в нас, вона об'єднує галактику".
Знайди докази, що поле має розум ad.gif

Ваші слова лише підтверджують те, що великі дядьки робили малих хлопчиків такими-ж маріонетками, як і вони самі....

Наші слова підтверджують, що навчання джедая, краще всього починати в ранньому дитинстві. Не більше, не менше.
Але при чому тут "маріонетки"? Докази?
-Kreator
Медіхлоріани. З їх допомогою Сила спілкується з чуттєвими до неї. А також фраза "мене привела Сила"
-Exiled
Але Garibaldi правильно сказав - дорослому важче позбутися тих речей до яких він звик, це зможе завадити його тренуванням - він буде відчувати що йому їх не вистачає, йому важче буде пристосуватьсь до життя в Храмі. Ситхи теж брали малих дітей до своїх академій, але найчастіше вони використовували працю джедаїв - переманювали учнів обіцянками сили і влади, а давали рабство і покору тому хто сильніший.

А звідки ти взяв, що в Силі існує суперрозум? Не було випадку, щоб Сила взяла когось за шкірки і потягла в якесь місце.

Тепер про індивідуальність. Штурмовики підганялись піл один стандарт і сліпо виконували накази. Навіть якщо йому наказували вбити близьких людей, він без заперечень робив це. Як на твою думку - це добре? Джедая не примушували бути таким як усі. Він міг розвивати у собі ті таланти, які в ньому краще проявилися. І на завдання посилали того хто найкраще міг з ним впоратись. Рада Ордену не посилала дипломатів в бій і воїнів на переговори.

А причому тут мідіхлоріани. Вони були в тих, у кому Сила проявилась більше ніж в інших. А фраза "мене привела Сила" не означає, що джедая силоміць пргнали в певне місце. Він побачив чи відчув певні події з допомогою Сили і сам вирішував - втрутитись чи ні.
-Kreator
Так якщо треба позбутися - це й означає, що стати таким, яким від тебе стати вимагають, тобто, копією.....
-Exiled
Копією не треба ставати - потрібно позбутись того що може тебе відволікати, не давати спокою. Джедая ніхто не зобов’язував забути своє ім’я і походження. Та й дружба нікому не заборонялась.
-firexsis13
Хотелось бы вспомнить Церковь во времена средневековья... Поборники добра бла-бла-бла. Но все понимают что церковь была властью.
Так я считаю и с джедаями. Путем морали и видимого добра добиться власти. Все-таки будь джедаи в реале а не в кино, то это была бы та же власть церкви...
-Riala Avery
(Dark Gunner @ 15.8.2007, 12:44) *

Медіхлоріани. З їх допомогою Сила спілкується з чуттєвими до неї. А також фраза "мене привела Сила"

Я не чула, щоб хтось прямо сказав, що мідіхлоріани це якийсь розум, який помикає Джедаями, чи щось таке. Дивлячись, на пояснення Бена що таке Сила, і на слова Джина про мідіхлоріани. Можна зробити висновок, що мідіхлоріани, мікроскопічні створіння, можуть слугувати чимось на зразок провідника, без якого розумні створіння не можуть відчувати це енергетичне поле. Але не як не можуть керувати самі.

Так якщо треба позбутися - це й означає, що стати таким, яким від тебе стати вимагають, тобто, копією.....

Не можна позбутися того, чого не було. Пробач, твої батьки чи вчителя теж, мабуть, від тебе чогось вимагають, це робить тебе чиєюсь копією?
-Exiled
Де ти бачив щоб джедаї прагнули влади. Вони в будь який момент могли повалити Сенат і захопити владу в Республіці в свої руки, але не зробили цього, а навпаки допомагали Сенату і підтримували його, старались недопустити громадянської війни.
-Kreator
Це й є захоплення влади по-джедайські _a1.gif
2Riala:
Медіхлоріани досить недосліджені. Вони й можуть бути тим, що керує....
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.