Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Exelent
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > > Приймальня Ордену
1, 2
Exelent
Народився я на планеті Татуїн. Планета ні чим не особлива, тільки одним: половина планети це оазис а інша половина пустеля. Батьки були воїнами. І я змалечку хотів стати джедаєм. А коли я підріс то вирішив піти на зустріч своєї мрії. За період моїх блукань по різних планетах, я зустрічав джедаїв. Я навіть потоваришував з декількома із них. Але на той час я був ще не гідним навіть подумати про вступ до Республіки. І від тоді я почав з великою наполегливістю тренуватися. Але нещодавно мені знову запропонували щоб я вступити в ряди республіканців, і на цей раз вважаю що я вже можу з гідністю спробувати вступити до вас. І захищати всесвіт і його жителів, разом з товаришами по зброї. Після цього я вступив в Армію і пробув там 1 рік, дослужився до звання сержанта. Я служив віддано, але з часом стали з'являтися бажання піти по своїй мрії в Орден. Але я відчував відповідальність в тому що кину Армії в її скрутні часи. І залишався, але все частіше зустрічаючи Джедаїв з мини обговорювали різні питання інколи вони мене запрошували. Але обов'язок тримав мене. І тільки через рік я зважився подати заявку до вас коли зрозумів що я вже не потрібний в Армії. В мене було досить часу щоб обдумати своє рішення для вступу до вас. Я хочу і надалі захищати Республіку і її жителів але вже в Ордені. Хоча і Імперія зникла, зло все рівно набирає своїх обертів вже в клані БС. Там зосереджується велика кількість зла. І я хочу допомагати і воювати пліч-о-пліч з вами.
Haydamaka
Хм. Ще годину тому ти просив дереєстрації з Республіки, мотивувавши це непорозуміннями із колективом. Що змінилось зараз?
Exelent
Так я мотивував тим що я став не потрібний армії. І хотів піти і пішов. Але знайшлися друзі які переконали що це не вихід, і що через це безглуздо так чинити. Так як те що я там перестав бути потрібним, це ще не кінець життя завжди є місце де ти будеш потрібним і зможеш допомогти.
Haydamaka
Чим ти визначаєш свою "потрібність/непотрібність" ?
Exelent
Кожна людина відчуває коли вона потрібна чи не потрібна. І у кожної по різному. Я наприклад, це визначаю по тому як ставлять до мене або спілкуються. Буває що у простій розмові можна побачити маленьку частинку непотрібності, але хоча вона маленька вона буде рости і на далі. Потрібність в тому поки мені є чим допомогти або я потрібен щоб допомогти як окремій людині так і декільком. Я так це для себе бачу.
Ralf
За твоїми словами, ти вважаєш, що наразі ти потрібен Ордену? Чи може Орден потрібний тобі? Або ти не потрібний Ордену так само як і Орден тобі, і це тебе притягує сюди?
Exelent
Орден потрібен мені. Я хотів до вас вступити ще з самого початку. Але вагався і думав чи не зарано, чи зможу зрівнятися з вами, чи я не помиляюся в виборі. А чи потрібен я Ордену вирішуєте ви.
Teo
Ти швидко приймаєш рішення і так само швидко змінюєш їх, тим самим створюючи навколо себе проблеми та непорозуміння. Я не думаю, що це добре. Скажи мені, як саме друзі переконали тебе в тому, що не варто покидати Республіку?
І от ти кажеш "Я хотів до вас вступити ще з самого початку. Але вагався і думав чи не зарано, чи зможу зрівнятися з вами, чи я не помиляюся в виборі" - виходячи з цих слів, я припускаю, що ти ставиш Орден вище за Армію. Я правильно розумію?
Exelent
Так дійсно Орден я ставлю вище Армії (не в образу їм). Те що вагався на те є причини, я на той момент погано грав, а саме рівень гри був занизьким і ось тому вагався. Але пробувши рік я потроху вдосконалював себе і свою гру. Хоча вона і зараз не зрівняється з більшості гравців Ордену. Але вона набагато краща ніж тоді. І як кажуть є місце для навчання.
Всі ми люди і всі роблять передчасні висновки і дії, через які потім шкодують. Але якщо є товариші які допоможуть і покажуть вихід з цієї ситуації то ще є шанс все зробити правильно. Від цього не можливо позбутися, так чи інакше кожна людина хоч раз робила передчасні висновки і дії.
Як переконали. Просто поговорили, сказали що це не є трагедія через яку потрібно нищити все що ти здобув, завжди є вихід і не потрібно робити передчасних дій. Десь я щось втратив, але обов'язково десь щось знайду.
Nikooz
В чем отображается разница обучения Ситхов и Джедаев ?
Exelent
Джадаї навчають як всі знають світлій стороні, але в них і методи навчання різняться. Юних падаванів навчають інколи з власного прикладу. Частково вчитель і учень стають як рідні. Вони навчаються в певній мірі спокійній обстановці де немає речей яких на початку навчання відволікали учнів. З часом і рівнем того як бистро навчається учень вони беруть їх на завдання, де спочатку показують наглядно як треба себе вести в тій чи іншій мірі в сутичці.І коли приходить час перевірки знань і навичок падавана його перевіряють Магістри. І тільки вони вирішують що буде далі.
Що стосується Ситхів то їх навчання засноване не залякуванні і стражданні, з яких потім виходить помста і ненависть. Вчителі майже завжди карали своїх учнів інколи майже вбиваючи їх. Наприкінці навчання щоб стати ситхом треба вбити свого вчителя або хоча б поранити. І якщо це їм вдається то учень наносить на своє тіло ритуальні позначення і стає повністю ситхом.
Ralf
(Exelent @ 16.5.2010, 19:13) *

А чи потрібен я Ордену вирішуєте ви.

Exelent, ми не вирішуємо заздалегідь, хто "потрібний" чи "непотрібний" Ордену) Це вже показує діяльність того чи іншого в самому Ордені, і залежить лише від нього. Ми дивимося, чи людина готова на даному етапі вступити до Ордену.

Назви мені морально-духовні цінності, які ти вважаєш пріоритетними, і чому?
Exelent
Якщо судити з життя то тут мої приорітети це:
Відданість, чесність і розуміння. Чому я не обрав доброту, тому що добрим може бути кожен, навіть зла людина буває інколи добра. На мою думку саме ці 3 цінності важко підробити. Бо без відданих тобі друзів, які залишать в той момент коли вони потрібні життя втрачає яскравість і довіру. Чесність хоча б яка вона не була гірка і ранима, вона повинна бути присутня. Тому що на брехні нічого гарного в житті не відбувається. Розуміння не кожна людина може зрозуміти іншу, тільки та яка прожила таке ж життя або як інколи говорять людина зі спорідненою душею. Як ми всі не стараємося але всі інколи, а навіть частенько можемо нагрубити, а потім залагодити все.
Ralf
Відповідь сподобалася) Скажи мені, будь ласка, які риси тобі не подобаються в самому собі, і щоби ти хотів виправити і яким чином?
Exelent
І знову ж про життя скажу. Я як кожна людина не є ідеальним. Через деякі аспекти в житті в мені проявилися багато поганих якостей: Злість, гарячливий, до людей відношусь байдуже (якщо вони намагаються щось мені зробити чи показати що вони кращі за мене). Це звісно я намагаюся змінити, але як кажуть нічого не трапляється раптово, потрібен час щоб змінити і змінитися. Але ці якості якоюсь заміняються Вірністю друзям і близьким людям, я завжди готовий допомогти їм всім чим зможу. Так ось тому я б хотів змінити 3 ці аспекти, хоча це не просто і вони інколи стають в нагоді.
Volhv
Здравствуй Exelent, скажу чесно, - я рад видеть Тебя в приемной Ордена. И хоть у меня уже есть четко обоснованное и сложившееся мнение о Тебе, ответь пожалуйста на такие вопросы:
1). Корректно ли выражение "Это решение Силы" ?
2). Каких качеств присущих Джедаю у Тебя точно нет и что Ты с этим собираешься делать?
3). Возможно ли гуманное убийство?
4). Есть ли аргументы, которые могут заставить человека сменить сторону? (темную на Светлую и наоборот)
Удачи!
Exelent
Вітаю. Я також радий бачити вас)

Почнемо:
3. Гуманне чи не гуманне, вбивство залишається вбивством і це нічим не виправдається. Хоча якщо взяти із життя візьмемо Евтаназію, це скорочення життя людини яка страждає невиліковною хворобою і яка від неї дуже сильно страждає. В деяких країнах як Люксембург, Бельгія та Нідерланди. Вважають гуманним вбити людину яка страждає і хоче сама померти. А в інших країнах це найвища степінь покарання і вважається навмиснім вбивство хоча, це зроблено за проханням. Гуманне вбивство це завжди буде залишатися між двох вогнів. Одна половина суспільства буде вважати що це правильно, а інша буде вимагати покарання. З моєї точки зору якщо людина страждає і вона сама хоче піти з життя то це її рішення і навіщо продовжувати її страждання. Це її право.
4. Головний аргумент це відданість. Є багато людей які клянуться у відданості державі, але потім зраджують, через корисні цілі. Тільки віддана людина залишиться навіть у самий скрутний час і навіть віддасть своє життя за неї. На жаль таких людей небагато. Зараз велика кількість людей щось роблять тільки якщо це їм вигідно.
2. Можу сказати одне немає досконалої людини. Людина поки живе поки навчається. Як я раніше висловився в мене не вистачає витримки і довіри до людей Я намагаюся змінитися, в чому дякую допомагають друзі. Без них я б і на половину не змінився в кращий бік. І якщо друзі і надалі будуть допомагати і підтримувати мене то все зміниться на краще. Хоча як сильно не старайся, всього негативу не викоріниш на жаль.
1. Дивлячись якої сили: Фізичної чи моральної. За частіше словом можна зробити вдвічі боляче ніж вдарити людину. Просто та людина яка лізе в сутичку показує себе як слабка людина, яка не в змозі сказати нічого словами. А точніше нею керує розпач. Що і приводить інколи до негативних випадків. Тому цей вираз є частково вірним. Здебільшого слово сильніше бійки.
centrix
Ув. Exelent
Вот, я заметил с твоих слов, что ты готов был покинуть Республику, но тебя все же облагоразумили.
Мне вот интересно, сможешь ли дальше контролировать свои эмоции? Ведь нет не какого гаранта, что ты не обидешься на кого-то из членов Ордена или на решение Совета например, если конечно станешь Джедаем.
Volhv
все это конечно хорошо, но:
1 вопрос. Хочу услышать ответ в разрезе ЗВ. И о Силе Джедаев и ситхов.
2 вопрос. Хочу услышать конкретный и четкий ответ. Т.к. Твой ответ - общая фраза которая может относиться практически к любому.
3 вопрос. Хочу услышать более развернутый ответ без фокусировки на убийство себеподобного. Ведь с определенной точки зрения - "пока живешь-убиваешь, умираешь-даешь жить"
4 вопрос. см. по вопросу 2 _a1.gif
Exelent
Volhv
1.Ні сила не вирішую на чий бік переходити. Це вирішує сама людина, і вже потім вона направляє цю силу в русло ненависті чи добра. Якщо взяти із ЗВ. То Енакін спочатку використовував світлу сторону і її навчався. Але потім він змінив напрямок використання сили і став ситхом. І знову ж в кінці він знову повернувся на бік світла. Звідси і мій висновок"Не сила вирішує, а людина обирає свій шлях сили"
2.Не вистачає витримки і довіри до людей. Я із завзяттям вирішую ці проблеми і поступово освоюю їх як найкраще.
3.Ні. Вбивати потрібно тільки в крайньому разі, коли стоїть питання твого життя чи життя мирних жителів або твоїх близьких. Джедай майже ніколи не вбиває, тільки в таких випадках і то він спочатку мирним шляхом вирішує. А вбивати це вже пріоритет ситхів(імперців).
4. Це вигода, розуміння своєї помилки(тим що зрозумів що він помилився обравши той чи інший шлях)або можливо ще і шпигунство.
Сподіваюся вірно відповів.

centrix
Так я покидав Республіку, але на певний час щоб все осмислити і зважити свої дії і відносини. Як я казав при вступі в Республіку, я її не зраджу іншому кланові.
Можна було б сказати що такого ніколи не буде, але це було б брехнею. Образитися може кожен. Під вашим керівництвом і порадами я надіюся що зможу контролювати свої емоції і не робити поспішних і необдуманих висновків і дій.
Volhv
хотел бы чтоб Ты еще подумал над ответом. (3,4 вопрос)
Teo
(Exelent @ 16.5.2010, 19:31) *
Так дійсно Орден я ставлю вище Армії

ок. а як ти прокоментуєш те, що в товариському ОБ Орден поступився Армії?
Vovcheg
Тобі необхідно оцінити людину (по яким категоріям обирати тобі). Склади список питань які б ти задав цій людині, щоб оцінити її.
Exelent
Teo
В житті не завжди всі перемагають. Є випадки коли програють найсильніші команди або ж полководці. Можуть трапитися будь-які нюанси які перешкодили б перемозі.
Vovcheg
Куди саме її я приймаю в Орден чи ще кудись?
Teo
я підтримую кандидата, виходячи з того, що він мені приємний і має характер, який схожий на мій ( так мені здалося ) _a1.gif
Успіхів!
Vovcheg
ні, тобі необхідно скласти власне враження про людину і не тільки по зовнішності. Які аспекти її життя тебе будуть цікавити, риси характеру і т.д. При чому це повинно бути у вигляді 4-5 питань.
Exelent
Volhv

4. Я думаю можуть впливати такі причини як: казнокрадство(патологічна жадність до грошей), вербування на основі компрометовних матеріалів, деградація особи на цій основі, боязкість, страх відповідальності, бездушне або неприязне відношення до держави і навіть бажання помсти їй ціною власної зради.
3.Ми думаємо про вбивць в суспільстві як про ненормальних, як розумово відсталих. Нас навчали з дитинства, що ви не можете вбивати людей, людське життя священне. Вбивають за: гроші, життя, їжу. Тому я думаю непотрібно навіть робити висловлення "Гуманне вбивство" це не правильно, яким би не було гуманним але ж ти позбавляєш людини життя, яке не ти давав йому.

Vovcheg

1. Яка в тебе ціль в житті?
2. Чого ти хочеш досягти тут?
3. Як ти проводиш вільний час?
4. Твої вподобання(хобі)?
5. Як ти спілкуєшся з незнайомцями або взагалі з людьми?
6. Як ти сам до себе ставишся?
Думаю для початку досить.

Vovcheg
В тебе є вороги? Що ти з цим робиш? (ігноруєш їх, пакостиш, свій варіант)
Exelent
У кожної людини є вороги. Навіть тут. Припустимо відомий із них це Сватов. Спочатку ігнорую, а якщо вони починають чіплятися можу висміяти. Хоча коли мені починають погрожувати або погрозами намагаються взяти на страх як це зробив Сват. Я починаю пакостити їм, тому що погрожувати я нікому не дозволю собі. Але це в житті, в грі мене розважає те що хтось хоче щось мені зробити, я навіть не відповідаю можу навмисно стати без зброї щоб мене вбивав.
Haydamaka
Твоє майбутнє примарне... Є твоє бажання вдосконалюватись, але з іншого боку тобі притаманна імпульсивніть та певна агресивність. Що переваже?.. Якщо ти зможеш здолати свої негативні емоції, то мети досягнеш, якщо ж ні... наскільки ти впевнений, що зможеш контролювати свої емоції і не повторювати помилок минулого?
Nikooz
О) Найди заявки в Орден, авторы которых были приняты.
Ищи тех кто был слишком импульсивен и агресивен, как это выделил Гайдамака в твоей )
Exelent
Nikooz
Дуже пізнавальний був вечір, який я присвятив перегляду заявок. З них я дізнався дещо цікаве для себе, прослідкував кар'єру деяких гравців. Я знайшов деякі висловлення Гайдамаки але в них є більше Натяки чим прямі висловлення." https://xjedi.com/forum/index.php?showtopic=19370&st=0 ; https://xjedi.com/forumindex.php?showtopic=19654&st=0 ; https://xjedi.com/forum/index.php?showtopic=22065&st=0

Але здогадаюсь чому ти мені дав це завдання. Ти напевно хотів щоб я дізнався чи не тільки, що людині потрібно дати шанс або ж довіритися їй щоб довести вона змогла виправдати очікування тих хто довірився. І те що людина може змінитися в кращий бік попри невеликих негараздів або ж вчинків.

Haydamaka

Якщо ви довіритесь мені, я вас не підведу і тому можу сказати напевно що віра в мене і моя наполегливість на вдосконалення, переможуть здолати емоції. Я впевнений що візьму гору над своїми емоціями та моєю агресивністю.
Volhv
эммм. так и не услышал ответа. Слова, - были. Ответа небыло. closedeyes.gif
Поэтому уточню и перефразирую вопросы
3). Возможно ли гуманное убийство? (с определенной точки зрения, - чья-либо жизнь это чья-то смерть и наоборот. Существа убивают чтобы жить и дают жить умирая. Так-же я не хотел ответа о помощи себеподобному в безболезненном исходе без ожидания неменучей мучительной смерти. А именно о нежестоком убийстве.
4). Есть ли аргументы, которые могут заставить человека сменить сторону? (темную на Светлую и наоборот) Скажи именно аргументы!
очень хотелось бы знать... Ведь если Ты знаешь какие аргументы могут привести тебя на темную сторону, Ты продумаешь контраргументы. Предупрежден - значит вооружен. А зная аргументы впользу Светлой сороны - сможешь переубедить оступившегося.
Vovcheg
Які ти знаєш вчення про Силу? Розкажи про віддмінності в них.
Exelent
В зв'язку з дипломом впаде активність. Відповім на всі запитання в неділю. Дякую
Exelent
Vovcheg

Силою користуватися може не кожний тільки той у кого рівень "Мидихлориан" є високим. Завдяки "мидихлориан" відбувається тісний зв'язок із силою. Чим вищий рівень ти краще. Але це ще не вирішує того що навіть з високим рівнем можна користуватися Силою. Для цього потрібні тяжкі тренування.
Залежно від морально-етичних принципів, правил і поведінки при використанні Сили виділяють дві протилежності- це Світла і Темна сторони.
Відмінності.
Світлий бік.
Її очолює Орден Джедаїв. Вони наполягають на тому що навчання повинно починатися до півтора років. Так як у дітей ще не розвинулося сприяння світу і фізичні ознаки. Але є випадки коли навчали вже дорослих- це Енакін, Люк та Кайл Катарн. Рицарі Джедаї користуються 3 базовими техніками:
* Контроль (маніпуляція внутрішньою силою суб'єкта);
* Відчуття (визначення прояву Сили у зовнішньому світі);
* Зміна (дія на об'єкти за допомогою Сили).
Тільки тяжкі тренування, чутливість до Сили надають лицареві багато можливостей. фізичні здібності, бути сильніше, швидше і унікальні знання про устрій Всесвіту. Це вимагає особливої концентрації і відповідальності. Але її використовують тільки для захисту, допомозі слабким, контроль над гнівом. Джедай не править, але служить іншим.

Кодекс послідовників Світлої сторони звучить так:
Спокій сильніший за емоції
Знання сильніше неуцтва
Ясність сильніша за пристрасть
Гармонія сильніший за хаос
Сила сильніший за смерть

Темний бік.
Це протилежність вчення Джедаїв. Їх наслідувачі це Ситхи. Які використовують для навчання: Гнів, жаданням до влади, люттю, почуттям переваги, ненавистю, страхом. Є легенди що Ситхи з'явилися як Джедаї-відступники. З того часу вони і ведуть боротьбу із Джедаями.

Їх кодекс:
Спокій - брехня, є тільки пристрасть.
Пристрасть дає мені силу.
Сила дає мені могутність.
Могутність дає мені перемогу.
Перемога розриває мої ланцюги.
Сила звільнить мене.

Volhv

Я б з радістю відповів на твої запитання так як ти цього чекаєш. Але якщо взяти до уваги що кожна людина бачить і мислить про речі по різному. І тому я не зможу відповісти. Я виклав і відповів на твої запитання так як це бачу я. На жаль по іншому в мене не вийде відповісти.

Haydamaka
бррр
Світлий бік. Її очолює Орден Джедаїв.

Нічого подібного) Орден джедаїв сповідує Світлий бік Сили, використовує його. Але жодним чином не очолює. Нісенітниця.
Але є випадки коли навчали вже дорослих

Коли Люк Скайвокер відновлював Орден джедаїв, усі перші учні були вже дорослими. Але за часів Старої Республіки так, випадки, коли навчання починалось у дорослому віці, були поодинокі.
Джедай не править, але служить іншим

Нащо це йому? Нащо це тобі?

Чому існує протистояння між ситхами та джедаями? Ну вчать по-різному вони Силу, використовують її в різних цілях, але воювати-то нащо?

Exelent
Про те що Очолює згодний помилився.

Джедай несе в світ мир і спокій. Їм не потрібно правління, як би вони цього прагнули, то піддавалися емоціям. Я теж хочу нести в цей світ мир і спокій або хоча б внести частку себе.

Хоч і вчать вони Контролювати силу по різному, але не тільки це. В них різний погляд на життя. Хоча і Ситхи і Джедаї хочуть миру, але в них різний підхід до цього. Джедаї хочуть здобути мир в всесвіті за допомогою Добра і мирних переговорів. Одним словом мирним шляхом. А Ситхи ж навпаки хочуть завоювати весь Всесвіт і підкорити її. А потім тримати всіх в покорі і в страху. Ось тому вони і борються між собою. Кожен хоче створити мир але різними шляхами. Одні мирним шляхом, а інші через вбивства і війну.
Nikooz
Джедай не править, але служить іншим

Я щас в сенате. Можно сказать, что я правлю. Как ты это объяснишь?
Exelent
Сенат обирається народом. І тому можна сказати що Сенат служить народові. кожна система обирає свого обранця і так же може його і прибрати з поста. Тому навіть в сенаті слугують на благ народові.
Nikooz
Не, это не ответ _a1.gif
Ответил.
Vovcheg
невже тільки ситхи і джедаї знають про Силу і використовують її?
Дізнайся про трактування кодексу Майстром Одан-Урром, чи зі всім ти погоджуєшся?
Exelent
Vovcheg
Це просто явні представники Хто володіє Силою і широко її використовує. А так силою наділенні різноманітні організми і навіть предмети(кристали). Але були такі випадки коли експериментально вживляли певному індивідууму "Мидихлориан"- це я чув була раса Раката і темний Джедай Дессан.

"Звичайно Джедай повинен знати Кодекс, "словом і серцем".
Але, мабуть, кожен Джедай від падавана до Майстра декілька недбало розуміє Кодекс.
І коли хтось запитує, "яке істинне значення Кодексу Джедаїв"? - не багато хто зможе чітко відповісти".

Я гадаю що тільки істинний джедай зможу зрозуміти повністю кодекс. Якщо ж він пізнавав всю суть кодексу він отримував звання Магістр-джедай. Тому що такий лицар вважався що пізнав всю істинну Сили.
Vovcheg
Хм, які є погляди на Силу в самому Ордені? Опиши їх двома-трьома словами.
що в твоєму розумінні істинний і неістинний джедай?
Exelent
Істинний джедай це той хто повністю відхилив всі емоції і готовий віддати своє життя за свою справу і віру. А не істинний на прикладі Экзар Кун, він був падаваном але він не справився зі своїми емоція, а саме з цікавістю і надмірністю і піддався темному боку. Але остаточно він перейшов коли стало питання його життя.

Думаю що -Сила це засіб захисту і неосяжних знань.
Vovcheg
- "Одан-Урр, ты загрустил?-- спросил мастер.-- Я тоже чувствую печаль".
- Как Джедай может чувствовать печаль?
- Может,-- заверил Уру.-- Единственное, чего Джедай не может, это идти у нее на поводу.

Істинний джедай це той хто повністю відхилив всі емоції

Просто проаналізуй.
Прочитай про Єдину Силу, Живу Силу, вчення Потенціуму.

Чи запитував ти в когось поради по питаннях, які тобі тут задавали?
Exelent
Так я запитував і просив допомоги хоча не на всі запитання але просив. переважно у Ордена і це мені допомогло.

Хоча на жаль я не знайшов ні чого що ти мені пропонував прочитати але я знайшов твоє трактування що таке "вчення Потенціуму". З цього я можу зробити висновок що людина сама творить те чого вона бажає. Я кілька годин назад прочитав про Відступників. І там я дізнався що спочатку Сила була світла але з'являлися ті хто став вважати що тільки злими помислами можна здобути ще більшу силу. Ось тому я так і вирішив що все починається з нас самих.
Vovcheg
Що ж надіюсь ти зрозумів, що джедаям не заборонені емоції, просто їх потрібно контролювати і не допускати, щоб вони контролювали нас.
Також є понад 60 різних вчень(і відповідно організацій) про Силу. Вивченням Сили займались не тільки ситхи і джедаї.

Сила це засіб захисту і неосяжних знань.

Сила є засобом для ситхів. Ким є вона для джедаїв?
Exelent
Як мені допоміг і пояснив один з Лицарів-Джедаїв. Сила для джедаїв- як друг, помічник, охоронець. Сила знаходиться всередині нас і знає все про власника.
Vovcheg
Підтримую.
Часто пишеш заплутано і неправильно, але виправляєшся. Вчися вчитись)
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.