Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Нові ефекти для нових мечів.
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Jedi Academy Modding
Mech And Meat
Вітаю.
Я зараз працюю над ефектами для майбутніх нових мечів UAG (XJ). В мене виникло таке питання..:

У мечів є такі три ефекти влучання леза в тіло ворога (3 види кривавих іскор):
(blood_sparks_25_mp.efx, blood_sparks_50_mp.efx, blood_sparks_mp.efx)

Я знаю, що у властивостях меча можна створити окремий ефект для нього, але лише один, (наприклад, як у меча "bones"), завжди однаковий (один) ефект при будь-якому ударі.
Мене цікавить, чи можна для окремих типів мечів, (наприклад, для електричних), встановити три види ефектів, наприклад electro.efx, electro_25.efx, electro_50.efx?
Щоб був не один тип блискавки, а три різні, для різних пошкоджень тіла ворога.

Відео:
Ось тестовий варіант електричних ефектів, (тут я замінив стандартні ефекти blood_sparks_25_mp.efx, blood_sparks_50_mp.efx, blood_sparks_mp.efx на електричні).
Чи можна у властивостях меча написати три шляхи до трьох типів ефектів влучання меча в тіло ворога, наприклад (electro.efx, electro_25.efx, electro_50.efx)?..




P.S.

Також можете висловити свої думки щодо самого відео. (Ефектів блискавки, Rend2, покращення візуальної складової гри... ) Але бажано під спойлером. _a1.gif
imba
Попробуй связаться с Neltharion, насколько я помню он делал еффекты и должен немного разбираться в вопросе
Mech And Meat
До речі, ось ще щось цікаве про ефекти.

Я помітив, що в ефектах кривавих іскор занадто багато окремих партіклів, по одній іскрі в кожному)...
Я прибрав велику кількість партіклів і замінив на 1-2 партікли з зображенням великої кількості іскор. Це дозволило додати світло від іскор без просідання кадрів.
Як на мене, після додання світла, ефекти кривавих іскор стали красивішими.
a.gif

Що скажете щодо такої заміни стандартних ефектів іскор? Чи кращий вигляд мають мої нові ефекти? Мені важливо знати думки інших гравців.

TOUR
Они красивые, но не логичные. Выглядит так, как будто пораженные игроки загораются, а такого в априори быть не должно в звёздных войнах)
F'M'N
Сложно судить по скриншотам. Выглядит красиво, но нужно в игре смотреть.
Не логично? У нас железный человек в магазине, эти эффекты более логичны.
Flesh
В любом случае блистательная работа. Считаю что эффекты более чем актуальны и логичны для Xjedi.
Так держать!)
imba
Да выглядит неплохо, по скринам судить трудно, но искр скорее всего много вышло )) Если чуть-чуть подправить нормально будет, и логики не надо искать в играх ) biggrin.gif
Mech And Meat
Я прислухався до ваших порад, і трохи змінив ефекти. Ось відео.
Відео яке закінчується на 0 - ефекти, які я зробив раніше.
Відео які закінчуються на 1-4 - новіші ефекти, (є деякі зміни часток - їхнього розміру кольору, швидкості, тривалості.., і світло від іскор менш яскраве).


4
2
1
3
0


P.S.
Я намагаюся тримати баланс між красою і продуктивністю.
Якби можна було зробити так, щоб на FFA, CS, HOLY працювали одні ефекти, а на DUEL, POWER DUEL і ELEGANT DUEL ефекти могли замінятися іншими, то я б міг створити для дуельних серверів окремі, видовишніші ефекти. (На дуельних мапах можна не дуже економити на ефектах, бо б'ються лише двоє (троє).) a.gif


P.P.S.
Medivh, щодо залізної людини...якщо все буде добре, і вдасться зробити те, що я запланував, то я зроблю нові модельки замість Iron Man і Crysis Nanosuit... Мої моделі будуть унікальними, а не взятими з інших ігор і фільмів, і вони вписуватимуться у світ Зоряних Війн.
Ось приклад моїх моделей. Майже готовий костюм найманця:

Mech And Meat
Вітаю.
Вибачте що так довго не писав тут. Я хворів, і не хотів приходити з порожніми руками. _a1.gif Я трохи попрацював над ефектами.
Ось мої ефекти v1.5.







Я планую ефекти пошкоджень від 4-х різних видів енергетичних мечів і від 4-х різних видів матеріальних.
Якщо це буде можливо, то для FFA і для Duel будуть дві різні версії ефектів. (Для FFA трохи спрощені ефекти, для Duel детальні і складні ефекти.)

Але щоб і ті і інші були дуже красивими, мені знадобиться невеличка ваша допомога з вирішенням одного важливого питання.

Будь ласка, підкажіть..:

Мені треба направити партікли трохи в мій бік (в бік того, хто б'є).
Перша вісь дуже гарна, вона залежить від напрямку удару меча. Але дві інші залежать від того куди "дивиться" меч - ("північ-південь-захід-схід").
Тобто друга і третя вісі змінюють свій напрямок в залежності від того, куди я дивлюсь. І неможливо направити їх, щоб вони щоразу летіли в мій бік.
Ось відео з прикладом. Коли дивлюсь, наприклад на схід, то партікли вилітають у напрямку удару, а також вгору і вниз, створюючи вертикальну лінію.
А коли на південь, то вилітають у напрямку удару, а також вліво і вправо, створюючи горизонтальну лінію. (Velocity -40 40 0 -70 -40 -0.)




А тут я розділив партікли на теплі і холодні. Теплі це (Velocity -40 40 0 -70 -0 -0), а холодні це (Velocity -40 0 0 -70 -40 -0).
Як ви можете бачити, перша вісь працює бездоганно, вона відправляє часточки в потрібному напрямку. Друга і третя наче постійно змінюють напрямок,
(третя, як і друга, поводить себе схожим чином. На відео вона вимкнена - 0, але я перевіряв). Без вашої допомоги я навряд зможу втілити задумане.



Не вдається стовідсотково досягти мети. А мета, щоб іскри вилітали в напрямку удару і трохи в бік того, хто б'є.

Було б дуже добре якби можна було направити одну або дві вісі просто на мене - (на того, хто б'є), (але я не впевнений чи є така можливість).
Як зробити щоб деякі вісі Velocity спрямовувалися в моєму напрямку - (наприклад, на мою руку, або на мій меч, на мій торс, голову, центр тіла...)?
Або щоб, наприклад, всі вісі Origin були такими як є, а друга вісь Velocity була як перша вісь меча (тобто як напрямок довжини леза).
Або прив'язати деякі вісі до вісей меча того, хто б'є. (Тут я не впевнений.)
Мені підійде будь-який спосіб, головне - пустити часточки трохи в мій бік (у бік того, хто б'є).


Є такий прийом "Jedi Tornado"...Там ефекти наче "самонаводяться" - (вилітають дві "кульки", спрямовуються в бік ворога, а потім летять до рук)...
Я не знайшов де знаходиться цей ефект... Підкажіть, будь ласка, де його можна знайти?





=====================


А також, як зробити так, щоб, наприклад, у poison меча зелені ефекти вздовж леза були не завжди, а активувалися лише під під час удару по ворогу?
І щоб вони були саме вздовж леза, тобто щоб використовувалися вісі самого меча, як "blade effect", але лише під час удару.
Ефекти стануть логічнішими, (токстни не летітимуть в обличчя воїна, коли він просто біжить). a.gif А також це прибере просідання FPS аж на 10-15.
До того ж це буде красиво, коли в бою токсини "виприскуватимуться" саме під час удару.

І ще про ефекти на лезі... Я помітив, що вісь меча поводить себе "дивно". Дивіться що стається коли я обертаюся:




Питання щодо кольорів меча. Напишіть, будь ласка, як створити окремі додаткові кольори для мечів,
(щоб я міг створити окремий колір з окремим трейлом, і з окремим кольором світла.)
Планую зробити окремі кольори - "кристали майстрів", які будуть видаватися в кланах як особлива винагорода. (Кристали трохи покращуватимуть DMG.)
Я зробив тест кольору. Я замінив чорний колір на свій. Але чорний меч не має світла, він не освітлює стіни, підлогу... Ось зображення:




Будь ласка, напишіть як ставити нові кольори в гру. Де написати колір світла від меча, і все інше. Щоб не заміняти кольори, а зробити додаткові.
Як розташувати їх в меню, це я ніби знаю. А як створити новий колір і написати йому колір світла, цього, на жаль, не знаю. Підкажіть, будь ласка.



=====================

І ще маленьке питання:


=====================


Якщо хтось зможе мені щось із цього підказати, то мої ефекти різних видів мечів будуть дуже красивими і правильними. a.gif Я буду вам дуже вдячний.
Ідеальним варіантом буде якщо хтось підкаже як спрямувати часточки в напрямку того, хто б'є.

=====================

P.S. А що за такий flag під назвою "Relative", на що він впливає, що він робить?
.
Invision Power Board © 2001-2024 IPS , Inc.