Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
ddos
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Web, Hard & Soft
Crown Cardinal
Минулого тижня десь бачив заклики до ddos атаки державних та провладних сайтів. Але моє запитання носить трохи інший характер. Після теми, котру я побачив на нашому порталі мене зацікавила одна річ. Отже, наскільки є доцільною та "болючою" атака для подібного роду сайтів, та чи є в ній якийсь сенс? Читав про даний вид атак. Знаю лише, що вони викликають перевантаження на сервері, нічого більш серйозного (начебто).
Riot Riot
Знаю лише, що вони викликають перевантаження на сервері

А этого мало? Обычно организовываются такого рода атаким именно с этой целью (конкуренты, например). Мол, пока сайтег лежит, мы бустренько раскрутимся.
Могут и из мести ддосить, но, как правило, чтобы атака была результативной, надо быть очень крутым чуваком, так как организовать какую-то более-менее серьёзную атаку стоит довольно дорого.
Crown Cardinal
Я так розумію, що і до відповідальності за проведення такої атаки нікого не можна притягнути. Чи я помиляюся?
Boomer
ст. 361 УК - несанкционированное вмешательство в работу компьютеров, сетей или электросвязи. Максимальная санкция по этой статье - ограничение свободы на 5 лет.

ИМХО: не стоит этим заниматься, темболие если незнаеш как работает и как себя защитить.
Riot Riot
Я так розумію, що і до відповідальності за проведення такої атаки нікого не можна притягнути. Чи я помиляюся?

Прецеденты были. Причем карают комплексно, то есть помимо 361 статьи могут влепить ещё какую-то, это уже от ситуации зависит.
Crown Cardinal
(Boomer @ 2.2.2014, 10:00) *

ИМХО: не стоит этим заниматься, темболие если незнаеш как работает и как себя защитить.

Благо діло, що кримінальний кодекс мені відомий, тому цей аспект не дуже цікавий)
Цікаво б було висвітлити питання із особистого захисту. _a1.gif
Іще одне, якщо хтось має інформацію з приводу прецедентів, то прошу надати. Цікаво було б почитати, що й до чого.
Starboy
Очень сложно доказать конкретно твое участие в атаке.
Spicer
Было такое дело вчера у нас на нашем форуме новгеймс легли сервера и была обнаружена атака DDOS, 2 раза было, сегодня и вчера эти атаки были.
Riot Riot
Очень сложно доказать конкретно твое участие в атаке.

Не так уже и сложно. Просто достаточно подключить другие методы расследования.
Вот, например, этот чувак создал тему, а на след. неделе началась атака на сервера гос. органов - вот тебе и подозреваемый.

А доказать - дело наживное.
например

Человеческая глупость очень помогает в раскрытии самых разных дел.
Crown Cardinal
Скільки я зі статі зрозумів, то головними причинами є недалекоглядність і людський фактор. Більш продуктивні методи є? Чи це щось із розряду колективної відповідальності?

В принципі тема себе вичерпала, якщо більше не має чого додати, прошу модераторів закрити її. Всім дякую.
Riot Riot
Отвечает заказчик/организатор.
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.