Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
jaMME
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Jedi Academy Modding
Laks
jaMME is an engine modification of the game Star Wars: Jedi Knight Jedi Academy for making movies. It’s a port of the q3mme modification for Quake 3 Arena and uses most of its features.

The mod is made to work with demo files. To learn what are they and how to record them, visit this tutorial. Enough words, watch jaMME demonstration:

- video -

For more informatoin visit this forum: http://jkhub.org/topic/2704-introduction/

Now make a sexy movie because I am lazy and you are not.

by ent. _a1.gif
sppppp
UPDATE! New jaMME

ent попросил меня сообщить новость о том, что он релизнул новую версию jaMME 1.6.
Эта версия поддерживает новые цвета, которые Дан недавно добавил.
XJedi: http://i.piccy.info/i7/b65d425aa6a4f862524.../40469894/1.jpg
jaMME: http://i2.minus.com/ifMOVZUlvrlHR.png
Скачать: http://jkhub.org/files/file/1712-jamme/

P.S. ent не может отписаться, ибо не имеет Live-Status

UPD!
Если есть вопросы к ent'у, то заходите в irc:
http://www.arloria.net/tiramisu/tiramisu.s...nnels=#jacoders
Лучше в личку сразу писать.
Lotr
За проханням.
П.С Вийшло дуже багато тексту. Я не планував такого і тому вийшло трохи.. незграбно. Але насправді все просто, не лякайтесь. Якщо колись розділ кіностудії повернеться, то переоформлю. Ось тут є усі нормальні туторіали від автора на англійській.
Ось це я зробив саме в jaMME.


По-суті, jaME є окремим JA клієнтом для перегляду демок і зняття з них зображення (одразу відео(.avi) або скріншоти які потім також можна сконвертувати в необхідний формат).

Як встановити:

1. Качаємо jaMME.
(Speak @ 2.7.2014, 22:32) *

2. Заходимо до папки свого звичайного клієнту, наприклад: "C:\boromir\XJedi Academy". Створюємо тут ще одну папку з будь-якою назвою і заходимо в неї. Для прикладу я назву свою "Ralfonso =(".
Тепер усе з архіву "jaMME-1.6." який ви скачали раніше кидаєте сюди.
Ось так це має виглядати разом з наступним пунктом:


3. Тепер тут же створюємо теку з назвою "base".
В неї обов'язково треба кинути наступні файли:
- uag.japlus.gla.anims, assets0.pk3, assets1.pk3, assets2.pk3, assets3.pk3 (assets3 в юагівському клієнті здається навіть немає, тому не шукайте якщо що).
- uag.japlus

Ці файли ви знайдете в теці "base" та "japlus" свого звичайного клієнта відповідно (той що С:\boromir\XJedi Academy\base), просто скопіюйте їх звідти. Це необхідний мінімум який ігнорувати ніяк не можна.
Але то мінімум, а нам ще треба звичні нам мапи, скіни та сабери з ЮАГу. Тому можете не шукати вищезгадані файли по одному, а просто скопіювати увесь base свого звичайного клієнту на якому ви граєте в новостворений base. І на додачу ще з japlus скопіюйте в новий base файл з назвою uag.japlus.

Готово, усе має працювати надалі. Усе що я пишу знизу можна ігнорувати.

---

Тепер у вашій папці з адресою "C:\boromir\XJedi Academy\Ralfonso =(" (у вас може бути інша адреса, просто знайдіть куди ви свій клієнт встановлювали) є файл з назвою start_jaMME. Зробіть з нього ярлик і киньте на робочий стіл щоб не шукати. Тепер в теці mme є ще одна папка - demos. Киньте в неї свою демку і заходьте в jaMME через той ярлик start_jaMME.

- Найперше що вам треба зробити зараз - поставити нормальне розширення екрану. Прописуєте по черзі в консолі наступні команди:
set r_fullscreen "1"
set r_mode -1
set r_customwidth %ширина в пикс.%
set r_customheight %высота в пикс.%
vid_restart
Собі я ставив "set r_customwidth 1600", "set r_customheight 900". А ви собі ставте той, який підходить вам і вашому монітору.
- Далі в налаштуваннях поставте найкращу графіку з усіх можливих опцій. Якщо у вас слабкий комп'ютер, то нічого страшного. Можливо буде низький fps коли ви будете виставляти камеру і тд, але на відео яке ви відзняли усе буде йти гладко. Навіть якщо ви будете розстрілювати з гранатомета по 40 нпс за раз.
- Прописуйте в консолі команду "cg_shadows 2" (можете ще глянути 0-3 і порівняти) для красивішого зображення.

З графікою розібрались.
Тепер команди. Отже в головному меню натискайте на Demos і запускайте свою демку що кинули раніше. Команди:

"C" - Це пауза.
"Shift + D" - Перемотати демку на 4 секунди вперед.
"Shift + A" - Перемотати демку на 4 секунди назад.
"Shift + рух мишкою вправо-вліво" - Перемотати демку вручну рухаючи мишкою.
"V" - Зафіксувати камеру на цій позиції прямо зараз, створити чекпоінт. Дайте демці пройти ще секунд 5, змініть позицію камери і натисніть ще раз "V". Тепер натисніть "Q" - камера опиниться на тій позиції де ви вперше натиснули "V" і буде рухатись до позиції коли ви натиснули "V" вдруге. Тобто змінюється позиція в просторі і часі. Круто.
"R" - Вільна камера\Фіксована камера. Якщо ви після виконання команди вище натиснули "Q" і побачили просто лінію червону перед собою - натисність "R".
"B" - Видаляє чекпоінти команди "V". Натисніть паузу ("С") і "Q" або "E" щоб перейти між чекпоінтами, і "B" щоб видалити той, на якому ви зупинились зараз.

Команди в консолі:
"Seek 180" - перейти на 180-у секунду вперед в демці, тобто рівно на третю хвилину. Що завгодно пишіть - 1, 20, 42, 4000...
"Speed 2" - Пришвидшити природний рух демки в два рази. Щоб вповільнити напишіть замість "2" щось інше, наприклад "0.5" чи "0.02" і тд. (примітка - ця команда впливає виключно на геймплей).
"Timescale 2" - Наче те що й вище робить, але змінює швидкість не лише геймплею, а й меню та звуку. Тобто опція "Timescale 0.3" змусить будь-яке меню рухатись надзвичайно повільно. І камеру також. Тому якщо вам треба зовсім трохи-трохи змінити позицію камери в просторі, то зробіть наступні бінди для зручності: "/bind 6 timescale 1" та "bind 7 timescale 0.3". Натискаєте на "7" і змінюєте акуратно і повільно позицію, а потім натискаєте "6" і все працює нормально.
"Clientoverride 1 model jedi_trainer" - 1 - це номер гравця на сервері. jedi_trainer - це назва моделі яку я хочу щоб гравець носив. Тобто якщо ви або хтось інший на сервері грав в скіні жалюгідного Люка Скайвокера, то на демці можна його змінити на накачаного якогось reborn_twin.
Clientoverride 1 t 0-3 - Команда до якої гравець 1 належить. 0 - нейтральна, 1 та 2 - синя та червона.
Clientoverride 1 с1 3 - Перший сабер гравця 1 стане червоним. 3 - зелений, пробуйте прописувати до 7 для інших кольорів.
Clientoverride 1 с2 3 - Другий сабер гравця 1 стане зеленим.
Команди вище не працюватимуть якщо ви намагаєтесь змінити колір сабера гравця з КС чи іншого командного серверу. Спочатку гравцю треба поставити команду приналежність нейтральну і лише потім змінювати колір саберу, інакше він буде стандартним синім чи червоним.
"Save 1" - Зберігає проект. Тобто ви поставили камеру як треба і тд і тп. Тепер прописуєте "Save 1" і йдете спати - уже світанок. Пізніше запускаєте гру\демку, прописуєте "Load 1" і ось ваш проект. Замість "1" можна написати "ass", "balls", "80081E5", "42", "111", "ragnosssssfslkfnsjkiu3!" і тд, але я рекомендую використовувати цифри від 1 до 10. Ви через місяць навіть зможете зайти до демки і точно знати, що прописавши "Load 1", "Load 2", "Load 3", "Load 4" і тд ви знайдете свої проекти над якими довго працювали. Ну й якщо все-таки забули, то зайдіть до папки "C:\boromir\XJedi Academy\Ralfonso =(\mme\project" - там будуть ваші проекти і їхні назви відповідно.


Як же знімати?:

Робите ще 2 бінди:
- "/bind - capture tga 30 FDAG!" - це означає, що з моменту як ви натиснули на "-" і гра не на паузі, у теці "C:\boromir\XJedi Academy\Ralfonso =(\mme\capture\"назва_демки_яку_ви_запустили" будуть робитись скріншоти геймлею в форматі TGA. По 30 скріншотів на секунду гри. І вони будуть називатись "FDAG!000001", "FDAG!000002" і тд. Можна змінити формат в тій команді:
1. Замість tga прописати png, jpg або avi. Я раджу лишити tga для найкращого балансу якості\швидкості.
2. 30 - можна мінімально 24 здається поставити. Чим більше значення, тим.. "реалістичніше" виглядатиме відео. Тим краще виглядатиме, тим паче youtube тепер підтримує 60 кадрів на секунду. Чим вище значення, тим довше буде відбуватись зняття скріншотів. Але це справа смаку - пробуйте.
3. FDAG! - пишіть що завгодно.

- "/bind = capture stop" - це означає, що зняття скріншотів зупиняється після натискання клавіши "=".

Зняли сцену? Тепер відкриваємо VirtualDub (так, вам треба VirtualDub) і йдемо до C:\boromir\XJedi Academy\Ralfonso =(\mme\capture\"назва_демки_яку_ви_запустили". Берете перший скріншот і перетягуєте його до VirtualDub.
- Далі: обираєте меню Audio --> Audio from other file --> "C:\boromir\XJedi Academy\Ralfonso =(\mme\capture\"назва_демки_яку_ви_запустили" і ось тут знаходимо єдиний waw файл. Обираємо його. Він називається так само як і скріншоти.
- Далі: обираєте меню Video --> Frame rate --> Change so video and audio durations match --> Ok.
- Далі: обираєте меню Video --> "Compression" і натискайте на будь-який кодек. Я раджу використовувати Xvid MPEG-4 Codec --> Configure - maximum quality. Є ще Lagarith Lossless Codec, але з ним рендер буде довшим і якість гіршою на користь розміру відео - він його зменшить до 20 мегабайтів.
Останній повний пункт з компресією можна проігнорувати, але я його (і інші нормальні люди як Шон Бін та Джордж Лукас) не пропускаю. З ним ваші відео замість 3000мб будуть важити десь 100 мб.
- Далі: обираєте меню File --> Save as AVI. Готово, тепер чекайте. Коли рендеринг завершиться ви можете глянути на своє відео.
Якщо звук відставатиме від зображення чи саме відео лагатиме, то насправді це лише ваший плеєр глючить, без паніки. Це зрозуміло по тому як глюки будуть кожного разу в інших місцях з кожним новим переглядом. Спробуйте інший плеєр використати або скиньте усі ефекти які наклацали в ньому на дефолт якщо хочете побачити результат своєї роботи уже зараз. Після того як ви змонтуєте його у програмі як Vegas Pro чи закинете на YouTube все буде нормально.

TL;DR качайте Fraps і не морочте голову _a1.gif
.
Invision Power Board © 2001-2024 IPS , Inc.