Saliva


Історія
Нью-метал-формація "Saliva" з'явилася на світ у вересні 1996 року в місті Мемфіс (штат Теннесі). Зачинателями проекту були вокаліст Джосі Скотт і гітарист Кріс Дабалдо. Джосі почав розминати свої голосові зв'язки ще в дитячому віці, коли підспівував свого батька в церковному хорі. Треба сказати, що Скотту молодшому це заняття не дуже-то подобалось, і тільки значно пізніше він усвідомив, що вокальна практика пішла йому тільки на користь.

Будучи вже підлітком, Джосі сам міг розвивати свої музичні уподобання, і одного разу зустрів споріднену душу в особі Кріса.

Бажаючи сколотити власну команду, хлопці взялися за пошуки майбутніх колег, яких їм вдалося виявити в інших місцевих группешках. Першим соратником Скотта і Дабалдо став один з найвідоміших у Мемфісі гітаристів Уейн Свині. За ним з'явився барабанщик Пол Кросбі, а завершив формування складу "Saliva" бас-гітарист Дейв Новотні.

По закінченні кількох місяців після вирішення кадрових проблем група взяла участь у конкурсі "Grammy Showcase", спонсором якого виступала "National Academy of Recording Arts & Sciences". Відбірковий тур, походив у Мемфісі, "Saliva" впевнено виграла. Другий тур відбувся в техаському Остіні, і група знову вийшла з нього переможцем. Фінал конкурсу проходив у Нью-Йорку, і хоча тут колективу не вдалося здобути остаточну перемогу, достатню популярність група все ж отримала.

У тому ж 1997-м музиканти випустили свій дебютний альбом, назвавши його просто "Saliva". Платівка розійшлася в кількості 10000 примірників, причому майже весь тираж був розпроданий в околицях Мемфіса. Значний ривок команда зробила в тільки 2000 році, коли її композиція "Your disease" прозвучала в саундтреці до фільму "Dracula 2000".

Тоді про існування "Saliva" дізналася вся Америка, а незабаром колектив отримав контракт від "Island records". Продюсером другого альбому став відомий Боб Марлетт. Диск "Every six seconds" вивів групу на передній край ню-металу, зайнявши 56-у позицію в чартах "Billboard". Продажі альбому йшли стабільно і потихеньку перевалили за платинову відмітку. Зростанню популярності "Saliva" сприяли постійно крутилися в ефірі пісні типу "Your disease" і "Click, click, boom" (обидві композиції були видані синглами).

З 2002 року у музикантів групи розпочалася співпраця з іншими відомими особистостями. Так, Джосі Скотт виконав дуетом композицію "Hero" з Чедом Крогер з "Nickleback", а в запису альбому "Back into your system" салівовцам допомагав Ніккі Сіккс з "Motley crue". Крім цього, у 2003 році "Saliva" грали на розігріві у таких монстрів як "Aerosmith" і "Kiss".

Альбоми:
1997 — EP «Saliva»
2001 — «Every Six Seconds»
2002 — «Back Into Your System»
2004 — «Survival Of The Sickest»
2007 — «Blood Stained Love Story»
2008 — «Cinco Diablo»
2011 - «Saliva - Under Your Skin»

Сингли:
2001 — «Click Click Boom»
2001 — «Your Disease»
2007 — «Ladies And Gentlemen»



P.S: Sex, Drugs & Rock`n`Roll