Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Алгоритмы защиты ПО
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Web, Hard & Soft
Sphinx
Собственно часто сталкиваюсь с проблемами защиты программ которые я создаю. У меня есть пока лишь один надежный способ, но он имеет неприятный недостаток. На машине, которая использует мое ПО обязательно должно быть подключение интернета. Собственно вопрос к программистам, необходимы алгоритмы, которые смогут максимально защитить мое программное обеспечение от несанкционированного использования. Примеры приветствуются. Средства решения задачи любые. Пишу на платформе Visual Studio 2008.
Boomer
имхо смешно видеть такой вопрос на игровом портале))
Достаточно будет вставить защиту паролем(можно генерировать по имени пользователя), но это не спасет от реверс инжинеринга.

ИМХО: если не коммерческий продукт не вижу смысл защиты такого ПО.

А если нужна реально надежная защита то луче искать на специализированных форумах)
но любая защита обходиться)
В общем защита не должна превышать стоимости продукта))
Dan
Ти ніколи не здатен будеш захистити свої програми, доки не відповіси хоча б сам собі на запитання: захистити від чого, захистити від кого і навіщо? А коли чітко відповіси собі на ці запитання, тоді і твоє туманне питання відпаде також... просто знайдеш рішення і все, і будеш знати де його знайти.

Правильно описана суть проблеми - це уже 50% рішення. Хочеш бути хорошим програмістом, умій виокреслювати реальні проблеми, і не придумуй проблем що не існують.

Шукати алгоритми захисту - просто смішна постановка задачі. Прикинь, якщо професор з вищої математики говорить: хочу винайти новий метод рішення диференційних рівнянь. Які цифри і букви мені треба використовувати? Викладайте приклади.
Sphinx
Правильно описана суть проблеми - це уже 50% рішення. Хочеш бути хорошим програмістом, умій виокреслювати реальні проблеми, і не придумуй проблем що не існують.

Собственно вопрос к программистам, необходимы алгоритмы, которые смогут максимально защитить мое программное обеспечение от несанкционированного использования

Поясняю. Допустим у меня есть поставленная задача, за выполнение которой мне должны заплатить. Я выполнил все требования, но мне необходим залог того, что я действительно получу деньги за свою работу. Если мне не заплатят необходимо, что бы программа прекратила работать, либо через некоторое время, либо сразу.
Dan
Можна придумати дуже складні способи захисту тут, але ніякі не будуть ідеальні. Більше того якщо тебе застукають на такому, помітять якусь ненормальну поведінку програми, в той час як з тобою поводились цілком пунктуально... ти просто втратиш свою репутацію...

Я б тобі радив би підійти до рішення цієї проблеми по іншому. В таких партнерських стосунках варто завжди зберігати певний статус, того що ти потрібен. Подивись наприклад фільм "Скарби нації", там дідок в кінці фільму трохи говорив про певний "статус-кво", щоб їх не убили. Якщо у тебе не получається тримати цей статус-кво, тоді є ще таке просте рішення, набагато простіше ніж те що ти хочеш зробити і меньш паливне:

Залиш в своїй програмі пару багів, які дуже рідко проявляються. Але коли проявляються, то дуже серйозно заважають роботі. Як тільки з тобою розрахуються повністю, ти через деякий час їм говориш: "слухайте, я тут знайшов пару багів, і виправив їх. Зробив це для вас бесплатно, бо мені важливо щоб моя програма працювала у вас надійно і довго", і передаєш їм новішу версію. І доповнюєш ще: "якщо побачите ще якісь баги, звертайтесь, також поправлю бесплатно".

А взагалі треба шукати надійних партнерів у житті, у вчинках яких не будеш сумніватись ) І з ними вести себе цілком нормально, без всяких шифрів... Зараз програмісти всюди потрібні. Навіть я шукаю ) Так що замовниками можна перебирати.
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.