Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Magic the Gathering + комп'ютерна версія
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Ігри (одиночні)
Erfoc


You are the plainswalker!



З такими словами зустрічає кожного нового гравця дивовижна, унікальна і не побоюсь цього слова - геніальна карточна гра.


Зміст теми:


1. Що воно таке?
1.1 Трошки Lore'у.
1.2 Основний принцип гри MTG.
2. Як можна пограти?
2.1 Карточна версія (на руках, можна помацати).
2.2 MTG Online.
2.3 MTG Campaign.
3. Чому воно цікаве?
4. Кому воно може бути цікавим?


Отже!


Ліричний відступ.
Всесвіт безмежний, як безмежний і розум. Магія і техніка переплітаються у всьому, що ми бачимо і відчуваємо. Ви - це Мандрівник Світів (plainswalker) - могутня істота, яка може контролювати простір і час. Вам підкорюються народи, стихії, могутні створіння. Ви можете контролювати все і всіх - від гидкого на вигляд гобліна до дракона, на спині якого може розміститись місто. Одним вашим словом земля розривається від невгамовної сили, а моря висушуються від нестерпної спеки. Ви граєтесь смертю і життям, як мала дитинка грається у ляльки. Ви не переможні, але... Є такі ж як і Ви і лише їм відомо, що у них в голові, як дружні наміри, так і вже готовий план знищити Вас.

Короткий Lore

В чому суть (дуже дуже дуже коротко):
У вас є колода карт, яка складається виключно вами і має певну кількість карт (в залежності від типу гри, в яку ви граєте).
Карти поділяються на такі типи:
- землі;
- істоти;
- магія (кастується тільки на вашому ході);
- магія (кастується будь-коли (відносно будь-коли _a1.gif);
- артефакти;
- аури;
- "апгрейди".
Коротко по основних типах:Є 5 типів місцевостей(острів-гора-ліс-рівнина-болото), які викладаються по одній на кожен ваш хід (вони ще називаються "перманенти"). Їх можна задіяти, тоді вони на цей хід стають маною (вода-вогонь-життя-світло-темрява), за яку можна визвати істоту, кастанути спелл і т.д. і т.п. (вважайте це ресурсом, який потрібен для вироблення юніта).
Кожен не-перманент має свою особливу "ціну", свої кількість ХП, силу атаки. Ще, можливо, до цієї карти додається якийсь бонус, якщо буде щось зроблено, що там вимагається.

На прикладі:
Розглянемо карту Water Servant



Справа зверху в кутку є позначки "2" в кружочку і 2 крапельки. Це значить, щоб визвати цю істоту на поле боя, потрібно задіяти 2 будь-які землі (читай вище) і 2 острова.
Справа знизу є позначки 3/4. Перша цифра означає силу атаки, друга - кількість ХП.
Посередині, текст, написаний некурсивом означає, що істота має якісь плюшки.
В даному випадку, гравець може задіяти 1 карту води і трошки змінити стати істоти до кінця ходу. Тобто істота може стати як 4/2, що корисно, наприклад, якщо потрібно вбити (заблокувати) істоту 3/1, 4/1, 4/2. І навпаки, вона може перетворитись на 2/5, щоб заблокувати істоту 5/1(2,3,4,...).

Спробуйте, для перевірки, просканувати карту Reya Dawnbringer



Вийшло? Молодці! Ви на один крок до того, щоб показати всім, де Макар телят не ганяв _a1.gif
У кожного гравця по 20 хп (знов таки, варіюється від типу гри, від бажання самих гравців, від розміру колоди, від того, чи чемпіонат це).
З самого початку тасується своя колода (інколи вона може сягати дійсно кашшшмарних розмірів), після чого береться 7 верхніх карт на руки. Це ваш перший upkeep. Після чого починається сама красатіща. Викладуються землі, визиваються юніти, магія, артефакти. Ними можна нападати, блокувати. Якщо не блокувати своїми істотами - то пошкодження наносяться самому гравцю (ви ж всемогутній Plainswalker-саммонер, а не абстрактне ЩОСЬ). Програє той, у кого буде 0 хп або закінчаться карти в колоді.

Як можна пограти?

Варіянт 1. Реальні карти.
Купуються або через інтернет-магазини (поштучно, колекціями), або в магазинах настільних ігор. Поштучно коштують від сміхотворних 80 копійок і до досить вагомих 3000$. Колоди - 45 грн, 150 грн (ммм... здається) Але знайте - вартість не значить імба. Адже кожна карта має слабкі місця. Або вона дуже вимоглива до ресурсів, або її легко обійти, вигнати з гри і т.д. Все вірішує баланс.
Плюси: дуже приємно тримати в руках. Весело сидіти з друзями десь в кафе (де не виганяють) і під каву розкидувати цих нубів rolleyes.gif З часом може перетворитись на хобі, як колекціонуваня поштових марок. Не бачу різниці.
Мінуси: потрібно купувати, потрібні знайомі з якими можна було б пограти, або пертись в спеціалізований клуб, потрібно берегти карти, з часом картон зтирається, бажано заламіновувати або покривати спеціальними кожушками.

Варіянт 2. MTG Online.
Цифровий варіянт. Купуєш цифрові карти.
Плюси: Вічні, поки вічний сервер. Можна пограти з корейцями. Швидше проходить гра.
Мінуси: не те відчуття, як із справжніми картами. Платиш за пікселі.

Варіянт 3. Magic the Gathering: Campaign
Можна пограти проти ботів + є мультиплеєр. До кінця, якщо чесно, не розібрався в мультиплеєрі. (ссилка на ЕХУА)
Плюси: Чудовий варіянт для початківців - комп'ютер не дасть змахлювати, є час посидіти із словничнком і перекласти, дуже хороший тренажер для майбутніх баталій.
Мінуси: "Безкоштовно" - вже готові колоди і редагувати можна тільки виймаючи карти. Новий контент платний. Steam або піратка. Не те відчуття, як при грі вживу.

Чому воно цікаве.

Це одна гра з небагатьох, де крім самої гри включається своя фантазія. До того ж світ настільки величезний багатогранний, що ти можеш зіграти будь-кого, комбінуючи свою колоду.
Наприклад, можна зіграти за болото+ліс, тим самим стратегія буде ставитись у накиданні штрафних очків істотам або самому plainswalker'у або жертвувані більш слабких істот щоб підняти більш могутнє.
Той, хто тримає острова буде чудовим маніпулятором в грі, опонент не зможе зкастувати нічого, так як є багато контрспелів. Але ніхто не забороняє взяти 2,3,4 або і всі 5 стихій, тим самим створюючи свою особливу тактику і тим самим історію свого plainswalker'а.

Кому воно буде цікавим?

В першу чергу тим, кому набрид до чортиків комп'ютер, але не світ фентезі. Людям, у яких багато друзів-однодумців. Батькам, щоб відірвати своє чадо від компутера, internet-widow'ам, щоб повернути коханих до життя. Студентам із занадто довгими і занадто нудними лекціями (першокурсники, ви цього не читали. Зрозуміли?)

На завершення:
Рекомендую почитати книжки по цьому світу. Перший том - "Война Братьев".
Шукаю зацікавлених людей пограти в реалі і по хамачі _a1.gif
П.С. Чекаю критику від знаючих людей. handshake.gif
П.П.С. Алсо лулзи на тему МТГ:





Ukr Blood
Це ігра найкраща у своєму жанрі 10\10!
У мене навіть лишились карти першого видання _a1.gif
.
Invision Power Board © 2001-2024 IPS , Inc.