Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Epica
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Музика
Spanki

Офіційний сайт гурту

«Epica» — голандський симфо-готик-метал гурт. Був заснований у 2003 році гітаристом і вокалістом Марком Янсеном після того як він покинув After Forever.
Склад:
  1. Сімона Сімонс — вокал
  2. Марк Янсен — гітара, гроулінг/скримінг
  3. Ісаак Делахає — соло-гітара
  4. Ів Хутс — бас-гітара
  5. Коен Янссен — клавішні
  6. Арін Ван Весенбек — ударні

В кінці 2002 року Марк Янсен покинув After Forever через творчі суперечки з рештою колективу і став збирати музикантів для свого нового музичного проекту, названого спочатку Sahara Dust. На початку 2003 року на місце провідної вокалістки гурту він запросив Хелену Міхаельсен з гурту Trail of Tears, але незабаром її замінила юна і ще нікому не відома вокалістка Сімона Сімонс, дівчина Янсена. В склад гурту також увійшли гітарист Ад Слуйтер, барабанщик Жероен Сімонс, басист Ів Хутс та клавішник Коен Янссен. Назву гурту було змінено на «Epica» під впливом від альбому гурту Kamelot Epica.

Epica стала використовувати для запису альбома хор із шести чоловіків або жінок, а також струнний оркестр — три скрипки, два альти, дві віолончелі та контрабас. Дебютний альбом гурту, The Phantom Agony, котрий вийшов в червні 2003 року, продюсував Саша Пает, відомий роботою з такими колективами як Angra, Rhapsody of Fire та Kamelot.

Другий альбом гурту, названий Consign to Oblivion, був написаний під впливом культури цивілізації Майя і таких відомих композиторів, що пишуть музику до фільмів, як Ханс Циммер та Денні Ельфман. В запису альбому брав участь запрошений вокаліст Рой Хан (із Kamelot), він виконав пісню Trois Vierges. Крім того, Epica як гурт підтримки відправилася в тур разом з Kamelot, що просував свій альбом The Black Halo.

У вересні 2005 року Epica створила третій альбом — The Score - An Epic Journey — саундтрек до голландського фільму «Joyride». Марк Янсен так охарактеризував його: «Це типічна Epica, тільки без співу, без гітар, без баса і без ударних».

У вересні 2007 року «Epica» випустила четвертий альбом — «The Divine Conspiracy». Він продовжує розпочату ще After Forever серію «Embrace that smoothers». Концепція альбому посвячена світовим релігіям і тому, що, не дивлячись на відмінності, їх смисл один. В цілому альбом можна охарактеризувати як більш важкий, але разом з тим і більш готичний. Виросла роль ударних, а гроул Марка Янсена присутній майже у всіх піснях. Місцями навіть чутні елементи блэк-метала. По структурі і звучанню новий альбом швидше нагадує перший — «The Phantom Agony».

Альбоми:
2003 - The Phantom Agony
2005 - Consign to Oblivion
2007 - The Divine Conspiracy
2009 - Design Your Universe


Дуже сподобалася творчість гурту, грають дивовижну музику _a1.gif Зокрема, хотів би виділити їхню композицію "The Last Crusade", раджу усім послухати.
Cheshir
Очень хороший коллектив. Меломанам очень рекомендую прослушать совместный альбом этой группы и Remenyi Ede Chamber Orchestra. Там есть немколько очень вкусных каверов.
Haydamaka
Дещо в тему)
http://www.youtube.com/watch?v=cpY2c6mnOwQ
Як раз для фанів ЗВ)
п.с. в мене на телефоні стоїть)))
Lotr
Важко сприймаю гроулінг, але дискографія вже в списку на закачку. Дуже класна музика. Особливо поки сподобались кавери на Піратів і тд.
Але чомусь під деякі пісні перед очима зявляється картина середньовіччя.)
Spanki
Там всього декілька пісень з використанням гроулінгу =\
Готична музика завжди навіює картини середньовіччя (я люблю середньовіччя ninja.gif )
Уже 3 годину слухаю композицію "Sancta Terra", голова пухне, але неможу нічого з цим вдіяти _a1.gif Давно уже нічого такого подібного не слухав.
Lossberg
Замечальная группа. По-поводу гроулинга в корне не соглашусь с Лотром: Как по мне, у Эпики гроулинг очень гармонично вписывается в их музыку. Как по мне очень перспективный и довольно молодой коллектив. А тем кто любит женский вокал в метале - просто маст хэв.
Был на их концерте на Глобал Исте в августе прошлого года. Это было невероятно) Звук был на удивление хорошим как для оупэн-эйра, + группа вышла к людям пофоткаться и тп) У меня щас аватарка с их драммером) В общем было зашибись
Lotr
Requiem for the Indifferent - coverart and tracklisting revealed
The work is done! Recordings, mixes and mastering are finished. Although you have to wait some more to know how it sounds, we can already show you how it looks! So here it is:

artwork by Stephan Heilemann


1 - Karma
2 - Monopoly on Truth
3 - Storm the Sorrow
4 - Delirium
5 - Internal Warfare
6 - Requiem for the Indifferent
7 - Anima
8 - Guilty Demeanor
9 - Deep Water Horizon
10 - Stay the Course
11 - Deter the Tyrant
12 - Avalanche
13 - Serenade of Self-Destruction

Nuclear Blast has set the release date of Requiem for the Indifferent on the 9th of March, 2012.

Новий альбом вийде 9-го Березня. Довго, блін.. Ар
Lotr
Новий сингл вже вийшов, це третій трек нового і вже місяць як готово альбому. Пісня зветься "Storm The Sorrow".


[youtubem=325]e7BJ0BzXTOg[/youtubem](На ютубі є лише поки лайв-версія, хоча в інтернеті вже повно копій)




Lotr
Семпли з нового альбому _a1.gif

[ytold=kVUl4_fGKfg&feature=related]
[/ytold]
Agvares
Отличная группа, в исполнении моего любимого жанра.
Порадовал хор и оркестр, как бы это правильнее сказать, добавляет в группу эпичности; название говорит само за себя.
Особенно понравились такие песни как: Consign To Oblivion, Feint, Dance Of Fate,
Sensorium, ну и, естественно, The imperial March laugh.gif .
Вообщем моя оценка 10/5, понравится даже тем, кому не нравится данный стиль, а кому нравиться, будут в полном восторге.

Вот всегда так, слушаешь классную группу и она тебе со временем надоедает, и ты не можешь поверить, что есть такие же, а может даже и лучше группы, но вот они! и Epica одна из них.
Lotr
[ytold=ySEZ3smxpfU&feature=g-u&context=G27acd62FUAAAAAAAAAA]
[/ytold]

Останній шар "Monopoly on Truth" - маємо повну пісню. (Протягом останніх семи тижнів гурт викладав нове відео з новою партією якогось інструменту (барабани, бас, хор, оркестр, вокал і тд)).
Birdy Once
Сьогодні нарешті дійшли руки до нового альбому. Хотілось би щось сказати погане, та язик не повернеться ( в даному випадку пальці ). Подобається буквально все, вокал, особливо порадував гроул, якого стало більше. Гітари, як на мене, дещо змінили своє звучання, це добре чути у Delirium, де гітара більше нагадує класничний рок) Дуже задоволений, 10/10 )
Lotr
(Ijaat)
Подобається буквально все
Не можу не погодитись! :Е

Нове відео
Lotr
Кілька цікавих речей сталось протягом останнього місяця. Вийшов новий альбом - The Quantum Enigma. Сам по собі він дуже важкий.. чи, скоріше, складний. Значно ближчий за духом до Design Your Universe ніж до свого попередника Requiem For The Indifferent. Гроулінг (де є) брутальніший ніж будь-коли, але і оркестру з хором побільшало, просто стіна звуку. Помпезно, епічно.

Кілька пісень:Пісень багато (18 з усіма виданнями не рахуючи акустичних версій), окремий альбом з інструменталками випустили (уже вкотре), що дуже радує. Ще гурт (переважно Сімонс та Делайє) кілька разів виконували прикольну акустичну версію Storm The Sorrow - просто лол. Ну і оновлений вчора вебсайт виглядає чудово. Останнє - подарунок барабанщикам, напевно - Essence of Silence drum play-through

Очікування виправдались, все класно _a1.gif
.
Invision Power Board © 2001-2024 IPS , Inc.