Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
The Beatles
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Музика
Lossberg
The Beatles («Бітлз») — британський поп-рок-гурт створений у 1960 році в Ліверпулі, Англія. Один із найвпливовіших i найуспішніших з комерційного боку музичних гуртів в історії популярної музики. Кількість проданих платівок гурту перевищує 1 мільярд екземплярів, що є рекордом світової музичної індустрії[. 15 альбомів «Бітлз» очолювало хіт-парад Великобританії — більше ніж будь-якого іншого виконавця. До першого складу ансамбля входили: Джон Леннон (вокал, ритм-гітара), Пол Маккартні (вокал, ритм-гітара), Джордж Гаррісон (вокал, соло-гітара), Стюарт Саткліфф (бас-гітара) і Піт Бест (ударні). У 1961 році Саткліфф залишив гурт, і місце бас-гітариста зайняв Маккартні. У 1962 Беста замінив Рінго Старр.

Про історію гурту можна розповідати дуже довго, думаю хто захоче зможе знайти інформацію сам, тому я подам її у скороченому вигяді ;)

Все почалося з того, що весною 1957 16-літній Джон Леннон, під впливом популярного тоді музичного напрямку скіфл і його провідного представника Лонні Донегана, заснував гурт The Quarrymen (укр. Хлопці із «Кворрі»), у який увійшли його однокласники зі школи «Кворрі Бенк» (Quarry Bank School). Колектив був аматорським — жоден із його учасників не мав музичної освіти й не грав на жодному інструменті до пуття. Таким чином, до його складу увійшли сам Ленон, Пол Маккартні та Джорд Харрісон, які були незмінними його учасниками.

Гурт грав музику в стилі скіфл, кантрі-енд-вестерн, і дедалі тяжив до рок-н-ролу. У їхній репертуар входили не тільки американські хіти, але й власні пісні Леннона й Маккартні, яких наприкінці 1958 налічувалося вже понад півсотні. Сучасна назва гурту — The Beatles — з'явилася у квітні 1960.

У серпні 1962 року місце постійного барабанщика зайняв Рінго Старр, що грав у другій за популярністю ліверпульскій групі Ror Storme and the Hurricanes. У вересні 1962 The Beatles записали свою першу "сорокап'ятку", у яку ввійшли «Love Me Do» й «P.S. І Love You», які попали в національну топ-двадцятку у жовтні. На початку 1963 композиція «Please Please Me» зайняла в хіт-параді Великобританії друге місце, а 11 лютого 1963, усього за 13 годин, був записаний дебютний альбом групи.

Улітку 1963 The Beatles, які повинні були відкривати британські концерти Роя Орбісона, виявилися за рейтингом на порядок вище від американця - саме тоді з'явилися перші ознаки явища, що одержало назву "бітломанія". По закінченні перших європейських гастролей (жовтень 1963) The Beatles і їхній менеджер Епстайн перебралися до Лондона. Їх переслідують натовпи шанувальників, і The Beatles з'являються на публіці тільки під охороною поліції. Наприкінці жовтня того ж року сингл She Loves You б'є всі рекорди тиражів за всю історію грамофонної промисловості Великобританії, а в листопаді 1963 The Beatles виступають перед королевою Єлизаветою ІІ Після 1965 Леннон і Маккартні вже рідко писали пісні разом, хоча за умовами контракту (і за взаємною домовленістю) пісня кожного з них уважалася спільною творчістю. В 1965 The Beatles побували з концертами в Європі, Північній Америці, Австралії й на Близькому Сході. Другий фільм з їхньою участю Help! ("Допоможи!", режисер Річард Лестер) знімався в Англії, Австрії й на Багамських островах навесні 1965; прем'єра картини відбулася в США в серпні того ж року. 15 серпня 1965 The Beatles виступали перед 55 000 глядачів на нью-йоркському стадіоні "Ші", встановивши рекорд відвідуваності рок-концертів. Написана в той період композиція Пола Маккартні «Yesterday» (1-е місце, 1965) дотепер є найпопулярнішою в репертуарі більш ніж 500 виконавців. У червні 1965 «за видатний внесок у справу процвітання Великобританії» королева нагородила музикантів орденом Британської імперії — подія була сприйнята неоднозначно, деякі кавалери ордена повернули свої регалії, однак 26 жовтня церемонія нагородження відбулася в Букінгемскому палаці (в 1969 році Джон Леннон повернув свій орден).

Вихід альбому Rubber Soul ознаменував новий етап у творчості групи й вихід за рамки поп-формули. The Beatles і Боб Ділан залучили до рок-музики дорослу аудиторію; вони стали свого роду рупором післявоєнного покоління, тексти пісень групи ставали дедалі поетично зрілішими й часто політичнішими. Влітку 1966 року Джон Леннон спричинив скандал, заявивши: «Християнство рано чи пізно зживе себе. Воно скулиться і зникне. Сперечатися з цього приводу безглуздо — я правий, і майбутнє покаже, що я правий. Ми вже зараз популярніші від Ісуса Христа". Остання фраза призвела до масових спалень платівок групи, і через деякий час Леннон був змушений принести свої вибачення всім, чиї почуття він образив. 29 серпня 1966 у Кендлстік-парку, Сан-Франциско, The Beatles дали свій останній концерт i надалі зосередилися на експериментах у студії (точкою відліку, вочевидь, слід вважати композицію Norwegian Wood (1965), де вперше пролунав "екзотичний" інструмент ситар), першим результатом яких стала Rain з пущеними в зворотньому напрямку треками. А такі речі, як Taxman і Love You Too, що ввійшли до альбому Revolver, свідчили про композиторський ріст Джорджа Гаррісона.

Нажаль, через певні невзгоди в середині групи у 1970 році гурт фактично перестав існувати. Останнім прижиттєвим альбомом вважається «Let It Be», а Маккартні навіть випустив свою першу платівку.

Найбільшою трагедією стало вбивсто Ленона 8 грудня 1980 року, що фактично перекреслело всі можливості відродити гурт таким яким він бу.

Дискографія Вказані тільки офіційні студійні альбоми, видані в Великій Британії під час існування гурту.

Рік Назва та примітки

1963 Please Please Me Студійний альбом

1963 With The Beatles Студійний альбом

1964 A Hard Day's Night Студійний альбом; перша сторона платівки — саундтрек до однойменного фільму

1964 Beatles For Sale Студійний альбом 1965 Help! Студійний альбом; перша сторона платівки — саундтрек до однойменного фільму

1965 Rubber Soul Студійний альбом

1966 Revolver Студійний альбом

1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Студійний альбом

1967 Magical Mystery Tour Студійний міні-альбом, саундтрек до однойменного фільму

1968 The Beatles Студійний альбом (2 пластинки), відомий також як «White Album» («Білий альбом»)

1969 Yellow Submarine Студійний альбом, саундтрек до однойменного фільму

1969 Abbey Road Студійний альбом

1970 Let It Be Студійний альбом, саундтрек до однойменного фільму

На мою думку, один з найвидатніших гуртів за всю історію рок-н-ролу, слухаю їх скільки себе пам"ятаю. Музика достатньо легка, позитивна... Але це зовсім не попса, як дехто вважає. Всім хто не слухав раніше рекомендую альбоми A Hard Day's Night, Help!, Yellow Submarine... Якщо цікавить детальніше - пишіть ;)

Я вибачаюся.. маю певні проблеми з Інтернетом, не можу нормально відпостити все що треба, тому прошу у випадку чого не закривати тему та не давати Р/О: я щось придумаю але пізніше.

Teo
це легенда! одна з моїх улюблених груп...))
Sat On
давно их слушаю, одна из любимих груп _a1.gif нравятся почти все песни, особенно люблю "Let It Be", "Help", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", "Yellow Submarine","Do You Want To Know A Secret" laugh.gif
Haydamaka
О, нарешті і про бітлів хтось темку створив _a1.gif
Себе не можу назвати стовідсотковим їх фаном, бо, скажімо, їх ранні альбоми мені не те щоб не подобалися, нейтрально я до них ставлюся.
Зате починаючи із "Сержанта Пеппера", "Білого аьбому" дуже багато їх пісень мені починають дуже подобатися. А альбом "Abbey Road" я важаю одним найкращих в історії світового року взагалі.
Обожнюю такі пісні як "Help", "Eleonor rigby", ''while my guitar...", "something", "Let it be", "Come together", "Don't let me down" тощо.

Взагалі, саме завдячуючи Бітлз виникло таке визначення як рок-музика. До цього був просто рок-н-рол. Але із виходом "Пеппера" виникла необхідність якось називати концептуальну музику. Можна стверджувати, що саме відтоді термін "рок-музика" набув популярності.
Still
Я их считаю не просто рок-группой, а родоначальниками рока. Я не скажу что ихний фан, но песни слушаю с удовольствием. Не говорю уже об таких шедеврах как Yesterday, Let it be, Yellow Submarine и остальных. Все слушают эту группу, она не имеет границ, это легенда.
Lossberg

О, нарешті і про бітлів хтось темку створив

Взагалі не знаю чому до сих пір ніхто не створив) дуже дивно... Коли буде час додоам кілька посилань на відео та фотографій, обкладинок альбому мабуть.

Стіл, ну не дарма ж я в описі написаві "Легенди Року")
-Anme
С удовольствием слушала и буду слушать. спасибо за информацию)
Lossberg
[ytold=9ibX3TejlZE]
Одна з найвідоміших і найбільш хітових пісень) Раджу
[/ytold]
-Manul
Старики, первопроходцы, уважаю. Ажиотажа насчет самой музыки не разделяю =)
Erfoc
Суперська група, чудові тексти. Десь повинні ще бути в гаражі касети року 78... Мій батько коли вчився в інституті, забив на німецьку мову і їхніми піснями вивчив англійську.

Але останнім часом Маккартні почав мене діставати. Чому - не знаю.
-Bler Sev
Не могу сказать что я их фанат,но уважаю как законодателей и отцов рока.

Ерфос:Да,Маккартни без Битлов уже не тот...
Haydamaka
(Bler Sev @ 1.4.2009, 10:56) *
:Да,Маккартни без Битлов уже не тот...

Та всі вони окремо вже не ті були. ПРосто класні музиканти, просто знамениті суперстари. Але до свого власного рівня, який був в них в межах Бітлз, вони так і не змогли поодинці дотягнутися.
Vlad-seon
Молодці всі вони!...мені доречі сон наснився з неділі на понеділок, що Пол приїхав у моє містечко і дав мені урок:)особливо я люблю "Let it be" і "All my loving" ну і звісно Yellow Submarine...ха, прикольно вона звучить в фільмі "БУРЯ В СКЛЯНЦІ"хаха)
Lossberg
Та всі вони окремо вже не ті були. ПРосто класні музиканти, просто знамениті суперстари. Але до свого власного рівня, який був в них в межах Бітлз, вони так і не змогли поодинці дотягнутися

Так то воно може й так... Але я побував на концерті МакКартні у Києві... Отримав незабутні враження. Не дивлячись на жахливу зливу можу з впевненістю сказати - воно того було варте. Пол відпрацював 2.5 год на всі 1000%. Не ждав такої самовіддачі від 66 річного вже музиканта. Орагнізація також була на вищоуму рівні, звук, камери - Все.
Haydamaka
Та я ж не сперечаюся, що Мака кул)
Я сам приїджав на цей концерт в Київ, теж протягом кількох годин простяв під холодною зливою, і теж мене концерт просто розірвав (для порівняння концерт Квінів в Харкові попер мене значно менше). Макартні у свої 60+ відпрацював як у 18. Класно все.
Аналогічно Леннонівська Imagine мені подобається більше, ніж будь-яка бітлівська композиція.
Але
до свого власного рівня, який був в них в межах Бітлз, вони так і не змогли поодинці дотягнутися

Ну, це все моя особиста думка
-Grona
Обожаю эту группу. Все творчество шедевр. Кто был на концерте Маккартни в Киеве я думаю даже если их не слушал обязательно начал слушать.
Vock
The Beatles - це геніальна група. Кожна їхня пісня - шедевр. Вони зробили великий внесок у розвиток музики. Я не можу уявити свого життя без їхньої творчості. Ця музика покращує настрій, вчить нас допомагати ближнім, любити та поважати всіх хто нас оточує, і дає нам змогу задуматися над життям. Такі пісні як "In my life", "Stawberry fields forever" "Tomorrow never knows" несуть в себе великий зміст, що здатен змінити наш світогляд догоридрижки. Деякі люди кажуть, що це попса:) В такому разі, потрібно тільки посміятися з неосвіченості співрозмовника. Вони співали рок та його різновиди. Про легендарність цієї групи можна говорити вічно...
All we need is love!
Vock
Шкода, що давно не відписували в тему... Така група заслуговує більше уваги... Недавно чув новину, що десь в кінці серпня хочуть зробити концерт з усіма членами Beatles! Пол і Рінго будуть справжніми, а Джона і Джорджа зроблять за допомогою 3 д технологій... Цікаво, що то буде)
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.