(Gaydamaka @ 24.3.2009, 11:13)

1 - самому цікаво)
2 - Історія замовчує) Якщо не помиляюся, то так і думали, коли "апгрейдили" старі частини фільму: у фінальних кадрах, де з"являються Йода, Кенобі, Енакін додати комп"ютерними технологіями і Квай-Гона. Квай-Гона не додали, натомість замінили Енакіна на молодого
3 - Не від кого. Тобто, в прямому значені)
Пророцтво про такого собі месію, що встановить рівновагу у Силі, і джедаї і ситхи тлумачили по-своєму. Тому Дарт Плегас, вчитель Дарта Сідіуса, намагався сам створити його. Щось там на Татуїїні експерементував із мідіхлоріанами, і доексперементувався) Народився Енакін. Хоча я можу і помилятися
Дякую за відповідь. Ти не міг би мені написати назву книги, де розповідається про Дарта Плегаса-був би дуже вдячний
(Teangell @ 24.3.2009, 11:40)

насчет 2-ого вопроса - А причем тут Куай-Гон Джинн к Люку Скайвокеру? Между ними небыло никакой связи.
Йода появился потомучто он был учителем Люка, так же как и Оби-Ван. Энакин появился, потомучто он был его отцом. Больше никого и не должно было быть.
Вконце III эпизода (по книге) говорится, что Йода стал учеником Квай Гона и что Квай Гон будет обучать Обивана на Татуине. Поэтому отсутствие Квай Гона выглядит нелогичным.