Gunner 13[quote]Со временем, феодализм доказал свою неэффективность. То же случилось и с Республикой...[/quote]
Я можу теж сказати про Імперію. Річ не тільки у самому строю, а скоріше в людях, які при ньому живуть.
[quote]Чиссы не были всоюзе с Империей, но имерия на них не нападала, Корпоративный Сектор сохранил свою автономию.....[/quote]
Чісси і не входило до Республіки, а потім Палпатин теж не бовдур, щоб йти на них війною, до того ж йому і так було чим зайнятися. Про Корпоративний Сектор не знаю. Я говорила, що виключення були, але...
[quote]То же было и в ЗВ. Кто возглавлял альянс - сенаторы, - те люди, в руках которых была власть, которые её утратили, и стали бороться за её возвращение. А что случилось после основания НР? Мон Мотма сосредоточела власть в своих руках. Это признал даже Гарм Бел Иблис, этл убедило его воевать в одиночестве. А Фей'лиа, разве он не рвался к власти?[/quote]
А при Імперії, ні? Там було зовсім нові кадри? Там залишилися ті, хто були лояльні Палпатину, ну і десь ті, від кого було важкувато здихатися

. Тобто не зважаючи, на новий стрій в державі, Імператор не зміг би знайти таку кількість нових потрібних кадрів, до того ж не так просто було б позбутися усіх попередників. Маю зазначити, що теж саме по суті можу сказати про НР, бо в ній працювали, як ті хто належав до СР, так і імперські чиновники.
Якщо мені не зраджує пам'ять (якщо зраджує виправте), то Гарму таку думка прийшла ще за часів Альянсу, а потім він змінив свою думку і повернувся до НР.
Фейлія це взагалі КАДР. В мене у самої слів не має

Але це ще не привід ставити хрест на Республіці. Так, він "специфічний" політик, але такі є, тут нічого не поробиш. Нехай думають, ті хто його обирав, або хто про нього писав

. Про жагу влади, імхо, вони там усі такі, хто більше хто менше. Я не дуже вірю в те, що політики, чи ті, хто займає більш-менш високі пости, не жадають влади. І це не залежить від того Імперія це, чи Республіка, чи від епохи, це просто людська природа.
[quote]И напоследок: ОППОЗИЦИЯ ЕСТЬ В !КАЖДОМ! ГОССУДАРСТВЕ![/quote]
Є так є, я ж не чого не маю проти. Але вона повинна вільно працювати. Вибачай, але я чогось не бачила, щоб Імперія таке дозволяла, особисто, після того як Імператор розпустив Сенат, а після ще й було зруйновано Альдераан.
[quote]А как же Траун и ногри с трандошанами, а как же хатты - ведь они инородцы?[/quote]
Траун - це гарне виключення. Як я знаю, він був ЄДИНИМ інородцем в Імперії який займав такий високий статус. До того ж Гранд Адмірала йому дали взагалі таємно. Виникає питання навіщо? Хоча відповісти можна по різному. Траун мав визначні здібності, тому, до нього був інакший підхід. Хоча може не завжди.
Хаттов взагалі ніхто ніколи не чіпав, імхо. Вони сильні, багаті, впливові.
Трандашан не люблю, тому нічого про них не знаю. Але, мені чомусь здається, що вони і тут могли допомагати Імперії ловити вукі в рабство, які цінилися більше. Не права, виправте, буду рада
Ногрі служили імперії, навіщо було їх чіпати?
В Імперії людям нав'язували, расистські погляди, бо це було вигідно Палпатину. Але сам він не був расистом. Він Ситх, йому на всіх крім себе байдуже. Той нехай інородців не люблять, він усе одно може когось чіпати когось ні, з кимсь домовлятися, когось загнати до рабства. Він Імператор, йому дозволено усе. Чи я не права?
[quote]Империя не вмешивалась в традиции ни одного народа (к примеру - ногри).[/quote]
Ну, й добре. А я говорила щось про культуру? Я про положення культури різних рас в Імперії нічого не знаю, як і в Республіці.
[quote]А разве Альянс не заставлял работать на себя? А как же народ с планеты мон Каламари?[/quote]
Народ с планети Мон Каламарі вступив до Альянса і допомагав боротися з Імперією, яка перетворювала їх у рабів(як Акбара). Чи я чогось не знаю?
Якщо ви знаєте, кого Альянс змушував на себе працювати, розкажіть будь ласка більш детально. Мені буде корисно знати.
[quote]Джедаи всего - лишь покарали Республику за неповиновение...[/quote]
Тим що не не приймали участь у війні?
[quote]В том-то и дело! Джедаи не могли себе позволить терять власть![/quote]
Для початку, яку саме владу? Яка влада була у Джедаїв, яка могла зникнути через Ситхів?
[quote]А если-бы он не дестабилизировал Республику? В таком случае Республика рано или поздно рузвалилась-бы, и Галакти тогда погрязла-бы в большом количестве кровопролитных войн. И дрались-бы живые люди, а не клоны и дроиды.
Сенат в Республике - гарант внутренней стабильности и внутреннего мира. С тех пор, как он теряет свою актуальность, Республика начала-бы распадаться.
И тогда все-бы жалели, что Палпатин не пришёл к власти. Таким образом, Палпатин принёс мир.[/quote]
А якщо б ситуація не зайшла так далеко? А що як би сенаторам вдалося би вирішити питання без війни? Чи реорганізувати СР, але так, щоб не втрачати демократичних основ? І ніхто б не загинув, особисто Джедаї. І так продовжувати можна було б довго, це не виправдовує Палпатина, бо цього ніколи не було.
Хоча згодна, Сенат наприкінці вже був не той.
[quote]Но они не управляли Империей. Не устравали беспредела. Всё держалось в рамках закона. Таким образом, Палпатин принёс порядок.[/quote]
Може й так. Але що суттєво змінилося, замість декількох корпорацій, в Галактиці заправляє одна людина, яка створила
Свій порядок. Ще не відомо, що було б краще.
[quote]Я уже привёл примеры. Республика всегда слушалась джедаев. Она не послушала их только раз, и за это очень больно поплатилась...[/quote]
Пробачте не знайшла
Наскільки я знаю, Сенат міг радитися з Орденом, особливо, колу давав йому завдання, але, щоб аж так.
[quote]Не правда. Все граждане Империи когда-то были гражданами Республики, и хорошо понили джедаев.[/quote]
Хотілось би в це вірити, та мабуть так і повинно було б бути. Але. Згадайте Хана, як він говорить про Силу та Джедаїв в 4Е, або Таркіна, з його фразою, що Дждедаї давно
вимерли, наче вони динозаври. Джедаї були оголошені ворогами Республіки та Імперії, їх винищували, усі матеріали, які могли, знищували, прихильність до Джедаїв, каралася. І так на протязі десь 20 років. До того ж Джедаї і в часи СР вели погану піаркампанію. Існували такі планети, де Джедаїв мало того, що ніхто ніколи не бачив, так ще й не чули, а якщо і чули то нічого путнього.
І після всього цього, вважаєте, що в моїх словах не було правди?
[quote](Империю им всё-же повалить не удалось)[/quote]
А треба було повалити її повністю?
[quote]Что такое Альянс? - стайка героев. Убьёшь пару,- и она разбежиться. Когда НР обьявила охоту на лидеров Империи, сколько бы они не убивали, на их место всегда ставали другие...[/quote]
Ну, принаймні НР вдавалося вбивати лідерів Імперії

Жартую.
Боротьба між Імперією та Альянсом, була довгою, і я вважаю, що Бейл Органа, не був єдиним героєм та лідером повстанців, яких вбила Імперія. Але Альянс не розпався, а навіть переміг. Тож може ви його недооцінюєте, це ж теж не добре.
НР оголосила саме охоту?
Чому в імперців завжди знаходилися лідери? По-перше, в Імперії було багато прибічників, крім того, вона мала величезну армію, в якій часто таки лідери й знаходилися. По-друге, що таке Імперія? Це монархія. Влада одного. Хто б не хотів бути Імператором?
[quote]Сейчас обвинять Новый Порядок слишком поздно. Гилад Пеллеон реформировал его,
отменил рассовую дискриминацию, закончив работу, начатую ещё Дартом Бэйном, создав наиболее "идеальное" собщество для Галактики...[/quote]
Але це потрібно. Потрібно згадувати й аналізувати вади попередників, особливо якщо на цьому й зросла ця Імперія.
Гілад розумна людина, і його Імперія заслуговує на існування, але я все одно вважаю, що в Галактичних розмірах, з врахуванням стількох різних рас, культур, поглядів, краще було б в Республіці, при демократії. Але, до неї ще треба дорости, а до цього в Галактиці не всі ще готові.
(Може модератор виніс би останні пости, які не мають ніякого значення до Катарна, в якусь іншу тему, може нову)