(Sandman @ 25.11.2007, 21:43)

Твої відповіді мені подобаються, але скажи, що у твоєму розумінні баланс сили ?
Сложный это вопрос и по разному ответить можно дать на него... Кажется мне это тонкая линия через центр круга это равновесие, центр который разделяют силы темного властвования и света вместе они одно целое *СИЛА* они дополняют друг друга, находятся в гормонии... Главное всегда знать эту линию и не перерывать без надлежащей подготовки ибо печальными могут быть последствия... Это всего лиш моя точка зрения она может быть не совершенна, ошибочна но такова есть. Буду рад услышать ваше мнение...
(Zapadlo @ 25.11.2007, 23:22)

Повторю вопрос
Не тревожься.
Я ответил на твой вопрос в 4-ом посте...
(Exiled @ 25.11.2007, 22:56)

По-перше: кодекс я бачив неодноразово і не один варіант, так що питання про мою компетентність в даному питанні вважаю зайвим.
По-друге: мета джедая в бою не вбити(як ситх), а перемогти. "Ярость горящую во враге одолей и он тебе больше не враг. Ярость - вот настоящий враг." - слова Йоди. Кінцева ціль джедая в бою не смерть противника, а власна перемога - цього можна досягти без вбивства.
Залежність - джедай ніколи не вокиристовує в бою почуття - в мирний час це дозволено, в битві - ні. Тим більше справжні майстри Сили ніколи не покладаються на неї повністю і можуть жити не відчуваючи її(як Улік Кель-Дрома). Джедаїв змалку вчать вирішувати проблему самостійно і звертатись по допомогу лише у випадку сумнів у правильності свого рішення(Квай-Гон вчив Обі-Вана бути готовим до всього і завжди вчасно приймати виважені та обдумані рішення). Отже залежності від джедая не вимагали, а навпаки, не допускали залежності джедая від тієї чи іншої людини або обставини, тим більше від своїх почуттів.
До речі про лояльність. Квай-Гон часто йшов наперекір рішенням Ради, керуючись власним досвідом і передчуттями - при цьому Йода сказав йому - "Величайшим джедаем ты был Квай-Гон Джинн, но слеп я был, этого не видел"
Очистим разум. Я думаю мы говорим про одно и тоже просто толкуем по разному...