Скажіть, як ви вважаєте, що джедаї повинні вчинити з тією особою, яка узнала їхній секрет чи якусь цінну інформацію. Джедаї знають, що ця людина здатна розповісти все ситхам, навіть ненавмисно, а від тортур. Що вони зроблять?
Наприклад наші спецслужби залякали б людину, чи убили, чи заплатили б за те щоб та сховалась кудись подалі і мовчала... А що повинні джедаї в такій ситуації зробити?
ИМХО Джедаи оставили бы ету личнсть у себя в Ордене( не джедаем а цивильным жителем, чтото такой было в КОТОРе)
Найперше витягнути її з рук ситхів. Якщо ця людина дізналясь про ці секрети випадково - надати цій людині охорону до того часу, доки ці секрети перестануть бути важливими і небезпека для цієї людини зникне. Якщо ця людина спеціально шпигувала за джедаями - заарентувати з шпигунство і дії спрямовані проти Республіки.
Constantine
17.9.2007, 18:00
промыли бы мозги

как в которе 1 )
зы а я бы может и зарубал бы втихаря))))
Gerontos
17.9.2007, 18:06
думаю
якщо це обична хороша людина
можна було б відправити цю особу на іншу планету під новим ім"я і життям суспільним(надати дім, роботу,грощі), тримаючи це все під таким ж секретом як і ціну інфу джадаїв,також можна змінити обличчя
якщо якийсь "редіска" то його посадити під стражу в храм джадаїв де він і доживе свій вік.
гг Смол не пались

А вообще,джедаи секретно связались бы с етим человеком,все расскозали,и без лишнего шума взяли под опеку в орден,не джедаем а просто.ТАкчто все правы почучуть имхо ))))
Starforce
17.9.2007, 18:30
Я придерживаюсь идеи Смола: прочистить мозги на n-ое количество времени. А потом приглядывать за ним кое-какое время.
(Razzor @ 17.9.2007, 19:07)

гг Смол не пались

А вообще,джедаи секретно связались бы с етим человеком,все расскозали,и без лишнего шума взяли под опеку в орден,не джедаем а просто.ТАкчто все правы почучуть имхо ))))
Це ж зайвий клопіт і витрати...
Зато не будет нарушения кодекса,а то что джедай потратят время и ресурсы ,в очередной раз укажет на то,что он джедаи))Т.е они не закажут баунтихантера(Кстате вариант ))) ) что будет легко и практично,а зделают более тяжелую,но все же благородную работу)
Имхо)
Та чи інша інформація моглаб стати навіть пасткою для ситхів. Якщоб людина дізналася про місце знаходження сикретной бази (припустимо) то джедаї змоглиб зробити таким чином пастку для ситів щоб знищити їх, або на деякий час заставити їх переформовувати сили...
Кстате да,тут просто надо более точно обрисовать ситуацию,чтоб совет мог оценить все на 100%,а рассмотреть вопрос со всех сторон..Просто инфа вопрос действительно спорный,и как сказал Йанос сами себя погубить,может опять же,ета информация содержит какойто компромат на Главу Ордена Сихов,говоря о том,что тот пособничает Реп,тогда случиться раскол среди Ситхов и они сами себя поубивают...
-Jayton Din
17.9.2007, 22:02
Примерная цитата из котора второго: "если часто воздействовать на сознание чужое будешь, значит на тёмную сторону падёшь". Считаю что в зависимости от значения секрета от "1" (личностных характер - связан с одним человеком, или двумя) до "5" (галактический масштаб) действия только в пятом случае состояли бы из грубого вмешательства. В остальных случаях - джедаи попросту бы направляли информацию по руслу, которое было бы наиболее благоприятно для всех (они будующее видеть умеют).
Минд триком промыли б мозги.