Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Образ Імперії
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Star Wars
-Kreator
Good or bad? - це питання задавав собі кожний фанат ЗВ, хочаб трохи ознайомлений зі всесвітом Зоряних Війн. Розглянемо все з початку. Отже, Імперію в її первісному образі створив сам Джордж Лукас в кіноепопеї "Зоряні Війні".
Зображення монстрів в фільмах тоді було дуже примітивне: якийсь страшко з рогами та щупальцями бігає та кричить "Щясс забодаааю!". Джордж Лукас примінив зовсім новий підхід в зобоаженні монстрів. В його варіанті монстри з"явились в 4-му епізоді - першоу, який побачили люди. В ньому монстри були різними: чи-то жорстокі, жадібні люди в вигляді Таркіна та Внутрінього Кола, чи дурні та підлабузники у вигляді оффіцерів, чи-то безликі люди, без особистості, чи-то найжорстокіше створіння в Галактиці, ім"я якому - Дарт Вейдер. І все це вцілому складало одного великого монстра і ім"я йому - Імперія. Принаймні, ціль була поділити ЗВ на "хороших" та "поганих", проте, ми всі знаємо, що нічого та нікого "хорошого" та "поганого" не існує. Доведено 6-м епізодом smile.gif.
Однак, якщо не було-б Розширеного Всесвіту, ми-б так і не позбулися цього стереотипу. Розширений Всесвіт зроьив білш глибший перегляд справ щодо Всесвіту, тим-паче, що його створював вже не Лукас.
Однак, деякі люди почали захоплюватися Імперією ще за часів ОТ (звісно, а як не захоплюватися Крокунами та Зоряними Руйнівниками).
Якщо брати до уваги книги серії "Трилогія Трауна", "Меч Темряви", серію книг про вторгнення Вонгів та комікси "Спадщина", то з них видно, що ідеологія Імперії значно змінювалася в м"якщу сторону...

З.І, Нарешті, в нас з"явилася тема для дискуссій smile.gif
Starforce
Я не считаю Империю не доброй, не плохой. Для меня она всегда была где-то посередине.
-Odor Mortis
Господа, империя - она и в африке империя! (И ничего хорошего сулить она не может: террор, запугивание, диктатура и т.д.) В конце концов - иператор Палпатин - Дарт Сидиус - темный владыка ситх. Да о каком черт возьми смягчении вы говорите (Читал я все эти книги, и еще трилогию Соло) просто имприя наживала себе постоянно врагов или мнимых союзников, это другой вопрос... Мон Мотма и Бейл Органа как раз и боролись за это, как вы говорите - смягчение! blink.gif
Garibaldi
От тока не надо сразу плохая, темная, страшная Империя.
Как я люблю говорить во всем есть плюс и минус.

Так вот к примеру ваша светлая, демократическая Республика и Орден:

Отже, чи знаєте ви, чому Палпатін безперешкодно став Імператором? Невже, у Сенату не знайшлося б сил зупинити деспота, що самовільно захопив владу? Можливо, знаючі люди заперечать мені, що у Палпатіна була Армія Клонів і необмежені повноваження. Але заради блага Республіки, Сенатори могли б викликати сили підтримки з своїх планет. Напрошується вивід, що Сенат не був проти того, щоб Палпатін "захопив" владу. А чому? Можливо тому, що в нім бачили порятунок Республіки, що тріщала по швах? Отже, прихід Палпатіна до влади був лише завершенням агонії Старої Республіки.

А що ж було далі? Далі Палпатін створив з болота, що загнило, під назвою "Стара Республіка" впорядковану державу. Звичайно, його приходу супроводили такі характерні для переходу до іншого державного ладу межі, як масові репресії (особливо, відносно джедаїв), але натомість новоспечений правитель Галактики зміг дати людям такі необхідні якості для держави, як Мир і Порядок, які достатньо активно (і, треба сказати, небезпідставно), пропагують до цих пір союзники Імперії. Хай ці Мир і Порядок були досягнуті вельми жорстоким шляхом, зате це було швидко і дієво.

А зараз проведемо декілька аналогій з Новою Республікою. Ви коли-небудь бачили книги, в яких описувалися б події, присвячені проблемам становлення Імперії, як політичного устрою? Навряд чи. А скільки існує книг, в яких ви могли прочитати про аналогічні ситуації з Новою Республікою? Думаю, таких книг ви налічите немало. І навіть після того, як Нова Республіка остаточно знищила залишки Імперії (точніше, це вони самі так думали), проблеми Республіки далеко не були вичерпані. Після того, як політики, що брали участь в скиданні Імперії (Мон Мотма, Акбар, частково - Лея), відійшли від справ, Республіка практично вмить повернулася до свого стану п'ятидесятирічної давності: повернулася на обжите місце корупція, знов з'явилися серйозні розбіжності між сенаторами, що привело до того, що їм було складно вирішити найпростіше питання. Який вивід? Після того, як звалився "кістяк" Нової Республіки, змінити їх, як виявилось, нікому. Кого залишать вони після себе? Декілька дітлахів-джедаїв? Практика показала, що джедаї нездібні вирішувати серйозні політичні питання. От і все. Нова Республіка швидко і безболісно перетвориться на Стару і Гнилу. Але знаючі люди заперечать мені, що, мовляв, як же так, адже саме Альянс героїчно скрушив Імперію? На це у мене знайдеться відповідь: Імперію скрушила та сама групка (навіть не група) активістів, які опинилися здатні вести за собою деяку кількість людей. І цей самий "кулачок", скориставшись декількома, на жаль, дуже дурними помилками Імператора, наслідком декількох розрахованих диверсій, змогли "перемогти" Імперію.

Отже, вивід. Імперію погубила самовпевненість, яка погубила Стару Республіку і, всього вірогідніше, погубить і Нову. Але Імперія - спочатку більш впорядкована. Тому, вирішуйте, що вам більше подобається: свобода, що граничить з анархією, або обмеження тієї самої свободи, натомість на практично стовідсоткову гарантію власної захищеності. Якщо ти - доброчесний громадянин Імперії, звичайно. Мир і Порядок, або Свобода і Анархія? Хтось, поза сумнівом, вибере друге.

Орден:

Часто вони із-за неправильно оціненої обстановки тільки усугаблялі положення. Це видно на Набу, потім на Джіаносисе. У першому випадку відправлені два джедаї, один з яких був лише учнем, привело до окупації планети. Джедаї були послані як посли, але не мали ніякої підтримки, оскільки Рада сліпо вірила в їх успіх. На ділі ж їх трохи не убили. У другому випадку джедаї, знову понадіявшись на свій вельми маловірогідний успіх, атакували Джіаносис, притому, відмічу, атаці піддався народ, що не полягає у відносинах з Республікою, тобто фактично був проведений акт агресії проти нейтральної сторони. Закінчилася ця авантюра загибеллю безлічі майстрів і фактично зривом переговорів між Республікою і Конфедерацією.

Подивимося на все, що нам відомо про пристрій Ордена. Джедаї шукали дітей, наділених Силою. Нам говорять, що вони брали дітей тільки з дозволу батьків. А ми запитаємо: чи був у батьків вибір? Вони просто не могли залишати форсюзеров батькам, оскільки згодом, за відсутності контролю з їх боку, кількість незалежних об'єднань недо-джедаїв могла б стрімко збільшиться, що поставило б Орден в лоскітливе положення. Ніби як вони - хранителі миру, а тут ростуть як гриби після дощу всякі психічно неврівноважені дитинчата, від яких тільки і чекай каверзи. Саме так повинні були представлятися Ордену неконтролліруємиє владальци Сили.

З вищесказаного ясно, що залишати дітей батькам вони не могли. З чого виникає твердження, що дітей вони відбирали силою (або Силою, кому як подобається). Деякі вважають, що інакше таки едеті могли бути охоплені Темною стороною і принести німіло бід, але скажіть тоді, чому джедаї не залишають їм вибору, при цьому борючись за дотримання має рацію і свобод в Республіці? Майже всі звинувачують Імперію в утиску прав людей. Але при цьому начисто забувають про те, що джедаї начисто позбавляли дітей можливості вибору. Про це наступний пункт, який нарешті розкриє, чи дійсно виправданий той ореол благородства, яким оточують Орден.

Тепер давайте все ж таки звернемося до їх головного супротивника, до Темних. Може, вони настільки гірші, що джедаї в порівнянні з ними дійсно святі? Спершу візьмемо на замітку один факт: джедаї вели боротьбу з своїми колишніми соратниками по Ордену, які вибрали рабству свободу. Відповідно, на користь Ордена було життєво важливо поганити їх ім'я, щоб не всплилва правда. Було украй важливо дискредитувати супротивника. Тут не доведеться довго міркувати. Достатньо тільки звернутися до історії Темних. Протягом тисячі років вони не з'являлися в галактиці, відбудовувавши свою державу. Простому населенню вони не зробили нічого. Вся їх агресія була направлена цілком на боротьбу з Орденом.

Отже, що ж ми маємо? Не стосуючись джедайських втручань в державні справи, а також інших неприємних подій, які їм супроводили, можна сміливо звинуватити джедайство у викраданні дітей, використанні їх праці, знущанні з особи (навіювання) і багато в чому іншому. Останній козир, яким можуть крити прихильники джедаєв, - захист від Темних - також виявляється недійсним, оскільки це протистояння фактично мало вид війни усередині одного Ордена, мало стосуючись необізнаних. Отже і ваша Республіка теж не подарунок. Отже моя відповідь: ні хто не бездоганний.

Імперія і "Темні" - не треба ототожнювати. Так, я визнаю, що Імперія була створена Імператором Палпатіном. Саме йому належить заслуга в становленні і подальшому могутньому розвитку. Палпатін і Вейдер створили Імперію у момент хаосу і розкладання старої Республіки. Проте не варто зв'язувати Імперію і Темних Джедаєв (Ситхов) як нероздільні поняття. Імперія може існувати і без поклоніння "Темній" Силі. Доказ: Траун і пізніше Пелеон. Старий Республіканський лад не зміг стримати внутрішніх суперечностей. Рано чи пізно це повинно було відбутися, Республіка була некерована. Сенат нічого не вирішував. Заслуга Сенатора Палпатіна в тому, що він прискорив розвал віджилого своє держави. Хто може запропонувати інший варіант? Це ж говорить і Анакин в Э2 - "потрібний хтось мудрий.. щоб примусити всіх". Ні Сенат ні Рада Джедаєв навіть не бачили проблеми, яка давно вже назріла. Не з'явися людина, що узяла в свої руки ВСЕ кермо влади, галактика б повалилася в анархію і загрузнула би в міжусобних війнах. Не згодні? Ваш план рішення кризи?
-Odor Mortis
(Darth Maul @ 25.4.2007, 13:10) *

От тока не надо сразу плохой, темный с страшный....

Это твоя СУБЬЕКТИВНАЯ точка зрения!
Garibaldi
Ты не понял эта фраза была про Империю.
Slicemenice
Как Империя может быть хорошей, есле она приносит тьму и боль невинным людем. Беспощадность, гнев, боль, страх, жажда силы и власти, месть - это главные черты Империи и это не good.
-TEN
Маул я с тобой не согласен. У людей небыло никаких прав. Любой штурмовик мог просто подойти и растрелять человека. Империя при Дарте Сидиусе была злой. Без Ситхов доброй. Вот мое мнение.
Garibaldi
Это свойственно любому тоталитарному режиму правления.
Империя не была ”белой и пушистой” но и не образом чистого зла (даже во времена Палпатина)
В Республике тоже много чего была не так.

+ Республика мало контролировала миры входившие в ёё состав. На планетах ёё тоже могли подойти солдаты и стрельнуть – как нечего делать.
Вывод: и Империя и Республика не белые и пушистые но и не чистое зло.
Злом можно назвать Дарта Сидиуса, а не Палпатина(я знаю что это один человек, я образна)
Если б Палпатин не был Ситхом, но все равно намутил Империю все было довольно нормально.

Сидиус был не подарочком, даже среди других Ситхов.
-Yuric
Тут речь идет о государственном строе (империя, республика), т. е. о государстве. А государство для того и создаеться, что бы общество делигировало уступило ему часть прав. А добровольно или принудительно, это по суть не важно, так как в любом случае принудительно. Республика (демократия) это навязывание большинством меньшиству своих правил и прав. Империя наоборот меньшиство навяззываеться большинству. Так что в любом случае кто-то кого-то угнетает. А с точки зрения морали это уже плохо.
Тут можно говорить что лучше, что хуже. И тут уже у каждого свое субьективное мнение. Как по мне то надо вообще аристократический строй делать, где аристократией будут те же джедаи.
-Kreator
Ну, девіз Ымперії - "Мир та Порядок" (поки-що, в мене немає настрою на дискуссію, але, чекайте на мене вечором - я буду приводити аргументи, розглядати ситуацію та буду робити висновки дня)
-Роман Н
Свой вариант: Она добивается правильных, благих целей. Но какими средствами...
-Riala Avery
Імперія, перш за все, була держава однієї людини - Імператора. Уся влада належала йому, він був законом. Тому чекати чогось хорошого особисто не доводиться.
За Палпатина - це тиранія, порушення прав(якщо вони в Імперія взагалі були), расизм, масові вбивства, рабство, зловживання владою. Впевнена що була там і бюрократія, і корупція, і не тільки.
Після смерті Палпатина, говорити, про те, що Імперія була та ще при тому такою сильною та стійкою, взагалі не можу.
Траун, це вже щось краще. Але. Скільки він пробув? Що він встиг зробити? А головне, що він змінив в самій Імперії, а не тільки в армії? Як що маєте відповідь, розкажіть, буду вдячна smile.gif
Тож час йшов, погляди змінювалися, в Імперії (мабуть) жити становилося краще.
Пелаеон, дякувати Силі (а точніше Зану wink.gif), підписав мир, що теж на користь.
І найновітня це Імперія з Легасі. Слів нема. Та й знань не так багато.

Тож, я вважаю, що Імперія може бути більш менш хорошою, лише для певної території, де живуть люди, які будуть сліпо довіряти своєму Імператору і вірити в своє праве діло, а ні як, як для центральної держави в галактиці.
-Razzor
Та хотябы сравнить Империю и СССР!Как по мне в них много общего.Взять к примеру Сталина-чем вам не Палпатин?Деспот,тиран!Штурмовиков можно сравнить с НКВД,правда у 2 было менше полномочий...Звезды Смерти и уничтожение Алдераана можно сравнить с массовыми расстрелами евреев и репрессиями просветленних людей просо ВЫСКАЗУЮЩИХ мнения!И несмотря у многих из нас(если не у всех)родители и остальные родственники родились и жили в СССР.Разве они ненавидели свою Родину?Такая же ситуация с имперскими гражданами.Поэтому я щитаю,нелзза назвать Империю Absolute Evil'ом
-sqwosh
мои 5 копеек:
итак:
исходя только из фильмов я пришел к выводу, что Империя никакое не МегаЗло.
почему? а просто: вспомните фильм, там хоть ктото кроме повстанцев на Империю жаловался? помойму только они и кричали, что империя плохая. а звезда смерти была средством контроля, чтоб "инакомыслящие" не плодились.

всё сугубое ИМХО - империя не ЗЛО!
-Crusader
(ShaDoW @ 25.4.2007, 14:12) *

Как Империя может быть хорошей, есле она приносит тьму и боль невинным людем. Беспощадность, гнев, боль, страх, жажда силы и власти, месть - это главные черты Империи и это не good.

ОООООООО, а вспомните Джедаев. Несмотря на их "благие" цели(хотя может у кого-то и были похожие цели) они презирали и уничтожали "злую Империю" при этом сама (Республика) тоже стала на нее похожа! Они п преследовали те же цели. Ток под видом невинного малыша, у которого забрали конфетку)

(TEN @ 25.4.2007, 16:29) *

Маул я с тобой не согласен. У людей небыло никаких прав. Любой штурмовик мог просто подойти и растрелять человека. Империя при Дарте Сидиусе была злой. Без Ситхов доброй. Вот мое мнение.

Угу, но вспомни из истории нашей Земли что будет если людям дать внезапно все права. Это называеться "что хочу, то и ворочу".Масовые беспорядки и т.д. А Дарт Сидиус просто держал Империю в железных рукавицах. И людям ненравиться запреты, им хочеться веселиться! Грабить! Развлекаться! Ток Палпатин этого им не давал и они сразу"Долой тирана! Кыш с престола! Прыгай в реактор!") Нужна жесткая власть на примере Палпатина-это мое имхо.
-CloneTrooper
Империя - злая! Порабощала нелюдей, уничтожала планеты ЗС mad.gif
-Kreator
(KRUT @ 11.5.2007, 23:12) *

Угу, но вспомни из истории нашей Земли что будет если людям дать внезапно все права. Это называеться "что хочу, то и ворочу".Масовые беспорядки и т.д. А Дарт Сидиус просто держал Империю в железных рукавицах. И людям ненравиться запреты, им хочеться веселиться! Грабить! Развлекаться!

Як бачиш, в нас, в Анархії, в усіх є всі права, і всі ми живемо добре та дружньо.
Імперія - та ж ситуація, тільки, там люди довіряють своє життя Державі, яка за них піклується...
-Meth
Good, ибо все видели, что творится при Респблике у руля.
Dan
У фільмі Зоряні Війни 4-6 (які мені до речі більше за духом подобаються), не в 1-3, ясно показано, що республіканці це абсолютне добро, імперія абсолютне зло smile.gif Саме такий з одного боку дитячий, а зіншого боку романтичний і казковий погляд на всесвіт мені в Зоряних Війнах і подобається )
А реальний світ... зі своєю політикою... соціалісти свині, демократи свині, тоталітаристи теж... такий нудний і сірий)) що хочеться жити у світі Зоряних Війн rolleyes.gif І нам, імперцям, треба відігравати злих і жорстоких воїнів на серверах mad.gif
-Profix
Не нам судить какая она!!!
-Riala Avery
sqwosh

Цікаво ти виходиш тільки з фільмів dry.gif
Скажи а багато кого ти бачив в ОТ, крім повстанців та імперців? Може на Татуіні усі були раді Імперії, чи в колонії Ландо? А якщо вже згадаємо увесь фільм (хоча сама у цей момент не дуже вірю, але) як ти можеш пояснити, що після Ендору планети дуже раділи?

KRUT

Може Репсубліка і стала десь схожа на Імперію, але це вже проблеми самою Республіки, ми же говоримо про Імперію. Чи ні?
Бо виходить, що Імперія "хороша", тому, що Республіка була "погана".

Пробач, але щось в тебе усе якось лячно. Зараз в тебе є права? Ти грабуєш? Розважаєшся жахливим чином?

Luke SkyWalker

Якщо не ми, то хто? wink.gif
-firexsis13
Разделять вещи на зло и добро это вообще тупо. Иногда чтобы галактика процветала требуется совершить зло. Есть такой термин как "малое зло", то есть необходимое зло. Но опять же для меня республика не добро, а империя не зло. Республика - раздор,политика,интрига. Империя - диктатура,порядок,развитие,успех...)))
-Kreator
Давайте тут поговоримо також і про образ Республіки (модератори, ви, сподіваюся, нам дозволите). Взагалі, зло - це, скоріш, Нова Республіка та Галактичний Альянс. Якщо інтриги НР ще можна було витримати, то від агрессії ГА мене вивертало. ГА стало тим, проти чого болролося. Фактично, поведінка Кала Омаса та інших високопосадових обличч мене обурило. А що вони зробили з Веджем Антіллесом - посадили у в"язницю через підозру про те, що він приєднається до Кореліанців. Та й взагалі, блокада Корелії та війна з Конфедерацією П"яти Світів почали ГА. Саме вони ініціювали блокаду після перших зазіханнь Корелії на свою незалежність, саме вони оголосили їм війну....
-Riala Avery
Dark Gunner

Так, вчинки ГА важкувато назвати "хорошими", хоча цілком ще не читала.
Але ГА це НР, тож рівняти їх не слід. А що до інтриг, то хіба буває без них?
-Kreator
ГА - лише реформована НР, більш мілітаризована, менш демократична і т.п. Але, ГА - приклад того, що хотіли зробити повстанці (може й не хотіли, але таке суспільство побудувати в них вийшло). Взагалі, подумайте, скількох війн можна було-б уникнути, якби повстанці не підняли бунт. А війна проти вонгів була-б швидкою та менш деструктивною для Галактики
-Riala Avery
Dark Gunner

Взагалі то, якщо вона "більш мілітаризована, та менш демократична", то вже не може називатися НР, це, як з Імперієї, вона теж представляла собою "реформовану" Республіку. Хоча й зі своїми особливостями.
А мені чомусь задавалось, що повстанці усього лише хотіли подолати Імперію, так повернути усе на свою місця, то б то, Стару Республіку. Принаймні спочатку rolleyes.gif
І скількох?
Про вонгів там теж не все ясно dry.gif До того ж важко сказати, якою була би війна між Імперією та вонгами.
-Kreator
Все було-б простіше. По-перше, не булоб Галактичної громадянської війни, не було-б кризи Чорного флоту, не було-б всіх Кореліанських війн. А проти вонгів є ліки - Зірка Смерті 1 та Зірка Смерті 2. Якби повстанці не підняли бунту, - булиб 10 000 років миру, як передбачав Палпатін...
-Orion Kieffsky
помоему единственный, кто создал позитивный образ империи, ток это Т.Зан в Трилогии Трауна. больше империя так хорошо никогда не выглядела... а мне так нравятся шмотки штормтрупера...
-Riala Avery
Dark Gunner

Може й так, а може й ні. Може було б ще гірше. Ніхто не скаже.
Чому Альянс існував? Істоти бачили, що Імперія зрадила основні ідеї Республіки, і хотіли її повалити, щоб повернути Республіку. Це ви називаєте бунтом? Добре, але чому його не подолали? Чому, незважаючи на усі намагання, така велика та сильна держава не змогла подолати повстанців? Може тому, що в ній не усе було так добре та надійно. Не змогла Імперія переконати мешканців галактики, що вона саме то, що потрібно, або хоча б краща з того, що можна було запропонувати на той момент.
Щось таке і в НР. Усі не можуть бути задоволені, це неможливо.

Вважаєш, Імперія створила б 2 ЗС? dry.gif Хоча, чому б ні, але...
Хан Соло цікаво сказав (по пам'яті):
Вторгнись Вонги до Імперії, Імперія б створила чергову суперзброю, залучила б для цього мільйони людей, тисячі підприємств та сотні планет. А в результаті забула б зачинити вентиляційну шахту і Вонги знищили б її одним єдиним пострілом.
І треба сказати, в його словах є правда. З Вонгами не все так просте, навіть маючи різну сеперзброю, можна програти в першій ж битві.
Хоча я допускаю, що Імперія могла б краще протистояти Вонгам, але...
-Kreator
А хіба ГА протистояв не таким чином? ГА реформував 5 флотів НР у 3 - сконцентрував сили. А чому Імперія не перемогла НР/ГА? - є 3 причини: по-перше, роздробленість, по-друге, наявність джедаїв, по-третє, помилки коммандування. Імперія спочатку переважала кількісно та якісно. Потім, і не кількісно (через постійні спуштошуючі громадянські війні), і не якісно (отримавши Корускант бунтівники отримали доступ до найбільших підприємств, забезпечивши себе всім необхідним та залишивши Імперію без цього)
-Riala Avery
Dark Gunner

Ну, я не чула, щоб у ГА була якась суперзброя, а, те, що вони перемогли своєю армією, та більш мілітаризованим положенням, то нічого дивного в цьому не має. Річ йшла не про це.
А мені здається, що вона не змогла це зробити, бо просто була не в змозі. Вона трималася виключно на Палпатині, його не стало, усе рухнуло, високопоставлені чини передралися за владу, народи зрозуміли, що отримали шанс визволення. Джедаї, це трішки інше питання. А, що до Корусканта, то, по-перше, його їм просто здали, та ще й "подарунок" залишили, за яки1, до Імперії взагалі не може бути добрих почуттів, по-друге, якщо згадати "Меч темряви", то була в них можливість виробництва, а, по-третє, Альянс же якось вижив без масового та якісного виробництва зброї, а Імперія, яка славилася своєю могутністю і надійністю, не змогла, так? Дивно.
-Kreator
Як суперзброю можна розглядати Лусанкію. А ти можеш уявити, щоб з вонгами зробила Галактична Гармата? Імперія після Палапатина все-ж виробляла зброю (ІЗР2 та винищувачі І-7). Щодо Палпатіна - згоден. А НР масово виробляла зброю (згадай суперкрейсери "Бастіон", крейсери "Безстрашний" та МК90, Е-крилі) - для цього багато чого потрібно. Щодо здачі Корусканта - повністю згоден, але, Імперці все-ж сподівалися на джерело "Дельфа"....
-Riala Avery
Dark Gunner

Як суперзброю можна розглядати Лусанкію.

Можна dry.gif але...

"Галактична гармата" це з "Меча Тьми"? huh.gif (бо я можу щось спутати rolleyes.gif). Як я вже говорила, це складне питання. Хто сказав, що в них не було можливості протистояти цій зброї? Чи зруйнувати її, без особливих жертв з свого боку?
Ну, ось, виробляла, отже не так їй погано й жилося. Ну, НР могла собі дозволити виробляти зброю, повстанцям було складніше, хоча це їм не завадило перемогти.
Ну, не знаю на що саме вони там сподівались (мабуть на усе разом), але усе таки хід був не поганий, с певного боку.
-Kreator
Галактична Гармата - це з комыксів "Темна Імперія". Ця суперзброя знищила планету Бісс
-Riala Avery
Треба буде перечитати wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.