Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Баланс Сили: ілюзія чи ціль?
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Наша галактика > Jedi: Echo of the Force
Infinity
Він стояв серед руїн - нерухомий, як сама Сила, що колись струменіла залами цього храму. Каміння під його ногами було вкрите попелом часу, а повітря - тишею, від якої хололо в грудях. Перед ним - залишки Великого Храму Джедаїв, символу надії, порядку, віри… тепер - безмовне свідчення поразки.

Блакитне світіння клинка, що мерехтіло в калюжах, здавалося єдиним живим світлом у цьому мертвому місці. Він не вимикав його. Не тому, що відчував загрозу. Ні… Він тримав його, ніби запитуючи себе - чи залишилась у ньому воля боротися. Світло ще горіло. А він сам?..

- Чи згасло світло надії?.. - промайнуло в його думках. Він відчував Силу навколо, але вона була… викривленою. Пораненою. Як і він сам.

Джедаї - розбиті. Розпорошені серед зірок. Хтось ховається, хтось утратив віру, хтось перейшов на Темний бік. Він знав їхні імена. Він чув їхні крики через Силу. Але тепер - лише він. Один, тут, серед руїн.

А Ситхи?.. Вони не просто перемогли… Вони керують. Їхній порядок - жорстокий, безжальний, але ефективний. Їхня брехня сприймається як істина, їхня влада - як неминучість. І Галактика… прийняла це. Чи зрозуміла вона, що втратила? Чи потрібні їй Джедаї? Чи ми - лише залишки минулого, тіні забутої епохи?

Він підвів погляд на зруйнований фронтон Храму. Там, де колись сяяв символ Сили, тепер чорніла порожнеча.

- Варто продовжувати? Чи… зникнути, розчинитися, дозволити минулому залишитись у минулому?.. - він не знав.

Але він усе ще стояв.

І світло меча все ще відбивалося у воді.

І, можливо, в цій тиші - саме це і було відповіддю.

Коливання Сили, які він відчував, робили якісь натяки, які він не відчував вже давно...

- І що далі? - Запитував він себе... - Скільки нас?
- Чи ще є ми?..

Slicemenice

Розбиті колони стародавнього храму мовчали, як свідки падіння старого ладу. Під сірим небом, осяяний тьмяним світлом заходу сонця, з тіні виступив силует у чорній мантії. Його капюшон приховував обличчя, але кожного кроку відчувалася рішучість. Крізь попіл і уламки, він опустився на коліно, встромивши синім мечем у землю пам'ять про тих, хто впав тут — в ім'я миру, свободи та Сили.

— “Досить мовчати!” — пролунав глухий голос, наче продовження гуркоту віків, що руйнувалися.
— "Досить ховатися. Вони стерли наше світло з історії, але не з Сили. Ми не мертві - ми розсіяні. І я почну з цього місця."

Вітер тріпав його темний плащ, піднімаючи пилюку з підлоги залу, де колись навчалися лицарі, де співали голограми вчителів, і сміялися юнлінги. Тепер тут лише луна. Але луна кличе…

- "Я - не останній. Я - перший з нових. Я - тінь старого світу, і полум'я, що відродиться з неї. Імперія побудувала свою силу на страху. Ми ж - на надії."

Він підвівся, піднявши меч, і за його спиною тіні храму здригнулися, ніби сама Сила визнала повернення. Чи не месник, не герой. Джедай. І в нього — шлях: зібрати залишки Ордену, розпалити світло в темних куточках галактики і повернути баланс. Не для себе. Для всіх.
Unsafe

Застояне повітря підземного храму осіло пилом на внутрішній бік маски. Пальці міцніше стиснули руків’я меча. Зелене світло розтинало глуху темряву — символ надії… чи ілюзії?

Я не дитя Храму. Я дитя війни.
Я не носій спадку. Я носій болю.
Але я — Джедай.

Своїм тілом я бачив, як падала Республіка. Своїми очима — як зраджували найближчі. Я чув, як кричить Галактика, коли її обплутує морок. І я вижив.

Не для помсти. Не для слави. А для вибору. Щоб змінити хід подій, навіть якщо я лише піщинка у штормі.

Ситхи володіють зорями. Але в мені — іскра, що може запалити день.

Я не поклоняюсь старому Ордену. Але я продовжую його дух. Не сліпо, а свідомо. Не заради себе — заради тих, хто ще може побачити світло.

І тоді… у глибинах тиші я почув її. Не голос ззовні — а всередині. Сила. Вона не кричить. Вона — як вітер між зірками. Як спогад, що живе у крові кожного, хто колись тримав меч із світла.

— "Ти не сам." — прошепотіла вона.
— "Світло ніколи не зникає повністю. Воно чекає на того, хто знову його запалить."

Моє серце здригнулось. Не від страху — від розуміння.

Я тут. Я стою. І я не впаду. Бо я чую Силу. І Сила чує мене.

Evil
"Тінь Сили"

Старий джедай стояв посеред руїн древнього храму, що колись був місцем сили, мудрості й спокою. Його постать мовчазно височіла між зруйнованими колонами, а бірюзовий меч у його руці ще пульсував енергією нещодавнього бою. Із його тіла струменіла темна аура — не як ознака зла, а як тінь минулого, як спогад про біль і втрати.

Колись він служив Ордену, був вірним Храму, захищав мир і рівновагу. Але Республіка впала, братів і сестер винищили, а галактика захлинулась у хаосі. Він зник — не через страх, а через втому. Втому від битв, наказів, від істин, що виявилися не такими вже й істинними.

"А чи треба це мені зараз? Повернення. Боротьба. Надія?..."
"Я дав уже все, що мав. Все, що міг."
"Сила завжди веде... але куди тепер вона веде мене? До ще одного провалу? До нових втрат?"

Вітер розносив попіл і тишу, що здавалася голоснішою за крики бою. Він вдивлявся в обрій, де зруйновані шпилі храму тяглися до неба, мов пальці мертвого гіганта. А потім знову — до себе, до внутрішнього вогню, який, попри все, ще жеврів.

"Я міг би просто піти. Відвернутися. Ніхто не дорікне."
"Та хіба зможу? Якщо не я — хто? Якщо не зараз — коли?"
"Сила кличе не тих, хто хоче слави. А тих, хто не може мовчати, коли знову насувається тінь..."

Він глибоко вдихнув. Плечі, хоч і зсутулені часом, випростались. Внутрішній сумнів не зник — він залишився поруч, як супутник, як свідок шляху. Але тепер — з місцем поруч із вірою.

Бірюзове світло меча освітила каміння біля ніг. Це був не просто інструмент війни. Це був символ вибору. Символ того, що навіть у темряві — є світло, якщо хтось готовий його нести.

Старий джедай обернувся до вітру.
Він ще не знає, куди приведе цей шлях. Але він вирішив іти.

Doomie

"Спадкоємиця Сили"

Нічне небо було всіяне зірками, а руїни колись величного храму здіймалися мовчазними арками над горизонтом. Серед них стояла вона — спадкоємиця світла, нова провідниця. В її руці сяяв пурпуровий клинок, а навколо неї струменіли силові потоки, немов сама Сила реагувала на її присутність.

Вона прийшла сюди не випадково. Тут, серед уламків минулого, ще відчувався подих древніх — джедаїв, сітхів, воїнів, які шукали правду, втрачали її, боролися за неї.

"Я не така, як вони... Чи ні?"
"Я — не тінь старих воєн. Не копія чиєгось шляху."
"Але цей меч у моїй руці... ця Сила в мені... що, як я теж повторю їхні помилки?"

Вона опустила погляд. Біля її ніг лежали уламки шоломів штурмовиків, мовчазні свідки боїв, що давно минули. Тут усе було відлунням — болю, героїзму, поразок. Але також — місцем, де може початись нове.

"Мій наставник казав, що Сила веде лише тих, хто нею не прагне керувати."
"Але як довіряти тій, що дозволила стільки втрат?"
"Чи, може, ми самі втрачали... бо не чули її до кінця?"

За її спиною з'явилась постать — стара, втомлена, але знайома. Це був він — старий джедай, колишній воїн, що пережив більше, ніж дозволено одному життю. Його присутність не була командною. Вона була мовчазною підтримкою. Його погляд — не як наставника, а як того, хто готовий передати вогонь.

"Ти не зобов’язана йти цим шляхом," — сказав він колись. — "Але якщо відчуєш, що не можеш інакше — йди."

І вона вже знала. Це не був вибір із примусу. Це був голос її самої душі. Вона не була тінню Ордену. Вона була світанком нового — тією, хто може творити, а не лише боротися.

Сила колихнула повітря. Пурпуровий меч знову спалахнув.

"Я боюся..."
"Але йду."

Тому що на кожну темну ніч — є світло, що обирає народитись.
Bad Santa

Вітер холодний сьогодні… немов сама Сила остудила своє дихання над цією планетою. Скільки років минуло, скільки імен зникло, скільки голосів змовкло. Колись ми були стражами миру, світлом у темряві. Тепер — уламки храмів, попіл на зоряних вітрах...

Я стою тут, на краю світу, дивлячись у безмежну долину — так само, як дивлюсь у порожнечу майбутнього. Чи лишилася в ньому надія?

Ситхи... Вони не просто перемогли. Вони стерли нас зі сторін історії. Вони правлять з тіней, холодно і впевнено. Їхній Орден — єдиний, хто тепер говорить мовою сили відкрито. І ми... ми мовчимо.

Моє серце болить не від поразки, а від тиші. Від того, що ми, Джедаї, розсіялися, наче зорі, що згасають на краю галактики. Ми не мертві, але й не живі по-справжньому. Ховаємось, дихаємо через страх.

Чи потрібні ми цій Галактиці ще? Чи може вона врівноважити себе без нашого втручання? Можливо, ми самі були причиною нестабільності?»

(Він стискає меч, зелений промінь пульсує, мов знак, що Сила ще жива.)

«Але щось мене кличе... Зруйнований Храм, голос, що лунає в моїх снах. Це не кінець. Або початок. Та чи вистачить у мене віри знову ступити на цей шлях?
Ralf
Крейсер Deathbringer виконував плановий патруль систем. Ralf сидів в своїй кімнаті й грав в пазаак з TH02. Робот час від часу барахлив, щось по ньому скреготало.

- Зараза, ти можеш припинити, будь ласка? Воно відволікає, - сказав культист з осудом дивлячись на TH02.

До кімнати увійшов один з офіцерів.

- Адмірале, розвідувальні дрони передають про якісь рухи біля одного із зруйнованих храмів. Висилаємо групу реагування?

Ralf зробив ще один хід, після чого вирішальну картку кинув TH02 й з радістю заскреготав своїм механізмом.

- Чорти б тебе побрали, - вилаявся він, й повернувся до офіцера - ні, не треба. Певно знову якісь негідники намагаються розграбувати храм. Я сам піду перевірю. Підготуйте шатл. І активуйте маскувальний щит.

Культист кивнув роботу слідувати за ним.

===========================================================================

Ralf добре знав локації храмів. Після падіння Ордену та Республіки він час від часу навідувався до них аби впевнитись, що там не будуть бродити доходяги. Тихо, як тінь, разом з TH02 він наблизився до місця звідки надійшов сигнал тривоги й почав вдивлятися в бінокль.

- Ralf'e, - звернувся до нього TH02, - я фіксую багато теплових відбитків. Передати інформацію на флот?

- Так, будь ласка, тут виявляється якийсь збір пенсіонерів, що прийшли забрати своє. Попередь, будь ласка, всіх. Бо Адмірал Rodni може випадково запустити орбітальний удар
сюди, як повернеться на місток. Та й вшиваймося звідси, схоже, джедаї повернулися. Не хочу зустрітися з ними й потрапити на курс лекцій про мораль.

Він ще раз глянув на TH02.

- І викинь ти уже цей куб.

Mango

Таверна була напівпорожня. Конунг сидів спостерігаючи за хаосом у галактиці не очима — відчуттям.

Боги не говорять словами, але їх воля ясна. Ворон сів на балку над ним. Знак. Коливання Сили — голос ставав чіткішим.

«Імперія — це ланцюги.»

– Так і є.

«Вони стримують нас, бо бояться наслідків.

Warborn більше не можуть діяти лише у власних інтересах. Імперія зруйнувала баланс, знищила конкуренцію. Вони гальмують розвиток і знищують ініціативу навіть у ворогів. Це не влада — це стагнація. Роз'єднані залишки опору не становлять загрози. Але якщо хтось їх об'єднає, це стане влучним моментом для реалізації власних планів.

Конунг вдумливо звернув свій погляд на палаючий смолоскип, закріплений на стінах, зосередивши погляд на зростаючому вогні, що з нього виходить.

- Чи знайдеться та сила, якій вистачить духу зламати ці ланцюги..? Нехай Боги дадуть мені натяк, коли зворухнеться Баланс.

Повставши з трону, Конунг спішно почав щось робити... Через деякий час, озернувши навколо, і побачивши варту:
- покличте до мене гінця.

Гонець прибув у зал і побачив Конунга: впевненого, сильного, з незворушним і холоднокровним поглядом, що тримає в руках щось схоже на старі сувої.

- Я запишу тобі координати, куди тобі треба це доставити, поспішай, можливо саме зараз від тебе залежить більше, ніж ти можеш собі уявити.

Snowfall

Тайна Надежды

Тихий гул двигателей звездного истребителя сливался с бескрайним космосом, когда безымянный рыцарь Ордена Анфор, смотрел в обзорное окно на пылающие звезды. Он чувствовал, как его сердце бьется в унисон с Силой. Что-то ждало его на этой затерянной планете, которую лишь немногие сумели отыскать. Миф, устоявший перед временем, говорил о светлом колебании в сердце этой необитаемой среды.

Рыцарь взял глубокий вдох, подготавливаясь к тому, что ждало его впереди. Хоть его доспехи и были покрыты следами недавних сражений, он чувствовал, что это небольшое путешествие являлось чем-то крайне необходимым.

Кораблю удалось совершить мягкую посадку на влажный грунт планеты, окруженный густыми лесами и таинственными горами, скрывающимися в туманах. Неизвестный вышел, осторожно ступая по земле, чувствуя, как светлая Сила колебалась вокруг, вызывая у него мурашки по коже. Он закрыл глаза, прислушиваясь к шепоту природы и всей ее мощи.

- Это здесь… — произнес он шепотом, чувствуя, как его душа наполняется решимостью.

Он опустился на колено, касаясь земли, и закрыл глаза. Внезапно его сознание расширилось: он увидел образы древних, собирающихся в круге, их лица светились, а их духи, хотя и затерянные в веках, указывали ему путь и открыли перед ним некую картину, которую обычными словами не описать…

________________________________________________________________________________

В бескрайних просторах галактики, где звезды мерцали, как свидетели древних сражений, Ситхи утвердили свою власть с железным кулаком. Империя занимала все уголки известных миров, подавляя всякое ощущение надежды и свободы. Страх стал повседневной реальностью для миллионов.

Но именно в этот мрак, в сердца тех, кто жил под гнетом, закралась искра — таинственное колебание в Силе. Это чувствовал каждый, кто обладал хоть крохотной каплей чувствительности. Временами, когда все казалось потерянным, кто-то слышал шепот, проходящий сквозь звезды, — зов, который указывал путь к бесстрашному сопротивлению.

На одной из заброшенных планет, скрытой среди обширных газовых облаков, собрались оставшиеся последователи Ордена Джедаев. Они были немощны, но их дух оставался стойким. Старые учителя рассказывали о Светлой Силе, о том, что даже в самые темные времена надежда не умирает. Их ученики, молоды и полны решимости, искали способ восстановить баланс.

- Сила течет во всем, — говорил один из них, высокий и изможденный старец.

- Она никогда не покидала нас, лишь ждет, когда мы сможем вновь протянуть к ней руки. Мы должны объединиться, чтобы встретить врага во всей его мощи.

Тем временем, в самом сердце галактики, Император без лишней тревоги ощущал это не земное колебание. Его черное сердце даже не дрогнуло, когда он почувствовал, что нечто старое и забытое вновь начинает пробуждаться…

С каждой минутой, каждый из последователей Джедаев ощущал, как этот зов силы нарастает, как бурлящая река, стремящаяся пробиться сквозь темные береговые линии. Они начали учиться древним техникам, запечатанным в свитках, которые хранили воспоминания о великом Ордене.

Далеко в небе, над сверкающими мирами, ветер перемен разносил этот зов. И несмотря на страх и угнетение, несмотря на угрозы Ситхов, надежда снова распускала свои крылья в сердце галактики — готовая к битве, готовая возродить Орден, который когда-то был оплотом и щитом для всей галактики.

...
END

-Клоны.. возомнили, что они способны к силе..) Забавно..

Среди древних и разваленных камней была группа отшельников, на вид не менее старые чем сами руины. -И чего они только решили что сила это их..

-Баланс мёртв. Свет пал. Осталась только сила... и те, кто достаточно силён, чтобы её удержать. Вы — призраки. А я — тот, кто их развеивает.

-Император приказал уничтожить вас. Но я дам вам выбор. Уходите — исчезните, растворитесь. Или останьтесь... и станьте частью руин, среди которых вы стоите.
Skider
Коливання Сили — шлях Skider’а

«Нас створили, щоб ми слухались. Але одного дня я навчився слухати Силу.»

Позивний: CT-7210
Ім’я, яке я обрав сам: Skider
Я був частиною Star Group — бойового загону армії клонів.
Нас вчили діяти, не думати. Але зорі після битви змінюють навіть клона.

📍 Фелуція. Момент, коли галактика затамувала подих

Після операції я зняв шолом. Джунглі затихли. А тоді —
ніби подих Галактики торкнувся моєї свідомості...

Сила.
Вона не кричала. Вона шепотіла.
— "Це не кінець. Це початок."

🤖 Внутрішній конфлікт: клон, який сумнівався

Я ставив питання.
У братів. У себе.

"Якщо ми — просто копії, то чому я думаю інакше?"
"Чому я бачу сни, яких інші не бачать?"

Сила не кричить. Вона веде. Через сумніви і втрати.

🌌 Вихід із Star Group

Я не втік. Я вийшов.

Залишив зброю, але не присягу.
Бо Республіка — це не лише накази. Це вибір, заради чого ти б’єшся.

Я не Джедай. Але я навчився відчувати Силу.

🛡️ Чому я тут

«Служити більше, ніж наказом. Служити свідомо.»

Я — Skider.
Я не шукаю слави. Я не шукаю помсти.
Я шукаю світло в собі — і серед тих, хто вірить,
що Республіка має майбутнє.

Прошу прийняти мене.
Як союзника. Як солдата.
Але насамперед — як людину, що відчула Силу.

Skider
Колишній CT-7210, Star Group
Відступник за наказом, вільний за покликанням
Oracle
Різкий порив вітру розбудив мене, уносячи залишки дивного сну.

В темряві прохолодного ранку я заплющую очі намагаючись вловити уривки того марення, що, як здавалось, мало неабияке значення.

Щось змінилось і це відчувалось у повітрі, як туга струна, що от-от мала розірватись і розсікти існуючу реальність на до і після. Це марення було незвичне, у ньому я бачив бліді візерунки історії, смутні образи знайомих обличь і в центрі цього всього уламки булої величі, яка, як тисячі зірок розсипалась по землі грудами каміння. Це все було настільки знайоме, що в грудях болісно затисло, наче це все частина минулого життя, життя, яке я не міг згадати.

Скільки б не намагався, не вдавалось сфокусувати увагу на тих відчуттях, що кипіли всередині, наче щось важливе тече скрізь пальці і ніяк не можна ухопитись за якийсь образ.

Відкрив очі, напівзруйнована хижа була та сама, що й вчора, знищена сотні роки тому, як і все місто якоюсь безглуздою війною за якісь безглузді ідеали або, можливо, ресурси або просто за можливість показати свою велич всесвіту, який байдуже споглядає за піщинками, що носить вітром в різні боки.

Але щось точно змінилось, я відчував це у повітрі, відчував це на кінчиках пальців. За одну ніч, один дивний сон, світ змінився. Цього не можна було не помітити, не можна було ігнорувати.

Встав, потягнувся, тіло не слухалось, наче затиснуте у невидимих сілках. Щось змінилось. Ігнорую. Виходжу з руїн, які останні роки я називаю своїм домом. Як я тут опинився?

Контрабандист був не говіркий. Так, з одного боку, мені не вистачало компанії, з іншого, він не задавав зайвих питань. Я навіть не знаю назви цієї планети, але хіба це так важливо? Після знищення храму все здавалось неважливим. Храм… Щось защемило у грудях, нічні образи стали яскравіші, відчуття тривоги посилилось, але згадати не виходить. Відганяю від себе думки, треба пройтись.

Через вузькі стежки, які колись були широкими вулицями вимощеними бруківкою, як і сотні разів до цього, іду до свого улюбленого місця, місця спокою, місця, де можна просто забути, місця, де моя самотність зливається у дивному танку з навколишнім світом.

Місцеві жителі були досить відсталими за мірками теперішнього світу, вони не були готові до того що чекає їх вид, їх історію і їх спадщину за межами цього тонкого шару неба. Небо… Скільки років, а воно досі викликає у мене захват і тепло в грудях. Я вже забув, що небо може бути інакшим, безжальним, позбавленим будь-яких кольорів, тільки холодна сталь або, що ще гірше, кислотні дощі. Тут воно переливалось десятками кольорів, особливо у час, коли сходило сонце, а за ним ще одне. Заспокоююсь, намагаюсь відігнати нав’язливі образи, що засіли в голові. Я вже близько.

За останньою грудою каміння, яка колись була чиїмось домом, виходжу на луг. Як підказує чуття, тут обробляли землю, але час бере своє, тепер тут куди не кинь погляд поля дивовижних квітів, яскраво-смарагдових, які чекають поцілунку місцевих солярів, щоб відкрити свою красу цьому світу.

Застигаю в очікуванні. Раптом, краєм ока, на самій периферії зору, бачу рух.

Інстинкти, відточені роками навчань, не помиляються, щось ворушиться біля самої землі, прикритою густою рослинністю. З цікавістю повертаю голову, на мене дивляться великі блакитні очі малого пухнастого звіра. Дивно, чому я не бачив його раніше? Він не боїться, розглядає мене з цікавістю і, таке відчуття, з ноткою виклику.

Чекаю. Дивимось один одному в очі. В якусь мить звір починає рухатись до мене, без страху, але і без агресії, я це відчуваю. Наблизившись на відстань в пару метрів, він завмирає, нахиляє голову і принюхується. Чекаю. Маленький пухнастик, вирішивши десь у себе в голові, що я не збираюсь йому нашкодити підходить все ближче, поки не зупиняється і сідає на відстані витягнутої руки, якби очікуючи подальших кроків від мене.

Я нахиляюсь, протягую руку. Звір не рухається, дивиться на мене своїми великими блакитними очами. Торкаюсь його хутра. Спалах.

Переді мною руїни такого до болю знайомого храму. Сумнівів не може бути, це той самий храм, що я знав, що бачив у своєму сні. Обертаюсь. Навколо мене силуети, деякі яскраві, деякі зовсім тмяні. Вглядаюсь у обличчя. Багато нових, але є і знайомі. Вони кличуть мене, я це відчуваю. Раптом приходить усвідомлення. Дійсно щось змінилось. Це відчуття, як я міг забути? Як міг ігнорувати?

Рука тягнеться до старої наплічної сумки. Рефлекторно стискає руків’я. Холодна сталь обпікає долонь. Витягаю те, що колись було продовженням мене самого. Як я міг забути? Як міг ігнорувати?

Встаю, розправляю плечі. Відчуваю, як тіло наповнюється тою енергією, яку я колись добре знав. Світ змінився, тепер я це розумію. Яскраве блакитне полум’я освітлює нас із звіром.

Сила пробуджується.

Frizzer

«Тінь повернення»

Тиша старого космопорту порушувалася лише ледь чутним гудінням генераторів. Лише вітер гуляв порожніми коридорами, здіймаючи пил давніх битв і невиконаних обіцянок. Крізь морок і пил забутої станції повільно крокувала постать з шоломом у руці. Frizzer. Його кроки віддавались луною в порожнечі, а кожна тінь здавалася старим знайомим. Колись він зник, залишивши після себе лише сліди на зоряних мапах.

Кажуть, він малював не лише маршрути атак, а й обриси нового порядку там, де інші бачили лише хаос. Був тим, хто міг об’єднати уламки різних історій у єдине ціле. Той, хто творив більше, ніж руйнував.

Його не було довго. Місяці? Роки?
Але ось він знову тут. Не герой. Не месник. Лише той, хто пам’ятає.
І той, хто хоче пригадати, чим було світло серед цієї темряви.

— «Я не знаю, скільки в мене буде сил і часу. Але є щось, що не дає забути... Ті, з ким колись я стояв поруч. Ті, хто досі намагається знайти сенс у цьому мороці серед зірок.»

Frizzer кинув погляд на зоряне небо, де нитки гіперкоридорів знову манили в далечінь.

— «Можливо, я лише пройду повз. А можливо — залишу новий штрих на полотні цієї історії. І якщо доведеться — я готовий знову стати в стрій, битися поруч із братами зі Star Group заради справедливості у Всесвіті та світлого майбутнього Республіки.»

І усміхнувся. Ледь помітно. Як усміхається той, хто повертається додому після надто довгої подорожі. Він не обіцяв. Але він з’явився. І це вже було знаком.
Agrail

Офіс був тихим. Холодне світло екрану освітлювало стоси звітів, щоденних донесень про лояльність, накази, патрулі... Служба. Розрахована до найменшого кроку. Без емоцій.

Аж раптом...

"Скільки нас?.. Чи ще є ми?"

Ці слова — мов удар крізь саму Силу. Вони не звучали з вуст, не йшли з передавача — вони били в саме серце, в розум, у пам'ять.
Аграїл різко схопився, рука сама лягла на зброю. Але в офісі — нікого. Тільки він. І відлуння минулого.

Повільно, ніби кожен рух важив тонну, він знову сів.
Дістав з кишені старий протоклинок — ще зі старих часів SG.
Повільно розрізав тканину, що прикривала ліве плече. Із-під шраму проступило старе татуювання — символ Проєкту "Інфініті".

Під шкірою — невеликий імплант, загорнутий у ізоляційну мембрану. Він видобув його.
Коли ввімкнув — екран миготів зеленим:

Проєкт: ІНФІНІТІ  
Статус: Завдання – Орден

Очі Аграїла звузились.

"Після різанини з Варборн... хтось вижив."

Одним порухом — він розбив пристрій об стіл, руків’ям ножа.
Сліди крові залишились на броні — колись зелена, тепер затьмарена червоними мазками.

"Балансу немає. Нас створили служити… а не обирати.
Я бачив, як найкращі з ордену — зраджували, переходили на інший бік…
Єдине, що лишилось незмінним… — вірність Імператору."

Він розсміявся. Глухо. Втомлено. Немов людина, яка вже давно обрала сторону.

"Чи ми просто рвемось у бій?"

Кров крапала з ножа. Аграїл підійшов до раковини — обмив її мовчки, вдивляючись у дзеркало.

Очі...
Вони вже не були тими, що колись світилися на тренувальних полігонах SG.
Тепер — це були очі того, хто пізнав іншу Силу.
Темнішу. Жорстокішу. Живішу.

Він вдихнув глибоко.
Пальці знову стискали руків’я.
Дивлячись у своє відображення, Аграїл прошепотів:

"Зустрінемось на полі бою, брати..."
Slicemenice
Shadow of the Jedi.
— He is no longer a Jedi, but the Force remembers him.

Гул двигунів розірвав тишу, немов луна давно забутої війни. Джедай різко обернувся, його темний плащ піднявся вітром. Шум виходив від невисокого хребта позаду. Сковзнувши по уступах, він поспішив угору, слухаючи інстинктів, що вели його.

Коли він досяг вершини, шатл уже піднімався до зірок — білий корпус відбивав холодне світло неба, а полум'я двигунів, що синіло, тяглося за ним, як шлейф надії... або втрати.

На місці, де залишилася тільки вирва пилу та обпалене каміння, увагу джедая привернув дивний предмет. Невеликий куб, накритий нальотом часу, лежав точно в центрі посадкового майданчика. Він здавався давнім, майже забутим, але Сила… Сила пульсувала в ньому.

Джедай завмер, не торкаючись артефакту. Усередині щось клацнуло — не розум, не інстинкт — пам'ять. Він знав, що це. І знав, що робити.

Повільно, майже з благоговінням, він простяг руку. Пальці не торкнулися поверхні — але Сила вже озвалася. Вихор енергії пронісся крізь нього, наповнюючи душу тремтінням. Куб спалахнув м'яким, зоряно-блакитним світлом, ніби отямився від сну.

Він заговорив без слів. Джедай відчув — це був знайомий йому голокрон, але...
То був відгук. Відповідь на запитання, яке він не встиг поставити.

І раптом думка. Глибока, колюча.
Він навряд чи прошепотів:
— Невже це…? Кодекс?

Сумнів змішався з надією. Можливо, це не він знайшов кодекс.
А кодекс знайшов його...

The Abyss That Stares Back.
— He looked for signs of Force but found something that swallowed him.

Світло ранкової зорі пробивалося на горизонті зоряного неба, неквапливо забарвлюючи в тьмяно-золотистих тонах все на своєму шляху. Джедай, підвівшись із колін, відчуваючи як пульсації Сили відступають у глибини голокрона — тепер уже захованого у його похідній сумці. Але разом із загасаючим світлом артефакту, у Сілі з'явилася інша хвиля. Вона йшла зі сходу. Холодна. Спотворена.

Щось темне наближалося.

Немов поклик інтуїції злився з диханням Сили, він зробив крок у бік руїн біля підніжжя храму, звідки тягнуло цією зловісною присутністю. Його кроки були легкі, як вітер пусток, але серце стискалося не від страху, а від передчуття. Джедай знав, хто б це не був, він прийшов із тієї ж причини. Відлуння Сили...

Підійшовши ближче, він зайняв позицію сховавшись у тіні однієї з колон. У цей момент над обрієм, розриваючи ранкову тишу, з'явився другий шатл — незграбний, масивний, з характерними силуетами імперської інженерії. У центрі площі з боків якої колись давно вели воду через акведуки до залів Храму та в його пишні сади, судно опустилося, піднімаючи стовпи пилу.

З його утроби, ступаючи з нелюдською холоднокровністю, вийшов силует. Темна мантія майоріла на вітрі. Обличчя було приховано тінню каптуру, але Сила кричала в присутності цього воїна. Він не був одинокий — з ним йшла ненависть, і влада, і голод по істині, яку залишили по собі джедаї.

Джедай на видиху тихо промовив:
— Сітх.

Він відчував: цей супротивник прибув не з власної волі. Його вела чиясь воля, могутніша. Можливо… сам Імператор.

Саме сюди, в ці забуті пустки, кудись колись цвіли сади і стояв храм. Тут, де нині залишилися лише руїни, пил та попіл полеглих війн.

Пориви запорошеного вітру терзали висохлу землю, піднімаючи в повітря порох і спогади. Крізь похмурий туман зруйнованих арок і колон ступав темний силует - сітх, посланець Імператора. Його місія була проста: виявити та знищити будь-які сліди джедайської спадщини. Все, що могло стати загрозою Імперії, мало бути стерте з галактики.

Він підійшов до центру площі, де колись пульсувала Сила як серце Ордена. Сітх встав на плитах, що вбрали кров захисників Світла, і в ту мить відчув дивну напругу... ніби чия присутність спостерігала за ним крізь завісу часу.

Погляд його затьмарився. За ним замаячив силует — високий, сяючий синім світлом. Обличчя джедаю губилося в тіні, але з постаті виходила давня, непохитна воля. Сітх не рушив. Він відчував, як щось стосується його розуму, не грубо, а глибоко, точно і невідворотно.

Він спробував вирватися, активував світловий меч, але вже було пізно...

Голос, ніби народжений вітром, прошепотів:

— Ти прийшов зруйнувати… але був зруйнований сам. Сила не зброя. Сила – істина. І ти її побачив...

Сітх упав навколішки. Його амбіції розвіялися, як попіл загиблих воїнів навколо...

Стиснувши голову руками, кричачи в беззвучну порожнечу, що не відгукувалася, сітх упав на плити площі, на яких ще мить тому так твердо і впевнено стояв.

Руїни, що колись були святинею джедаєв, більше не лякали його — їхня безмовність стала відображенням його власного розуму. Пил кружляв, обвивався, опускався, і ніби сміявся з нього, як луна тих, кого він вважав слабкими.

Поруч валялася рукоятка його меча. Червоне свічення згасло, залишивши лише ледь вловимий дим, як слід падіння — тліючий, марний. Зброя, символ влади, тепер здавалася шматком металу, позбавленим суті. Як і він.

Сила... він завжди думав, що підкорив її. Що використовує її. Він пишався цим. Він жив цим.

Але коли чужий розум проник у його свідомість, як вода в тріщину, він вперше відчув справжнє обличчя Сили — нескінченне, безмовне, безжальне. Вона не слухала його. Вона дозволяла йому вірити, що він АБСОЛЮТНО володіє їй.

І тепер... вона більше не дозволяла.

Він побачив себе зовні – не Лорд, не учень, не вибраний. А лише істота. Зламана, поглинена тим, що сама й породила – власними ілюзіями.

Темрява стиснулася. Біль пішов. Залишилася лише тиша.

І в цій тиші, у своєму безумстві, він нарешті зрозумів: він не господар Сили. Він лише посудина, і він переповнений.

І навіть страх більше не міг шепотіти йому на вухо.

Морок зімкнувся.

Echo of the Force.
— May those who are worthy hear it! May they restore balance! May the Force be with them!

Від руїн до зірок шатл стрімко попрямував, залишаючи позаду розсічену землю, зруйнований храм та сліди колишньої величі Ордену. У його серцевині — в тиші каюти джедай провів поглядом колись рідну йому планету.

Перемігши сітха не мечем, а розумом, він забирає з собою стародавній голокрон, що містить кодекс, забутий часом, але не Силою.
Джедай знав – усередині артефакту не просто знання, а ціль!

Він заплющив очі, дозволяючи Силі текти крізь нього, як потік живої води. Сила веде його — не до зброї та не до помсти. А до надії.
— До пошуку!

Планета за планетою… тіні Імперії поширилися далеко. Але були й осередки… затишшя. Місця, де Сила все ще звучала – слабко, але жваво.

Ласан. Дагонія. Напівзгнилий супутник у Ейден-Прайм. І… Ейнос, де колись навчали цілителів.

Знайти тих, хто відчуває Силу. Не лише джедаєв. Усіх, хто не зламався. Усіх, хто шукає рівновагу. Об'єднати їх, не заради Ордену, а заради нового шляху. Шляху балансу. Шляху опору та припинення домінації Імперії в галактиці.

Голокрон озвався слабким пульсом, ніби схвалював.

— Я не останній — прошепотів він.
— Я перший… з тих, хто поверне світло.

І шатл, пробивши хмарний пояс, пірнув у гіперпростір.
Шлях Відродження розпочався...
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.