Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
В какой последовательности читать книги Star Wars
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Всяка всячина > Кантіна > Star Wars
-Dimitriy
Есть ли какая нибудь хронология или последовательность, в корой нужно читать книги Star Wars?
-Dark Mara
В принципі є.
Взагалі історія всесвіту Зоряних Війн ділится на події, які сталися до Битви за Явін (ДБЯ) і після неї (ПБЯ). "Писана" історія ЗВ починається трохи більше, ніж за 4000 роки ДБЯ. Події описуються в серії ігр Knights of the Old Republic та коміксах на їх основах. Потім період протягом 3000 років практично не описаний. За 1000 років ДБЯ описується становлення правила Бейна, яке існує і донині. З цим можна ознайомитись в книжках Дарт Бейн: Шлях Руйнування та Дарт Бейн: Правило Двох (ще не до кінця перекладена на рос. мову) і кількох оповіданнях. Потім настає період Новітньої історії - тут можна починати читати книжки про молодість Кенобі та Дарта Мола, і аж до подій, що описані в кінострічках епізоду 1-3. Далі йде проміжок між 3 та 4 епізодом, який буде показаний в серіалі ЗВ про становлення Імперії. Також треба прочитати про молоді роки Хана Соло і його контрабандистське життя, а також наприклад серію книжок "Галактика Страху". Потім епізоди 4-6, а потім вже період після Знищення другої Зірки Смерті. Якраз вже в цей період існує безліч книжок. Їх всього близько тисячі (від маленьких оповідань і коміксів до величезних романів). Починати від становлення Нової Республіки і аж до Нового Ордену Джедаїв та Южуаньвонгської війни. І так далі.
В принципі дивись по рецензії книжки - спочатку читай книжки про події, які рахуються ДБЯ (починаючи від 4000 року ДБЯ до 1 року ДБЯ), потім починаючи з 1 рік ПБЯ.
На сайті є хронологічна таблиця в розділі "Книги".
-Dark-V
у меня есть 121 книга по ЗВ в хронологической последовательности.Если хочешь,я могу выложить
-Dimitriy
Выложи, если не трудно. Я вот тут http://lib.aldebaran.ru/series/zvezdnye_voiny/ нашёл 196 книг, но не знаю, точно ли они в хронологической последовательности.
-Dark-V
http://depositfiles.com/files/5057697

вот 121 книга.Они с альдебарана,но в хронологическом порядке. _a1.gif
Garibaldi
Хм.. загляни в Логово Голодного Эвока(Тамже есть и хронология) – у него самые нормальные перевод книг ЗВ, на многих языках, также и набор книг(с комиксами не путать). Темболее что много(а может и все) книги с «альдебарана» взяты с сайта эвока. Дай набор на альдебаране немного вялый.

Также можешь заглядывать в библиотеку нашего сайта – я по мере возможности ёё пополняю эвоковскими переводами.
-Dimitriy
На сайте "Логово голодного Эвока" какая то не совсем понятная
навигация. Мне не удалось там ничего найти.

А где библиотека этого сайта?
Garibaldi
вот книги на русском На будущие – зайдя на «Логово» нажм – SW книги на русском и английском, потом в верху страницы выбери «Русский».
-Dimitriy
Вот что мне интересно:
Любой ли автор может добавить свою книгу в коллекцию SW или, всё же, есть хоть какой то отбор?
Garibaldi
Все книги проходят сначала через компанию Лукаса (права у него на первоначальную историю). Если Лукас дал добро – книга уходит и события ёё вписываются в историю ЗВ.
-Riala Avery
А хіба автори не працюють на замовлення компанії Лукаса?
-Dimitriy
(Garibaldi @ 8.9.2008, 20:24) *

Все книги проходят сначала через компанию Лукаса (права у него на первоначальную историю). Если Лукас дал добро – книга уходит и события ёё вписываются в историю ЗВ.

То есть, все книги на том сайте пропущены через компанию Лукаса?
-Riala Avery
Dimitriy

Если ты про то, все ли книги в Логове официальные, и выпускались в согласии с волей Лукаса, то да.
Garibaldi
(Riala Avery @ 8.9.2008, 20:28) *

А хіба автори не працюють на замовлення компанії Лукаса?

У Какие люди – Ку! blink.gif Не скажу честно, дай как по мну большой разницы нет – все книги все равно проходят через компанию Лукаса чтоб стать каноном. Все равно сюжет о которым они собираются писать должен одобрить Лукас.

2 Dimitriy

Так немного уточню вопрос – если спрашиваешь что проходят ли переведенные варианты Эвока и ко. через добро у Лукаса – то нет. Но Эвок и ко. переводят книги авторы которых получили добро Лукаса на «выпуск» книг(в печать), то есть те которые входят в историю ЗВ..
-Dimitriy
В некоторых книгах встречаются небольшие противоречия. Например, где-то написано, что лазерный меч активируется только Силой, а в других книгах включается механически.

Так значит Лукас автор оригинальной идеи? Это как? Он написал книгу, и по ней снял фильм или наоборот. Или, вообще, как то по другому было?
Garibaldi
По поводу меча – теорий много – самая здравая что включается он обоими способами, но это уже оффтоп.
Cмотри не читай переводы ЭКСМо(фирма в рос. которая издает книги в печатном варианте – но у них бывают дикие проблема с текстом).

Конечно Лукас автор изначальной идеи или по твоему кто снимал 6 эпизодов Star Wars?
Потом после появления 4-6 эпизода начали появляться книги и игры потому как стало ясно что фанатов фильма оказалось много и пошло поехало – эпизода 1-3, книги и игры + еще этот «маразм» под названием Войны Клонов..
-Dimitriy
Я понял, что Лукас автор идеи.
А есть ли 1-я книга SW?
Garibaldi
В смысле первая? по которой снимали фильм? - такой нет(ну если не считать сценария) начало галактике звездных войн положил эпизод 4,5,6 - конечно есть и книжный вариант этих эпизодов но нечем кроме "мыслей персонажей" от фильма не отличается.

Если ты хочешь узнать какая книга по ЗВ появилась на свет первой – то это надо искать кокой-то ресурс (Интернет магазин может) и там смотреть года.
-Dimitriy
Есть ли книги SW под авторством Лукуса?
Или Лукас сразу писал сценарий?
Garibaldi
Ну да сценарий, а так он книги не пишет(ну про ЗВ).
-Dimitriy
Сценарий был сразу, я так понимаю, на все 6-ть эпизодов?
-Riala Avery
Dimitriy

Ну, сначала на один, а дальше пошло поехало. Лукас планировал снять 9 эпизодов, так что идеи у него какие-то были. Но полный сценарии писались уже ближе к съемкам фильмов.
Dan
(Dimitriy @ 9.9.2008, 16:36) *

Сценарий был сразу, я так понимаю, на все 6-ть эпизодов?

Подивись фільм, тут все детально розказано )
https://xjedi.com/2006/12/14/empire_of_dreams.html
-Dan Aurys
Ну може і планував видати 9 епізодів, але зараз він хоче 6(5) упізодів переоформити на анімаційний мультик. wallbash.gif А краще зняв ще фільмів(це в нього получаэться класно). thumbup1.gif
-Riala Avery
(Dan Aurys @ 21.9.2008, 20:07) *

але зараз він хоче 6(5) упізодів переоформити на анімаційний мультик.

Що ти маєш на увазі? huh.gif
-Dan Aurys
Ну атака клонів вже скоро буде в кінотеатрах.А Лукас не хоче знімати нові фільми через те ,мабуть, що це дуже клопітка робота, тож він вирішив оновити свої твори, тобто переробити всі 6 частин на компютернографічні мультфільми.(заохочити молоде покоління кращою графікою і дотогож йому недоведеться платити акторам(на мою думку 3-6 актори грали прекрасно)). cool.gif
Lokki
На мою думку, художні фільми на книжки по ЗВ, з таким розмахом як 6 епізодів, уже не окупляться так, як це було. Крім того, матеріала надзвичайно багато. Лише анімація дає можливість екранізувати хоч якусь його частину...
Щодо Логова Евока - там дійсно правильна хронологія, з дрібними огріхами стосовно коротких історій. Нажаль там немає коміксів, які містять значну частину інформації про історію і всесвіт ЗВ.
-Riala Avery
(Dan Aurys @ 23.9.2008, 12:26) *

Ну атака клонів вже скоро буде в кінотеатрах.

Мабуть ти маєш на увазі анімаційний фільм "The Clone Wars"? Але це не 2 епізод. Це новий проект Лукаса, який розповідає про Війну клонів після "Атаки клонів".
-Dimitriy
Я думал, что после атаки клонов была месть ситхов...
-Dan Aurys
Ну так була,але Лукас зробив ще одну між 2-3 епізодами.А щодо війни клонів то вони і справдіє між 2-3,але десь місяць(два тому) на одному сайті я знайшов інформацію, що Лукасу планував тільки цей мультик видати, а поротягом створення захопився, і планує ,таякби, оновити Зоряні війни переробивши в так собі мультфільм. closedeyes.gif
Хоча інтернет інформація може бути основана і не тільки на правді,тож я толком гарантій недаю,адже це не я чув від Лукаса.Отож будем сподіватися на краще. cool.gif
-Riala Avery
Dan Aurys

Зрозуміло. Але сподіваюсь, що такого не буде.
-Dan Aurys
Я тоже сподываюсь.(краще почали знымати новы фыльми,а не чіпали класику: вона і так прекрасна) handshake.gif
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.