Рік Виходу: 2010
Жанр: драма, детектив.
Режиссер: Крістофер Сміт
Актори: Шон Бін, Едді Редмейн, Девід Ворнер, Керіс ван Гаутен, Кімберлі Ніксон, Джон Лінч, Джонні Гарріс, Енді Німен -

Чорна Смерть
Середньовічна Англія, розпал першої в цих землях епідемії бубонної чуми. Молодому монаху Осмунду в супроводі лицаря Ульріка та його воїнів доводиться вирушати через заражені землі до безлюдних, маловідомих боліт. Саме там, за чутками, звив собі гніздо некромант, який повертає до життя померлих від епідемії. Та прибульці виявляють на місці село, повне веселих, здорових і щасливих людей. Принаймні на перший погляд..
Дивитись Трейлер не раджу, забагато спойлерів. Серйозно, не варто. Я попередив..
[ytold=36rNA5XVuIk]
А я попереджав.. пффф.
[/ytold]
Фільм епічний!) Оцінки низькі, проте можливо справа в тому, що він на любителя. Я й сам рідко дивлюсь фільми з рейтингом нижче 7.5 від імбд, проте тут на обкладинці зображений Шон Бін з мечем в руках і довгим волоссям, неможливо було просто пройти повз реліз. І не дарма витратив час аби скачати ще 3 інші релізи заради гарного перекладу. Імхо, раджу дивитись або з українською доріжкою, або в оригіналі. Щодо самого фільму, то тут порадувало все. Гнітюча атмосфера, саундтрек, Шон Бін, брутальні сцени. Навіть питання релігії не дратує, хоча її в цьому фільмі багато. Осмілюсь процитувати відгук з кінопошуку:
"Вердикт: дуже гарне жанрове кіно. Сподобається далеко не всім, тому що жорстоке, похмуре, малобюджетне і оригінальне (для багатьох мабуть занадто). Але шанувальникам Шона Біна та середньовічної тематики дивитися в обов'язковому порядку."