Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Sтара Gвардія
XJedi FORUM: Online lightsaber fighting game > Наша галактика > Jedi: Echo of the Force
Slicemenice
Космопорт Кассірон, Зовнішнє Кільце. Пізній вечір.

Після кількох стрибків через гіперпростір, "Ластівка", старий, але надійний корабель джедая, опустився на посадкову платформу космопорту Касірон. Обшивка потріскувала від утоми, а паливні осередки вимагали обслуговування. Час – рідкісна розкіш, але навіть джедаю іноді треба чекати.

Він увійшов до бару під м'який дзвін гравітаційного дзвінка. Повітря всередині було насичене пряним димом тютюну кальмарійського і гулом десятків голосів. Стіни зі старого дюрасталі відбивали жовте, приглушене світло ламп, запорошені, як і сама атмосфера.

Джедай неквапом пройшов до стійки. Його погляд швидко ковзнув по залі... і раптом зупинився.

— Не може бути!

Чоловік у плащі з м'ятою складкою на плечі, клонована броня зі смарагдовим відтінком під мантією. Коли той сідав за стіл, тканина на мить відкинулася, і джедай побачив саме те, що ніколи не сплутав би ні з чим, на ремені — дві знайомі рукоятки світлових мечів.

— Командир Infinity живий?

Сила озвалася в ньому легкою вібрацією в грудях — наче сама Галактика підтвердила: так, це він!

Джедай підійшов до столика, не знімаючи каптур залишаючи обличчя в тіні, звернувся до чоловіка за ним.

— Сподіваюся, ти ще не забув, як мене звати, командире! — сказав він із напівусмішкою.

Чоловік підняв погляд, і в тіні спалахнули м'яким світлом його зелені очі. Обличчя було суворим, дорослим, але знайомим до болю.

— Я можу забути багато, але не голос людини, яка стояла зі мною на Гаросі III під артобстрілом.

Вони потиснули один одному руки — міцно, по-братськи. Дивне почуття полегшення промайнуло між ними.

— Думав, Сила залишила мене. Але останні місяці... Я чую її. Відчуваю. Як тоді під час Війни. Тільки чистіше. Глибше.

— Ти не один, Infinity. Сила покликала й мене. А тепер і нас обох. — відповів джедай, опускаючи руку на стіл біля його старого шолома.
— Я збираю тих, хто ще відчуває відгук. Старі друзі. Та й загалом, тих, кому Сила луною віддає по всіх куточках галактики. Приєднайся до мене. Є ціль і є шлях. Ми знайдемо решту. Ми відновимо баланс. Ми зупинимо режим Імперської влади.

Чоловік глянув на свій шолом, на рукоятки мечів, а потім на товариша...
Infinity
...Очі Infinity затримались на обличчі старого товариша. У жовтому напівсвітлі бару риси стали чіткішими - змужнілі, подряпані часом, але впізнавані до болю. Вони обидва були іншими, але щось у цій тиші, у важкому повітрі, що пахло зрадою і витриманим тютюном, ніби зупинило час.

Infinity повільно вдихнув, торкнувся пальцями рукоятки одного зі своїх мечів, потім - шолома. Він довго не озивався. Галактика втрачала орієнтири, але зараз, у цій мить, було відчуття, що щось знову встало на своє місце.

Сила дихала - глибоко, мов хвиля, що нарешті знайшла берег.

Він злегка хитнув головою, ніби погоджуючись із думками, які тільки народжувались. Потім випростав спину, прибрав руку зі шолома і глянув на бойового товариша.

- Минулого разу ми бачилися на Крейнусі…
(коротка пауза, він відводить погляд)
- Там, де сніг ховав більше тіл, ніж слідів.
(знову дивиться на нього)
- Не хотілося б повертатись у такі зими вдруге.
Slicemenice
Джедай відвів погляд і на мить заплющив очі, ніби знову опинився там... на Крейнусі.

— На Крейнусі… все не так, як ми розраховували. - почав він, глухо.
— Ми сподівалися знайти нових союзників у північних землях Крейнуса, на те, що організуємо Альянс, але потрапили в засідку від тих від кого взагалі не очікували подібного... Вони спалили все, що нагадувало про Силу. А ті, хто був із нами… не всі повернулися.

Infinity опустив погляд. Його рука на мить стиснулася в кулак. Він знав ціну втрат.

І тут джедай потягнувся до внутрішньої кишені мантії і дістав переговорний пристрій. Чорний круглий корпус з гравіюванням, що трохи світиться. Він активував його, і з пристрою спалахнула синя голограма ворона, мерехтлива, майже жива.

— Це прийшло з Крейнуса. Буквально сьогодні. Судячи з усього, це від тих найманців з північних країв планети. Сила підказує мені, що її луна і до них дійшла. Але… я не зміг це розшифрувати.

Джедай подивився на Infinity — і його щось наштовхнуло на думку, яку він озвучив у той же час своєму бойовому товаришеві.

— Ти завжди умів поводитися з польовими кодами. Ці шифри мінливі, як піски Джакіна. Допоможеш?

Infinity випростався, глянувши на голографічного ворона.

— Якщо це від їх конунга то це може бути небезпечно, третього шансу у нас не буде... правда і вибір то не великий, тут або треба щось робити або змірятись і прийняти ганьбу поразки. Дай мені доступ до імпульсної сигнатури. Я розберу це!

Джедай кивнув головою і передав йому пристрій. Сила ніби затремтіла між ними — її луна відгукувалася в кожному рішенні, в кожній дії.

— Хм ... цікаво — відгукнувся Infinity, активуючи інтерфейс шифрувальника.

Птах розправив крила, потім зупинився і, злегка погойдуючись, видав тихий скрегіт у вигляді закодованих імпульсів.
.
Invision Power Board © 2001-2025 IPS , Inc.