Уже десь в четвертий (чи котрий?) раз другий наш сервер (а іноді і обидва) вимикаються. Спочатку це було у зв'язку з тим, що наш колокейшн-провайдер FreeNet (o3) перевіз усі сервери з однієї площадки на нову (в інший офіс тобто).
Потім ніяк не могли налаштувати як слід апаратуру, і вони часто вимикались, тепер мені сказали що на їхній стороні все ок, просто сервер чомусь почав працювати лише коли його перезавантажили.
Скільки разів це все ще триватиме - нажаль незнаю. Можливо багато, можливо жодного і все буде ок. А взагалі, якщо якість колокейшена не покращиться, то я мріяв би перевезти сервери на інший, наприклад УкрТелеком.
Є правда деякі складнощі ) Це поперше досить висока ціна. А по друге те, що я нажаль не дуже вільна людина: для таких справ треба багато чого зробити в робочий час, а в будні дні я на роботі... Майже немає людей, які одночасно хочуть і здатні мені допомагати в цих речах, тому ми і страждаєм іноді від того, що Дан усе не стигає )
Це я вирішив усім пояснити, щоб не думали що я портал не люблю )) І для того щоб знали, від чого залежить стабільна робота порталу. І для того, щоб якщо раптом у когось будуть ідеї сприводу цього, могли написати тут.
А можна питання, от я зайшов пограти бачив, що перший сервер працює, але зайти не міг, чому? хоч було показано що там люди грають
І ще одне, яка причина була, чого сервери перевезли(в інший офіс)?
ах так мені здається, що якщо підключитись до УкрТелекому то сервера перейдуть автоматом у зарубіж, це так?
Є ще неперевірена теорія, провайдер FreeNet (o3), як відомо по слухам подружився з якимось інетом на троєщині тому сітка розширилась і сервера почали перевантажуватись.
(Samurai @ 5.2.2009, 17:48)

А можна питання, от я зайшов пограти бачив, що перший сервер працює, але зайти не міг, чому? хоч було показано що там люди грають
це питання задавай в іншому розділі. На нього тобі відповість будь-який не-новачок. Не треба через всякі дурниці турбувати директора.

І ще одне, яка причина була, чого сервери перевезли(в інший офіс)?
Це вже внутрішні справи Фрінету. Наскільки я припускаю, вони розширяються, і їм треба був новий офіс.

ах так мені здається, що якщо підключитись до УкрТелекому то сервера перейдуть автоматом у зарубіж, це так?
не так, датацентр Укртелекому підключений до UA-IX на швидкості 20 Gbps

Є ще неперевірена теорія, провайдер FreeNet (o3), як відомо по слухам подружився з якимось інетом на троєщині тому сітка розширилась і сервера почали перевантажуватись.
Не подружився, а купив. дружили вони і так давно уже. Ihome називався той провайдер. Не оффтоплюй у темі.
Я бачу усім крім малечі і лолів байдуже що з сервером ) Мабудь ніколи ще не писав так багато тексту даремно )
Ну я в принципе догадывался про это...Причин точных не знал...Думал здесь не обязательно отписыватся)
Мы все понимаем что тебе на портал не всеравно)и что у тебя мало времени
Нам в принципи не все равно, но что тут от нас зависит? Я думал что ты что то ремонтируешь или корректируешь и в связи с этим сервер выключаешь. Раз ты тут не причем, то вопросов нету)
Та усім необов'язково відписуватись. Просто хотів хоч один пост адекватний побачити ) Спасибі
Я думаю преданные порталу не будут обращать внимания на эти "мелочи" ) главное что б они знали - что портал функционирует и могут продолжать наслаждатся свободным временем) спасибо что оповестил ) не думаю что у кого-то вообще мысль проходила что тебе на нас и на портал всёравно

Я если честно думал с первой минуты, что ты нас регистрируешь )))
!!!Внимание!!! очередной не адекватный пост, у инфи в очередной раз пробежала мысль "сейчас дадут р\о("
Так, програмісти порталу вирішили, що протягом наступного місяця нам потрібно змінити колокейшн провайдера, підписати договір з УкрТелеком-ом, дата-центр якого гарантуватиме стабільну і безперебійну роботу нашого порталу 24/7.
Це все коштуватиме певних витрат: підключення двох серверів: 400+400грн,
придбання серверних корпусів (замість ПК) 1600+1600 грн
абонплата з каналами 10 і 100 Мбіт: 500+750 грн/міс
Тобто нам знову треба зібрати 5250 грн

Якщо хтось захоче допомогти - ласкаво просимо ) Можливо влаштуємо ще одну зустріч ) Крім того я і так хотів усіх зібрати в мегазону...
Я согласен, что надо ещё одну сходку устроить, хотя не уверен что нас хватит на 5к... Всё-же тогда был НГ, празднички, всем хотелось сделать УАГу подарок... Ну и получить кредитов) Вобщем, нужно заинтересовать всех в сдавании денег, мотивировать чем-нибудь интересненьким) Наверное, опять кредитами.
Мегазона - кул идея, хочу второй раз сходить и не попасть на этот раз в отделение) И если денег на переход будет не хватать - можно пнуть желающих участвовать в ней)
З.І. малеча дякує за твою роботу
На рахунок укртелекому досить непогана ідея, тільки дороговато ) А вот зі сходкою може почекати хоча би до літа?(якщо вона плануватиметься). Просто більшість гравців навчаються, і живуть не в Києві. А літом канікули, багато вільного часу і можна приїхати та матеріально допомогти порталу
Согласен насчёт сходки, я не против прийти и ещё раз скинутся...
А укр-телеком, честно сказать) в какие онлайн игры только не играл, всегда они лагеры какие-то были) и по моему остались, лучше выбирай поближе ) ipnet,proline... у нас вить тут дофига нормальных ) но как хочешь, не мне выберать) я лишь посоветовать решил... делайте сходко )
А в пролайне, за эти деньги ты заживёшь ё-маё )) ещё и + акция их) каждый месяц пользуясь пролайном, у тебя + какой-то процент скидки)
У меня друг в пролайне 4-е месяца, платил 80, а теперь платит 40 )) надо узнать будет какие проценты, тогда тебе будет наверно сумму конкретно уменьшать) но там возможны тоже сбои, бывали случаи...
айпи-нет, на нём я сижу, никаких тех. проблем, качество... уважаю такие провайдеры, всё удобно и не каких задержек)но он по дороже за своё качество требует, но не дороже укр-телекома... )
Дан, я прочитал практически сразу как ты создал тему,но отписываться не стал, ибо... разве мои слова что-либо изменят? =)
Это же не я прикалывался с переносами офисов.
А вообще... только не УкрТелеком... у них пинг нереальный просто, по крайней мере в моем городе, готов поспорить как и во всех небольших городах, отдаленный от облцентров.
Пинг не изменится?
Я думаю смогу пожертвовать немного $.
Пинг Укрателекома очень низкий хоть живу в так называемом "маленьком городе". По крайне мере провайдер Укрателеком стабильный и довольно качественно проводит обслуживание, поэтому я за эту идею всемя конечностями.
(Dan Mor @ 6.2.2009, 2:58)

Це все коштуватиме певних витрат: підключення двох серверів: 400+400грн,
придбання серверних корпусів (замість ПК) 1600+1600 грн
абонплата з каналами 10 і 100 Мбіт: 500+750 грн/міс
мдя,я розстроєвся(
на фрінеті теж абонплата є? скільки?
це ж тобі треба штуку грн в місяць їм давати,як ти будеш кожен місць такі грощі платити?
(Infinite @ 6.2.2009, 12:36)

ipnet,proline... у нас вить тут дофига нормальных )
я більше не поставлю сервер на домашній провайдер, тим більше меньший за фрінет.
(Gerontos @ 6.2.2009, 13:02)

це ж тобі треба штуку грн в місяць їм давати,як ти будеш кожен місць такі грощі платити?

з ваших смсок )
(Jay @ 6.2.2009, 12:57)

Пинг Укрателекома очень низкий хоть живу в так называемом "маленьком городе". По крайне мере провайдер Укрателеком стабильный и довольно качественно проводит обслуживание, поэтому я за эту идею всемя конечностями.
патякання язиком на наше рішення не впливає. Лише реальні докази
(Abbice @ 6.2.2009, 12:50)

А вообще... только не УкрТелеком... у них пинг нереальный просто, по крайней мере в моем городе, готов поспорить как и во всех небольших городах, отдаленный от облцентров.
Думай що говориш ) Ти мабудь не про Дата Центр укртелекому, у якого канали десятками гігабіт рахуються, що в україну, що в світ. Зараз знайду якийсь із серверів з їхнього дата центру, попінгуєте його!
Знаешь, все из моих знакомых, которые сидели на укр-телекоме) мягко скажем, гнобили потом его больше чем сейчас любят Волю кабель )))

Не знаю, если это дата-центр, то в будующем мне прийдётся подключатся к укр-телекому что бы играть на юаге ) извини если это оффтоп, но ты там написал "реальные доказательства" ) не давайте р\о если что...)) просто я думаю, они сайт ставили в своём офисе и врядли с подберали самый плохой канал для него... короче говоря, они поставили наверника на своём лучшем тарифе..
Это учитывая то, что у меня скорость 5 мегабит\в секунду, как на ua-ix, так и на зарубеж..
На фринет, у меня Мин:1мсек, Среднее:1мсек, Максимальное:2 мсек))
Просто моё мнение, что укр-телеком может и не плохой, но он не для игровых порталов... скарей для различных офисов, потому-что множество офисных компаний сидят именно на нём )
По моему, я где-то слышал, что у Укртелекома очень хороший канал на зарубеж. Буржуям будет приятней играть

я за Укртелеком вобщем. Одно дело интернет ОГО (который такойже отстой как и воля

), и совсем другое подключать сервак к ДЦ
(Infinite @ 6.2.2009, 15:02)

Знаешь, все из моих знакомых, которые сидели на укр-телекоме) мягко скажем, гнобили потом его больше чем сейчас любят Волю кабель )))
У волі кабель теж дуже хороший колокейшн. Але й дуже дорогий.
І, Інфі, якщо не знаєш що таке колокейшн, то просто не відписуйся тут )
Твої друзі нічого з колокейшном спільного не мали: послуги колокейшна і надавання інтернету у квартири - це абсолютно різні речі
А стосовно сайту їхнього да, дивно. Я їм послав запитання. Ясно що не поставим ьтуди, якщо там такий пінг )
> Наскільки швидкий зв'язок між користувачами UA-IX і серверами дата
> центру Укртелекома?
На данный момент мы используем 2х1Гб/с в старом ДЦ и 1х10Гб/с в новом.
> Чому такі великі затримки (70 мс) я маю пінгуючи ваш сайт від себе? У
> мене провайдер FreeNet.
Сайт находиться не в Датацентре, а в сети Укртелекома, который не
подключен в ua-ix из-за этого и задержка.
> Який середній та максимальний пінг до вас від домашніх провайдерів
> Києва під'єднаних до UA-IX?
> На яких ваших серверах це можна протестувати?
213.186.117.248
> Ми хотіли б, поставивши до вас сервери мати пінг до них на більше 5 мс
> з UA-IX і не більше 40 мс з Німеччини. Чи це можливо?
Я дал Вам адрес со старого ДЦ, пробуйте откуда необходимо.
В новом ДЦ бедет немного лучше.
--------------------
У мене особисто:
>ping 213.186.117.248
Обмен пакетами с 213.186.117.248 по 32 байт:
Ответ от 213.186.117.248: число байт=32 время=1мс TTL=59
Пробуйте тепер ви, критики
Тоже самое)
Ну тогда я не против, если действительно такой пинг будет... но не далеко ли для тебя, да и вообще... они тебе по трафику или как ставить будут ?Я просто в этих дата-центрах дуб, дубом )
Вот моя картина с пингом. Это вдвое лучше от текущего пинга.
(Abbice @ 7.2.2009, 18:36)

Вот моя картина с пингом. Это вдвое лучше от текущего пинга.
вдвічі меньший ніж на фрінет?
а який в тебе провайдер?
Тут своя специфика

Место проживания: Краматорск, Донецкая область
Местный провайдер:
Satellite Net Service
там якісь сірники!
(Abbice @ 8.2.2009, 0:20)

Место проживания: Краматорск, Донецкая область
А ти ж був на нашій сходці нібито?
Оййй....... я опечатался)))
ссылкаА вот на сходке меня не было =(.
В данный момент пинг 100-220
А на этом сервере Укрателекома пинг от 4-8

Что могу сказать было бы круто, если бы перешли разница как не крути минимум в 13 раз

Провайдер мой Укртелеком.
У меня
Freenet и пинг за мои 10 месяцев игры всего дважды превышал 100.
Обмен пакетами с 89.252.0.104 по 32 байт:
Ответ от 89.252.0.104: число байт=32 время=1мс TTL=122
Ответ от 89.252.0.104: число байт=32 время=2мс TTL=122
Обмен пакетами с 213.186.117.248 по 32 байт:
Ответ от 213.186.117.248: число байт=32 время=2мс TTL=59
Провайдер : VicaTV net xD
Ок, значить вирішили остаточно: переходим. В момент переходу кілька днів нічого працювати не буде, оскільки треба забрати сервери у фрінета, перекласти їх у серверні корпуси, віднести до укрТелекому.. На цей час можу лише той тестовий форум тимчасово поставити десь в іншому місці

А в наступні вихідні зробимо сходку, з новою акцією продавання дешевих кредитів і голокронів

А перейдемо десь через 2 тижні
Дан я конечно извениюсь но Фринет на много быстрее Укртелекома...
Извинения приняты
Більше так не тупи, і читай тему повністю
Уррааа) Сходко=) Создайте плиз тему и прокурируйте это дело кто-нибудь

Лично я опять прийду и поддержу УАГ=)
Може передумаєте?
фринет форевера можна ще пояснити як це назвати?
Сайт находиться не в Датацентре, а в сети Укртелекома, который не
подключен в ua-ix из-за этого и задержка.
виходить, що сітка юзається як зарубіж? не ua-ix
Samurai, я тебе просив не попадатись мені на очі з своєю неадекватністю?
1-5 мс - це дуже швидкий зв'язок!
Знаю просив, але не можу сидіти на місті поясни якщо підключимся до УкрТелекому то зі сторони фрінету буде зарубіж трафік тянути? Якщо ні то навіть матеріально знов допомогти зможу.Хоча в любому випадку постараюсь
Samurai, не задавай ідіотських питань, і взагалі згинь з очей моїх. Ще раз побачу - зовсім забаню.

Школу закінч спочатку хоча б, тоді поговорим. У мене немає часу няньчитись і виховувати дітей, вчити їх читати і думати
Створив окрему тему, більш конкретну ) Цю закриваю.